Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Muž - nadměrné ochlupení

Jiný problém Jack . 1.7.2011

Zdravím, jsem chlapec, je mi 17 let. Trpím nadměrným ochlupením. Mám rovné dlouhé ochlupení na nohou, které by se při mém pohlaví pochopitelně ještě dalo přijmout. Co mi ale vážně vadí je nadměrné ochlupení v oblasti břicha, ramen a především zad a pozadí. Je to příšerné, vůbec s tím nedokážu existovat. Nevím, co s tím. Na zádech a pozadí se chlupy nejeví nějak extrémně tvrdé, ale říci, že je to chmýří, také nemohu, je zkrátka tmavé a hodně viditelné. Mám dojem, že je to dáno zřejmě geneticky. Ani otec ani matka nadm. ochl. netrpí, avšak matčin otec ano, ale ne v oblasti zad, tak jako já. Chci se zeptat, zda se s tím dá něco dělat, pokud je to genetického rázu. Jsem ochoten to i jakkoli financovat, ale ne za věci jako laser, protože takové věci fungují jen na chvilku. Navíc mám velmi vysoko posazený hlas, tak si myslím, že asi nemám v pořádku hormony. Nevím, například nějaká hormonální léčba nebo tak by mohla pomoci. Chci se tedy zeptat, zda je mi v tomto věku pomoci, pokud trpím nadměrným ochlupením zřejmě kvůli genetice a jestli s tím mohu na endokrinologii a tedy jestli by mi byli ochotni pomoci... Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, obávám se, že pokud jste tuto vlastnost podědil, bude se proti ní bojovat obtížně. O hormonální léčbě nadměrného ochlupení u mužů jsem zatím neslyšela, ale záleží na okolnostech. Myslím, že by bylo na místě vyloučit onemocnění nadledvin nebo varlat vedoucí k nadměrné produkci androgenů případně snížené produkci některých vazebných proteinů pro androgeny a vedoucí k nadměrnému účinku androgenů ve tkáních. Za růst vlasů, vousů a ochlupení je zodpovědný především hormon dihydrotestosteron, který se tvoří lokálně ve tkáních účinkem specifických enzymů a protože se jedná o lokální tvorbu v kůži, nelze jeho hladiny většinou postihnout v krvi, pokud není jeho produkce zvýšena například právě nádorem nadledviny. Víc vám bohužel asi neporadím.

Související dotazy

Nadměrné ochlupení
Mám takoví trapnýproblém, je mi 13 a mám (podle mne)...
Nadměrné ochlupení
Dobrý den, Potřebovala bych poradit, už nevím jak...
Nadměrné ochlupení u ženy
Dobry den, Mam na Vas velice osobni dotaz. Zkusim...
Růst ochlupení
Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?
Kožní vyrážka v ochlupení
Dobrý den, přibližně před dvěma týdny se mi udělaly...
Ochlupení u dívky
Je mi to docela trapné, ale chtěla bych se zeptat,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Muzu mit obavy z dasliho tehotenvi

dobry den pani doktorko.Jsem po revizi po zamklem tehotenstvi uz po 3.Pry se...

Muzu otehotnet kdyz nemam menstruaci

Dobry den chtela bych se zeptat zda muzu otehotnet kdyz nemam menstruaci? Posledni...

Muzu otehotnet pred menstruaci?

Dobry den,mela jsem nechraněny pohlavní styk s přítelem,mam ale par dnu před...

Muzu otěhotnět přes prášky

dobrý den , prosím vás moc mužu otehotnet i přes to že beru hormony, lecim se...

Muzu otehotnet za tyden ?

Dobry den. Mam dotaz ten,ze kdyz jsem dobrala antikoncepci,pak mela svuj cyklus...

Muzu otehotnet, kdyz jsem si dala sperma do pochvy?

Dobrý den, chci se zeptat, zdali muzu otehotnet, kdyz jsem si dala sperma do...

Muzu otehotnet?

S pritelem jsme spolu meli sex 17.2.2016 a ms 11.2.2016 dne 21.2.2016 jsem na...

Muzu posilovat ?

Dobry den, chtel jsem se zeptat jestli mohu cvičit na hrazdě nebo chodit do...

Muzu pozadat o castecny invalidni duchod ?

Dobry den, Chtel bych se zeptat jestli mam narok nebo mohu pozadat o castecni...

Muzu uzivat adipex retard po abdominoplastice

Dobry den, za jak dlouho po abdominoplastice mohu uzivat adipex. Nezpusobi mi...

Muž bez orgasmu

Dobrý den pane doktore. Byla bych ráda, kdyby ste mi objasnil jeden problém,...

Muž bez varlat

Dobrý den zajímalo by mě jestli muž bez varlat který o ně přišel v dětství po...

Muž bez varlat

Dobrý den chci se zeptat má muž bez varlat šanci mít vlastní děti v dětství...

Muž bez varlat

Dobrý den zajimá mě když muž v dětství příjde o varlata je mu ponechána tkán...

Můž u mít brániční kýlu?

V poslední době se mně začali z intenzivňovat pálivé bolesti v obasti pod hrudní...

Může bakterie boreliozy ovlivnit funkčnost močového měchýře?

Dobrý den. Mám ještě jeden dotaz: Před necelými dvěma roky jsem onemocněl...

MŮŽE BOLET OD LEDVIN BŘÍCHO?

DOBRÝ DEN.NĚKOLIK TÝDNŮ MĚ BOLÍ V OBLASTI LEDVIN.ZŘEJMĚ LEDVINY.ALE VŽDY KDYŽ...

Může být fyzický muž psychicky mužem i ženou zároveň?


Může být horečka z průvanu?


Může být melanom i jinde v těle než jen na kůži?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nález na čípku

Dobrý den, Chci se prosím zeptat, zda není nebezpečný pohlavní styk s partnerem(stálý...

Obtíže s polykáním

Dobrý den, již měsíc nemohu dopolknout a něco mi vadí v krku, několikrát už...

Výplach pochvy

dobrý den, přítelkyni občas trápí výtok z pochvy (k lékaři chodí), tak se chci...

Struma nodosa cystica

Dobry den, lekar mi sdelil ze mam na stitne zlaze cysty, avsak do zpravy napsal...

Zvětšené uzliny na pravé straně na krku


Strach z pohlavní choroby


MUDr. Věra Vanešová

Ordinace stomatologa

ADHD v dospělosi

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, zda se může projevovat porucha pozornosti...

"Pálení" zadku po injekcích Gentamicin

Dobrý den, dne 15.12. jsem měla poslední injekci Gentamicin (byla na 7...

Bílá tečka v pize

Dobrý den, před 14 dny jsem si všimla, že se mi udělala bílá tečka velikosti...

Tachykardie

Dobry den, byla mi diagnostikovana lekarem tachykardie. Prasky neberu. Premyslim...

Znaménka a pihy


Bolest nohy

Dobry den. Nedokazu upresnit jestli me boli achilovka nebo jen pata. Na omak...

Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?


Chování 4leté dcerky

Dobrý den, nevím zda to sem patří, ale mám dotaz ohledně své dceři. Jsou ji...

Kost nad zadkem (konec kostrče)

Dobrý den, 3 týdny zpátky jsem psal zkoušku, seděl jsem na tvrdé židli 2 hodiny...

Dlouhotrvajici bolest krku po kouření

Dobrý den, je mi 17 a asi před měsícem jsem si po dlouhé době zapálil asi po...

Zvýšené jaterní testy u batolete

Dobrý den, chtěla bych se informovat.. Syn(2,5r) má od narození vyšší jaterní...

Bolest ucha

Dobry den, asi tyden me lehce pobolivalo ucho, pote se to ze dne na den zhorsilo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×