Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

MR

Mozek a nervy Iveta . 13.9.2013

Dobrý den, je mi 19 let...trpím na migrény, žádné triptany mi na ni nezabírají. Vždy musím počkat 2 dny než ukrutná bolest hlavy přejde. Byla jsem odeslána na MR mozku: zvětšení hypophysy, jinak normální nález. Chtěla bych se zeptat co to znamená, že mám zvětšenou hypophysu? Je to nebezpečné? Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, pokud na migrénu nezabírají triptany, lze zavést profylaktickou léčbu, tedy léky, které se berou denně, mají snížit riziko vzniku migrény. Zda je zvětšení hypofyzy nebezpečné, záleží na příčině zvětšení. Asi by bylo vhodné endokrinologické vyšetření a oční vyšetření, dle výsledků by měl být stanoven další postup.

Související dotazy

MR
Prosim o vysvetlenie MR nalezu:osteochondroza th 8/9...
MR
Zdravím Vás, absolvovala som MR mozgu, v náleze sa...
MR
Dobrý den, prosím o vysvětlení závěru z MR mozku u...
Mr
Dobry den jiz ttetim rokem mame problemy se synem 7...
MR
Dobrý den,prosím o vysvětlení nálezu MR: Stenotizace...
Vysvetleni MR
mela jsem vice nez 1,5 roku nepretrzite bolesti hlavy,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možný sex po dobrání léků?

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Minulý týden se u mě objevila infekce...

Možný těhotenství

Dobrý den, dělala jsem těh. test a vyšel mi slabě pozitviní, podotýkám týden...

Možný úraz hlavy

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc, se kterou si nevím rady....

Možný úraz hlavy

Dobrý den, potřeboval bych se na něco zeptat. Trpím obsedantně kompulzivní poruchou,...

Možný úraz hlavy

Dobrý den, potřeboval bych s Vámi zkonzultovat jednu věc, která mě trápí. Stalo...

Možný výskyt kondylomat

Zdravím, na penisu mám podivné pupínky nebo nevím, jak bych to měl nazvat (přiděleno...

Možný výsledek biopsie čípku

Dobrý den, v prosinci 08 jsem byla na pravidelné prohlídce u svého gynekologa...

Možný výsledek biopsie čípku

Dobrý den, v prosinci 08 jsem byla na pravidelné prohlídce u svého gynekologa...

Možný zánět ledvin?

Dobrý den, přibližně před dvěmi měsící jsem prodělala akutní zánět močového...

Možný zánět tlustého střeva a nutnost řešení?

Dobrý den, chtěla bych se poradit jak řešit či neřešit můj současný zdravotní...

Mr

Dobry den jiz ttetim rokem mame problemy se synem 7 let dnes probehla MR a vubec...

MR

Dobrý den, včera mi přišel výsledek z magnetické rezonance pravého zápěstí,...

MR

Zdravím Vás, absolvovala som MR mozgu, v náleze sa však rádiolog nezmienil...

MR

Dobrý den paní doktorko, minulý týden jsem byla na magnetické rezonanci mozku...

MR

Dobrý den, 22.6. jsem objednaný na NMR páteře (podezdření na Bechtěrevovu chorobu)...

MR

Dobrý den, má zpráva s MR:stacionární nález infratemntoriálně. 4 nespec.ložiska...

MR

Dobrý den, již 2 roky mě pobolívá hlava.Jedná se o bolest poloviny hlavy, někdy...

MR

Prosím o visvětlení MR./Pateřní kanál je fiziologické šířky,bezpatologického...

MR

Prosim o vysvetlenie MR nalezu:osteochondroza th 8/9 ventralne akutneho charakteru

MR

Dobrý den,prosím o vysvětlení nálezu MR: Stenotizace lV foramin C3/7 na podkladě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Potíže s dýcháním, omdlévání, živé sny, amnézie

Dobrý den má přitelkyně cca už měsíc trpí. nechci tady psat moc slohy takže -potíže...

Nízký tlak, bušení srdce, únava

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám extrémě nízký tlak, kolem 90/60, tepovou...

Klimatizace může ničit zdraví

Chystáte se na dlouhý let letadlem nebo delší cestu klimatizovaným autobusem?...

Vyrážka na nohou

Dobrý den, mám dotaz. Už asi půl roku mám na těle, především na nohou vyrážku....

Užívání warfarinu a otok DK


Frenuloplastika - pálivá bolest stehů

Dobrý den, jsem týden po frenuloplastice a při shrnování penisu cítím pálivou...

Mgr. Monika Novotná

Centrum psychologických služeb s.r.o.

Genitální bradavice

Dobrý den, zasílám vám nepěkné foto anální oblasti s podezřením, že se jedná...

Zánet slach v nohach

Dobry den pane doktore,chtela jsem se vas zeptat uz tri tydny mam bolest v nartu...

Možnost těhotenství

Dobrý den pane doktore/paní doktorko, měla bych dotaz ohledně možného těhotenství....

MUDr. Eva Vurmová

Stomatologická ordinace

Červené pupínky na penisu

Dobrý den na žaludu mám toto, o co by se mohlo jednat ? děkuji za odpověd :)...

Silné nadýmání,křeče a tlak

Dobrý den. Už delší dobu mě tráví mé trávení. Asi před měsícem jsem prodělala...

Bodavá bolest v konečníku


Brnění levé ruky

Dobrý den před 5 letí jsem spadla na schodech na rengenu v nemocnici nic nenašli...

Bolesti pod lopatkami


Váček a zlomený zub

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na názor na svou zubní lékařku. Přibližně...

9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy

Tuhle zdravotní potíž zná téměř každý a ví, jak dokáže otrávit život a vyřadit...

Povinnost chodit na gynekologické vyšetření

Dobrý den, nevím jak přesně položit svůj dotaz. Zajímalo by mě, jestli je nějak...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×