Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může být dušnost od páteře?

Vnitřní lékařství Hana 26.1.2021

Dobrý den opravdu může být takové zvláštní dychani od páteře, byla jsem 3 krat na ekg jednou na interne 2 pohotovost vse v pořádku jen tachykardie ale to prý může být ke střesu a jsme objednaná ještě na echo srdce, braly mi i krev a tam taky pry vse v pořádku, neurologii rekla zatuhla pater a dala dimexol, a poslala na rentgen kde je pry blok a kriva pater, z rengenu můžu zaslat foto, opravdu můžou být takové stavy od zad nebo od psychiky jak my bylo řečeno, vnitřní neklid takové mělké dychani, motani hlavy, buseni srdce, beru vitamin c a d a horcik občas na sklidneni ibalgin jsem objednaná i na psychologii prosím co je tedy psano na tom papíře z rengenu pošlu v priloze

1. doplňující dotaz ze dne 26.1.2021
Dychani spíš takové mělké, takové zvlášť u v klidu, boli me jen jakoby svaly okolo hrudníku a zad, rentgen plic mi ndelelaly,jen mě bolí mezi lopatkami za krkem, plíce jen poslouchaly a tam je pry vse ok, mám napsany i lexaurin který beru výjimečně a zabírá cca 1a pul mg za den ale beru ho cca 4 krat za měsíc, ano ekg v pořádku, krev taky, na interne tep 121 na pohotovost 86 na echo jsem objednana na 8 února, ale prý to může být od páteře nebo střesu ale ja se pořád bojim ze mi něco je, a pak se srdce rozbusi a začnu se klepat, vnitřní neklid, ja mam i hodinky a tep mám v klidu cca 60 až 100 jak kdy no jsem obje objednana i psychologovi, už jsem bezradna, byla jsem i na odblokování zad ale nějak to nezabírá

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: FN Plzeň

Dobrý den, paní Hano, děkujeme za dotaz do naší poradny.
Pokud jste byla opakovaně vyšetřena internistou a EKG i odběry krve byly v pořádku a nezjistila se jiná příčina, je pravděpodobné, že potíže mohou být způsobeny od páteře. Nepopisujete bohužel, jak Vaše problémy s dýcháním vypadají, zda jste dušená, či se dýchá hůře, zda v klidu, vleže, při námaze, zda při dušnosti pociťujete i nějaké bolesti, časté bušení srdce..? V rámci vyšetřování dušnosti by jste měla mít rentgen plic (ten jste ale jistě měla), případně plicní vyšetření (ale to záleží na tom, jak se Vaše dušnost projevuje). Je dobře, že jste objednaná na ECHO srdce. Vzhledem k tomu, že neurologické vyšetření objektivizovalo ztuhlou páteř, je opravdu možnost, že pocit horšího dechu s tím souvisí, psychika bohužel také může dělat podobné potíže. Pokud bude ECHO srdce v pořádku, doporučila bych zkusit rehabilitaci, zda tam bude nějaký efekt či ne. Vzhledem k vnitřnímu neklidu, bušení srdce bych ještě doporučila odebrat hormony štítné žlázy.

S pozdravem MUDr. Jana Braunová

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Kosková

Specializace: Dermatovenerologie, Vnitřní lékařství

Dobrý den,
bohužel nám chybí kompletní zprávy s výsledky vyšetření, podle kterých bychom si mohli udělat představu.
Například v jakém rozsahu bylo dělano krevni vysetreni, zda máte naplánováno další dovysetreni nebo kontroly.
Co se týká vyšetření srdce a krevního tlaku, je mozne ještě 24 monitorace, takzvaný "Holter" zejména pokud je podezření na přítomnost fibrilace sini nebo kolísání tlaku z různých důvodů. Pokud subjektivní problémy trvaji, melo by probehnout, eventuelně opakovaně.
Vyšetřování by měl ideálně řídit jeden lékař, ve Vašem případě internista, který bude shromažďovat informace a vyhodnotí, zda se nejedná o závažný problém. Pokud ke konkretnimu lekari nemáte důvěru, je mozne požádat ho o výpis a objednat se k jinému. V nasem zdravotnictví bohužel musíte být jako pacient slyšet a opakovaně žádat, jen tak dosáhnete pozornosti.
Důvodů pro Vaše obtíže je mnoho a nebudu je v žádném případě zlehčovat.
Z mojí praxe mám pozitivni zkušenost v těchto případech s léky podporující psychiku, konkretne Neurol 0,25, da se pouzit narazove, neni návykový. Odboura se psychosomaticka složka a zůstává vidět skutečný problém.
Pokud se Vaše obtíže nadale nebudou zlepšovat, a Vas lekar nebude dostatecne empaticky, buď postupujte viz vyse nebo kontaktujte nás o termin k lekati nasi databaze.

Související dotazy

Dušnost
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně dýchacích...
Dušnost
Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost...
Dušnost
Dobrý den. Před rokem jsem měla zánět průdušek, těsně...
Pooperační dušnost
Dobrý den, měla být dotaz týkající se dušnosti po...
Dušnost
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně špatného dýchání....
Dušnost a reflux
Dobrý den, Je mi 32 let, výška 171cm, váha 79kg...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Muž - nadměrné ochlupení

Zdravím, jsem chlapec, je mi 17 let. Trpím nadměrným ochlupením. Mám rovné dlouhé...

Muž 43 let uzel na štítné žláze

Zdravim Muž 43 let uzel na štítné zlaze hypofunkce s ths -3,09. T4-19.2. A....

Muž bez orgasmu

Dobrý den pane doktore. Byla bych ráda, kdyby ste mi objasnil jeden problém,...

Muž bez varlat

Dobrý den zajímalo by mě jestli muž bez varlat který o ně přišel v dětství po...

Muž bez varlat

Dobrý den chci se zeptat má muž bez varlat šanci mít vlastní děti v dětství...

Muž bez varlat

Dobrý den zajimá mě když muž v dětství příjde o varlata je mu ponechána tkán...

Můž u mít brániční kýlu?

V poslední době se mně začali z intenzivňovat pálivé bolesti v obasti pod hrudní...

Může Activelle zhoršovat deprese ?

Dobrý den. Je mi 51 let a před rokem a půl jsem začala brát hormonální přípravek...

Může bakterie boreliozy ovlivnit funkčnost močového měchýře?

Dobrý den. Mám ještě jeden dotaz: Před necelými dvěma roky jsem onemocněl...

MŮŽE BOLET OD LEDVIN BŘÍCHO?

DOBRÝ DEN.NĚKOLIK TÝDNŮ MĚ BOLÍ V OBLASTI LEDVIN.ZŘEJMĚ LEDVINY.ALE VŽDY KDYŽ...

Může být fyzický muž psychicky mužem i ženou zároveň?


Může být horečka z průvanu?


Může být melanom i jinde v těle než jen na kůži?


Může být mladší sourozenec vyšší ??

Dobrý den, mám dvě dcery a mladší je vyšší než ta starší, mám možnost srovnání...

Muže byt moje máma 52 let těhotná..?

dobrý den mám pro vás velice komplikovaný dotaz.. moje máma je jí 52 let má...

Může být můj přítel bacilonosičem?

Dobrý den, v současné době se léčím s angínou, včera mi byly na pohotovosti...

Může být můj přítel gay?


Může být nález na MR zkreslený kvůli tomu, že jsem měla udělaný špatně culíku a tlačil mě?

Dobrý den, dělali MR pátéře ( klasická po roce kvůli RS) je tam nález. Může...



Může být pocit tlaku v lýtku příznakem RS?

Dobrý den, může být příznak rs když mě při chuzi tahá v lytku a cítím v něm...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Invalidní důchod na vrozenou oční vadu

Vazeni, mam vrozenou ocni vadu na levem oku, silnou kratkozrakost ve spojeni...

Výtok,zápach souvislost s cystou?

Dobrý den pane doktore, psala jsem do poradny ohledně zapách. výtoku, který...

Roxithromycin-ratiopharm a alkohol

Dobrý den, užívám antibiotikum roxithromycin-ratiopharm po 12h. Chtěla jsem...

Kratší noha

Dobrý den, mám asi o 13mm kratší levou nohu. Mám to už od jakživa, ale lékaři...

Zvětšení penisu

Dobrý den, mám problém s penisem ve svých 24letech mám penis jen necelejch 13cm....

Výška postele po náhradě kyčelního kloubu

Dobrý den - chtěla bych se zeptat - jak vysokou postel bych měla doma mít po...

Bolest a boule na nártu

Dobrý den, v říjnu jsem nějak přepadla přes nárt, něco tam luplo/křuplo/přeskočilo...

Bolest pravé paže, která přechází až k rameni


Výtok z penisu při vzrušení


Bolest od kříže do nohou

Dobry den, mela bych takovy dotaz. Byla jsem na neurologii s mymi dlouhodobými...

Kontrastní látka na MR

Dobrý den za pár dnů jdu na MR mozku. Chtěla jsem se zeptat, zda je pravděpodobné,...

Divný pocit u srdce

Dobrý den, už asi 14 dní pociťuji divný pocit u srdce, jakoby tlak. Bolest...

Kolikvované uzliny

Dobrý den, moc prosím chtěla bych vysvětlit lékařskou zprávu, kterou jsem dostala...

Zaskoceni jidla

Dobry den,rada bych se zeptala, pokud cloveku neco zaskoci, zda ten dotycny...

Černý prst

Dobrý den, Našemu číšnikovi který pracoval středa, čtvrtek a pak v pátek...

Bolest zad a varlete

dobrý den , už asi týden me bolí záda v bederní částí společně s levým varletem,...

Bolest břicha, točení hlavy

Dobrý den, již druhý týden mě trápí bolesti břicha, první 3 dny byli bolesti...

Zacpa po tramalu

Dobry den muj lekar mi napsal tramal na bolest a ja mam po nem zacpu doporucte...

Preexcitační syndrom

Dobrý den, včera jsme byli se synem - 6 let na EKG, které si vyžádal sportovní...

Bolest hlavy


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.