Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Movalis současně s SSRI

Ortopedie Kamil 14.8.2018

Dobrý deň, bol mi predpísaný liek movalis na zápal v kĺboch. Užívam taktiež liek zo skupiny SSRI paretin účinná látka paroxetin. V príbalovom letakú od Movalisu je aby som nahlásil užívanie ssri lieku lekárovi alebo lekarnikovi lenže obvodná lekára má dovolenku takže sa pýtam či môžem movalis užívať aj napriek tomu že mám antidepresívum. Ďakujem za odpoveď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, toto upozornění souvisí s tím, že současné užívání Meloxikamu a SSRI by mohlo zvýšit riziko vzniku gastrointestinálního vředů nebo krvácení. Pacienti s anamnézou gastrointestinální toxicity, zejména pacienti ve vyšším věku, musí být poučeni, aby včas hlásili jakékoli neobvyklé abdominální příznaky (zejména gastrointestinální krvácení), a to především na počátku léčby. Pokud dojde během léčby přípravkem Movalis ke vzniku gastrointestinálního vředu nebo krvácení, musí být léčba ukončena. Riziko gastrointestinálního krvácení, vředu a perforace stoupá se zvyšující se dávkou NSA, u pacientů s anamnézou vředu v minulosti, zejména pokud byl komplikován krvácením nebo perforací a také u starších osob. Vy jste mladý, pokud v anamnéze žádné krvácení do trávicího traktu není pak se nemusíte obávat a lék Movalis současně s SSRI přechodně užívat můžete. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Nežádoucí účinky léku Movalis
Dobrý den, byla mi před měsícem diagnostikována synovitida...
Vtíravé myšlenky a léčba SSRI a SNRI
Dobrý den, trpím vtíravými myšlenkami, které úplně...
Současné užití několika prášků
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu bez vedlejších...
Anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový doplněk DLPA (DL phenylalanin)
Dobrý den, je možné spolu užívat anidepresiva SSRI...
Současné užívání léků
Dobrý den,3/4 roku beru Meridii a nyní mi paní doktorka...
Současné užívání Doxybene a Ibalginu
Dobrý den, mám naordinováno Doxybene proti Bronchtidě....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Moučnivka v ústech novorozence

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,ted jsme 3 týdny po porodu a včera jsem si všimla...

Moudrák

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na levé straně nahoře mi roste zub moudrák...

Moudrák

Dobrý den pane doktore, již delší dobu cca několik let mě zlobí zub moudrosti....

Moudrák - bolesti

Dobrý den, chtěla jsem zeptat, mám už plombovaný moudrák, který je zarostlý...

Moudrák?

Dobrý den, už skoro před rokem jsem šla k zubařce s tím, že jsem si jazykem...

Moudráky

Dobrý den, jelikož se mi moudráky nemají kam vejít a začaly mi křivit přední...

Moudrý zub

Dobrý den mám dotaz zda nevadí když mi horní moudrák roste směrem dozadu a ne...

Moucha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. vykoupala jsem se a otiram se a najednou me...

Moucha v potravě

Dobry den, mám poněkud absurdní dotaz, ale jsem trochu vystrašená a budu moc...

Mouka

Dobrý den. Slyšela jsem, že pšeničná mouka ze všech druhů mouk, se nejvíce usazuje...

Mozaika na děložním čípku

Vážená paní doktorko, před dvěma měsíci jsem byla na pravidelné gynekologické...

Mozaiková plastika

Dobrý den, má sestra je po úrazu kolene. Před čtrnácti dny podstoupila laparoskopii,...

Mozaikové fleky

Dobrý den,mám asi 2roky zezadu pod koleny takové mozaikové hnědé fleky vedoucí...

Moze ist o syfilis

Dobrý deň, mám stáleho partnera sme spolu pol roka pred ním som nemala nikoho...

Moze mi gynekolog pichnut agolutin na vyvolanie menstruacie, ak mam zvysene dimery?

Dobry den, moze mi gynekolog pichnut agolutin na vyvolanie menstruacie, ak mam...

Moze to byt svrab?

Dobry den, pred3tyzdnami sa mi po noseni crocs slapiek vytvorili pluzgiere +...

Mozeček a hra na violoncello

Snad už má úplně poslední otázka: mám tedy chápat formulaci ve své MRI zprávě"nepatrná/nevýrazná...

Mozečková symptomatologie

Dobrý den, můžete mi říct, co znamená, když má pacient mozečkovou symptomatologii...

Mozek

Dobrý den, Mám známého který má zhruba jednou za dva měsíce problém že většinou...

Mozek

dobry den pan doktor, chcem sa spytat...ktora faza ludskeho mozgu vypina po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšená hladina cholesterolu a statiny

Dobry den, prikladam vysledky naberu krve, na jejichz zaklade obvodni lekar...

Puchýřky v krku

Hezký den, nevíte prosím co jsou tyto puchýřky v krku? Viz foto. Dále již měsíc...

Svědění při menstruaci

Dobrý den, mám za sebou asi rok vleklé léčby mnoha gyn zánětů, bakteriálních,...

Předčasná ejakulace

Chtěl bych se zeptat na můj problém. Mám 21 a můj penis má 17 cm. Mám již dva...

Čepy na mandlích a krvácení

Dobrý den, už několik let mě trápí čepy na mandlích, respektive jen v pravé...

Bolest břicha vázaná na pohyb


Onemocnění slinné žlázy, otoky a další obtíže

Dobrý den, v úterý jsem byl na orl se slinou podjazykovou žlázou, kamínek paní...

Vliv chladných nohou na rozvoj nachlazení

Dobrý den, zajímal by mě vliv domácí obuvi na případné onemocnění. V pokojích...

Zvětšené uzliny na krku


Priznaky nemocných nadledvinek


Předčasná ejakulace

Dobrý den, chci se zeptat jestli škodí zadržovat ejakulaci? A jestli opravdu...

Působení Rivotrilu

Prosím o info, jak dlouho (v hodinách) působí Rivotril proti úzkosti u člověka...

Porucha erekce

Dobrý den , může problém s páteří způsobit poruchy erekce?? mám bolesti od...

Užívání Nimesilu

Revmatoidni artritida - pri bolestech uzivam Nimesil, v prumeru pul sacku 1-2x...

Možnost otěhotnění bez ejakulace

dobrý den, s přítelem sme spolu spali. A jak bych to řekla... pár krat do mě...

Bolest ramene

Dobrý den. Již asi dva měsíce trpím bolestí pravého ramene. V první fázi bolest...

Říhání po zkažených vejcích

Dobry den uz nekolik let mne trapi vracejici se travici potize. Vzdy jednou...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Kombinace lexaurinu a kinedrylu

Dobrý den, pokud do svého těla přijmu 1 tabletku Lexaurinu a 2 tabletky Kinedrylu,...

Objevila jsem si vzadu na jazyku dva hrbolky

Dobrý den, objevila jsem si vzadu na jazyku dva hrbolky, nebolí a nejsou nijak...

Reklama