Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Motání hlavy

Rehabilitace Radka 10.12.2019

Dobrý den,
už třetí měsíc se potýkám s něčím, co by se asi dalo popsat jako závrať. Začalo to úplně z ničeho nic a pocit nejistoty a motání hlavy trval tři týdny vkuse celý den. Nemotala se mi pouze vleže a někdy v sedě. Dělo se to hlavně při pootočení hlavy, pohnutí očí či pomalém pohybu. Hodně mi při těchto stavech bije srdce. Pak to na pár dní ustalo - zase jakoby se mi úplně rozjasnila hlava a teď je vždy pár dobrých dní a pak přijde týden (často se změnou počasí), kdy se z toho zase nemůžu dostat. Lékaři ni předepsali Betahistin, Arlevert a Neurol - ale nic z toho nezabralo. Paní doktorka mi nechala udělat pouze základní krevní obraz - mírně zvýšené CRP (12,5), jinak nic neukázal, magnetická rezonance čistá, na očním a ušním jsem byla vyšetřena stylem, pokud slyšíte a vidíte, jste v pořádku, na neurologii,pokud si sundáte boty,nejste akutní případ - od páteře prý to nemůže být,protože otočím krk doleva i doprava. Celkový závěr - vydržet a ono to snad někdy zmizí. Já bych ale ráda zjistila příčinu,proč se mi to děje.Co můžu udělat, abych se těchto stavů zbavila- jsem učitelka a značně mě to omezuje v práci. Bojím se každé ráno už probudit a dny jen přežívám. Prosím, kam se mohu obrátit se svým problémem, nebo,co mohu udělat proto, abych byla zase schopná trochu normálně žít?
PS: Léčím se s hypofunkcí štítné žlázy - 75 Letrox

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Radko, domnívám se, že vaše potíže mohou souviset s funkční poruchou krční páteře. Doporučila bych vám vyšetření u fyzioterapeuta, který vám poté pomocí mobilizace může odblokovat krční páteř. Mírně zvýšené CRP na váš zdravotní stav nemá žádný vliv. S pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie Pracoviště: Naprapathy Klinika

Vypadá to, že hlavní příčina je opravdu ve funkci krční páteře. Ta ovšem nefunguje pouze sama o sobě, má vazby na celé tělo.proto fyzioterapeut( v těchto stavech ale ideálně lékař, který pracuje aktivně fyzioterapeuticky) obnoví normální funkci nejen krční páteře a doporučí cílené cviky, aby bylo zlepšení dlouhodobější a postupně i další, abyste mohl stav bez potíží stabilizovat. není to za jednu návštěvu. Komlikací u těchto stavů bývá často stres pracovní. ten jste možná neměla, nyní s potížemi ale máte. To není příčina, ale psychika sters zhoršuje napětí ve svalech, které už samy problém mají funkční. takže i mírný problém může být vnímán velmi negativně,. CRP navíc může znamenat i začínající virozu či jinou infekci. To by bylo vhodné zopakovat, aby bylo jasno, že je to již pryč, nebo je třeba se na infekt zaměřit a cíleně léčit. Infekt by za to opět sám o sobě nemohl, ale zhoršuje napětí ve svalech...tak jaiko stres...
Máte hraniční hodnotu cukru v krvi. bylo li to opravdu nalačno, tak v této situaci je to jako zátěžový test", může být odhalen počínající problém s metabolizmem cukru, což není vhodné podceňovat. Není teřba okamžitě, je to " pouze" vedlejší nález, není to příčina přímá, ani vedlejší. Sbylo by však vhodné absolvovat zátěžový test cílený- orální glukosový toleranční etstů,.yaby bylo jasno, jak to s tím je. není to však otázka dnešního vašeho stavu. To je rpevence.
Máte navíc známky poddávkování hormony štítné žlázy. Tzn, že by to chtělo malonko zvýšit dávku, nevím, jak jste brala v minulosti, takže to chce probrat s Vaším lékařem, případně s endokrinologem. poradí však určitě KAŽDý lékař, jak na to. Opět to není hlavní příčina, ale poddávkování opět zhoršuje vaše prožívání problému.Srovnání hladin však problém nevyřeší, pouze zmírní či odsune na pozdější dobu.
Není jasné, zda byla provedena magnetická rezonance hlavy - mozku či krční páteře. To je také důležité. To by chtělo opět probrat s vaším lékařem. oprvmní krok by však měl vést k fyzioterapeutovi, idáelně lékaři který takto pracuje. To ostatní ale průběžně řešte, jinak se z problémů budete dostávat velmi pomalu. Pokud vše současně,. tak můžete být během pár dmní bez potíží, možná dokonce po první návštěvě schopného fyzioterapeuta.

Související dotazy

Motání hlavy
Dobry den. Uz vice jak 2 mesice se mi mota hlava prakticky...
Motání hlavy
DOBRÝ DEN, UŽ DELŠÍ DOBU MĚ OBTĚŽUJE MOTÁNÍ HLAVY....
Nesoustředěnost, stres, motání hlavy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co můžu udělat abych...
Časté motání hlavy
Dobry den, pred casem jsem trpel motanim hlavy, kde...
Motání hlavy
Dobrý den, asi přes rok trpím motání hlavy, hučení...
Motání hlavy
Dobry den, jiz pul roku ma trapi motani hlavy, pocit...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Motani hlavy

Dobry den, rada bych se poradila. Jiz pres pul roku se mi mota hlava, teda spise...

Motání hlavy

Dobrý den, asi přes rok trpím motání hlavy, hučení v uších, jsem unavená a když...

Motání hlavy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,co znamená tento nélez v likvoru.V likvoru...

Motání hlavy

Dobrý den, mám dlouhodobě problém s motáním hlavy a závratěmi. V poslední době...

Motání hlavy

Dobrý den, měl bych dotaz, dnes ráno jsem vyrazil do práce bylo mi dobře...

Motání hlavy

Dobrý den chci se zeptat stále se mi motá hlava byla jsem na neurologii,ortopedii...

Motání hlavy

Dobrý den mam takovy problém 3-4 dny zpatky jsem byl nemocný mel jsem chřipku...

Motání hlavy

Dobrý den už tak dva týdny se mi motá hlava byl jsem u doktora a nic mi není...

Motání hlavy

Dobrý den.Je mi 14 let a mám problém s motáním hlavy při vstávání. Už dlouhou...

Motání hlavy

Dobrý den, poslední 3-4 týdny se mi motá hlava, někdy i bolí, ale nic co...

Motání hlavy

Dobrý den,měla bych na vás dotaz ohledně problémům s páteří.Již několik let...

Motani hlavy

Dobry den, chtela bych se poradit ohledne sve matky, ktera si stezuje uz pres...

Motání hlavy

Dobrý den, posledních 14 dnů se mi hrozně motá hlava ,nejhorší je to k večeru...

Motání hlavy

Dobrý den, už nějakou delší dobu (asi zhruba rok) mám občas náhlé rozostřené...

Motání hlavy

Dobrý den, je mi 20 let a už měsíc se mi každý den motá hlava. Mám sice nízký...

Motání hlavy

Dobrý den . Prosím o radu.Od 13.3 jsem na PN,--kvuli motání hlavy.Hlava se mě...

Motání hlavy

Dobrý den, v poslední době se mi stává, že mi začnou brnět nohy, motat se hlava...

Motání hlavy

Dobrý den, už asi tak týden se mi motá hlava, špatně se mi zaosřuje, přijde...

Motání hlavy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem 5 měsíců po porodu a už před porodem...

Motání hlavy

Dobrý den už pár dnů trpím motáním hlavy a už asi cca. 2 roky problémem s bolestí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Detralex a jeho varianty

Mám brát na říly Detralex,ale v příbalovém letáku je uvedeno,že mezi možné nežádoucí...

Zácpa po abusu laxativ

Dobrý den, Mám velký problém během 9 let jsem si vypěstovala závislost na kontaktní...

Depresivní porucha

Dobrý den je mi 19 , mám takové divné stavy, ze jsem proste třeba celej den...

Nespavost a stres

Dobrý večer, jsem studentkou druhého ročníku nejmenované lékařské fakulty UK....

Diflucan a další léky-mají vliv na imunologické vyšetření?

Dobrý den, chtěla bych se zepat,zda má cenu začít užívat diflucan 150mg k prevenci...

Bulka za uchem

Dobry den. Jsem jiz zoufala a potrebuji poradit. Na tvari...blize k uchu mam...

Bulka za uchem

Dibrý den. Vytvořila se mi bulka za uchem je zarudlá ale nebolí. Viz. Foto....

Vyrážka v tříslech

Dobrý den. Je mi čtyřicet pět let, mám patnáct let jednoho partnera a lehkou...

Roupy

Dobrý den, je mi to opravdu trapné, ale chtěla bych se zeptat, co mohou být...

Folikulitida


Bolest kolene po artroskopii


Detralex

Dobrý den, beru léky Detralex na cévy. Chtěla bych se jen zeptat, jestli...

ASK genus I.sin. Dg: Leasio MI,gonartrosis I . sin.- M23.90

Dobrý den. Jsem po operaci 31.10.16ASK genus I.sin. Dg: Leasio MI,gonartrosis...

Přenos salmonely


Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Bulka za uchem

Dobrý den udělala se mi za pravym uchem mala na dotek bolestiva bulka nevíte...

Střevní polypy a užívání antidepresiv

Dobrý den, prosím o radu. V létě mi odstranili 3 polypy z tlustého střeva. A...

Pád po otřesu mozku

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, jelikož se obávám o své zdraví. Před 7...

Třes končetin

Dobrý den, už v mladším věku jsem měla problémy se třesem rukou, hlavně když...

Bolesti břicha,nadýmání,plynatost,časté nucení na stolici

Dobrý den. Ani nevím kde začít.Takže začnu od začátku.Je mi 27 let.Vážím 58...

Reklama
Zavřít