Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může být můj přítel bacilonosičem?

Imunita Sára 23.9.2012

Dobrý den, v současné době se léčím s angínou, včera mi byly na pohotovosti předepsána antibiotika (Penbene). Problémem je, že v období jednoho měsíce beru již třetí antibiotika. Na konci srpna jsem se léčila se zánětem krku (na pravé straně krku a nyní mám angínu mnohem horší na stejné straně krku, což mi přijde, že musí mít souvislost) a po tomto zánětu jsem nešťastnou náhodou po 2 týdnech chytla salmonelozu na svatbě (nakazilo se nás asi 50, takže chybu nepřisuzuji své imunitě).
A přesně za týden po dobrání antibiotik na salmonelozu jsem dostala předepsána nová antibiotika na již zmiňovanou angínu.
S imunitou jsem měla velké problémy od malička, ale s pubertou se to hodně zlepšilo a nyní jsem antibiotika nebrala již několik let. Pouze trpívám v podstatě na "celozimní" škrábání v krku, které ale nikdy nepřerostlo do takové míry, abych musela navštívit lékaře a s oteplením vždy problém vymizí.
Když jsem přemýšlela nad tím, co se u mě změnilo, že najednou beru 3 antibiotika za sebou, napadlo mě, jestli nemůže být bacilonosičem například můj přítel? Přítel má naopak extremně silnou imunitu a za celou dobu, co jsme spolu, nemocný nebyl. (navíc jsme spolu 3/4 roku, ale tyto problémy mi začaly až před měsícem).
Momentálně čekám, až doberu antibiotika, zároveň 3. den beru Broncho-vaxom na zlepšení imunity (který mi před lety opravdu skvěle pomohl) a mám vypsanou žádanku na alergologii.
Mám raději vzít přítele s sebou, aby byl také vyšetřen, nebo se nemusím obávat a problém s největší pravděpodobností bude jen u mě?
Vzhledem k tomu, že potřebuji nastoupit do školy, se snažím zjistit, jaké podniknout kroky, abych se vyhnula další nákaze. Už jsem ze svého stavu dost nešťastná a přítele samozřejmě v žádném případě nechci obviňovat.
Ráda bych znala Váš názor, děkuji za Váš čas

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý den, doporučovala bych provést kontrolní výtěry po dobrání antibiotik, aby nezůstávala pozitivita bakterií, které nejsou na penicilin citlivá. Dále bych nasadila kúru probiotiky, vzhledem k opakovanému užívání antibiotik máte narušenou slizniční přirozenou floru, která je velmi důležitá v obranyschopnosti organismu. V užívání Broncho-vaxomu, bych pokračovala až po dobrání antibiotik + bych doplnila i kultivační vyšetření výtěr krk, nos u Vašeho přítele.

Pokud bych se i tak infekty opakovaly, doplnila bych alergologické, imunologické vyšetření.

Související dotazy

Muj pritel
Dobry den muj pritel ma nad konecnikem podivne dirky!Nevime...
Sobecký přítel
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je normální když...
Nevzrušuje mě přítel, ale ...
Vážený pane doktore, paní doktorko ... můj problém...
Přítel a nadváha
dobry den obracim sena vas protoze si uz nevim rady...
Můj přítel má moc velký penis
Dobrý den. Už rok žiji sexuálním životem a s mým bývalým...
Přítel má problémy s erekcí
Dobrý večer. Můj přítel Theo má problémy s erekcí....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Muž bez varlat

Dobrý den chci se zeptat má muž bez varlat šanci mít vlastní děti v dětství...

Muž bez varlat

Dobrý den zajimá mě když muž v dětství příjde o varlata je mu ponechána tkán...

Můž u mít brániční kýlu?

V poslední době se mně začali z intenzivňovat pálivé bolesti v obasti pod hrudní...

Může bakterie boreliozy ovlivnit funkčnost močového měchýře?

Dobrý den. Mám ještě jeden dotaz: Před necelými dvěma roky jsem onemocněl...

MŮŽE BOLET OD LEDVIN BŘÍCHO?

DOBRÝ DEN.NĚKOLIK TÝDNŮ MĚ BOLÍ V OBLASTI LEDVIN.ZŘEJMĚ LEDVINY.ALE VŽDY KDYŽ...

Může být fyzický muž psychicky mužem i ženou zároveň?


Může být horečka z průvanu?


Může být melanom i jinde v těle než jen na kůži?


Může být mladší sourozenec vyšší ??

Dobrý den, mám dvě dcery a mladší je vyšší než ta starší, mám možnost srovnání...

Muže byt moje máma 52 let těhotná..?

dobrý den mám pro vás velice komplikovaný dotaz.. moje máma je jí 52 let má...

Může být můj přítel gay?




Může být pocit tlaku v lýtku příznakem RS?

Dobrý den, může být příznak rs když mě při chuzi tahá v lytku a cítím v něm...

Může být příčinou nesnášenlivosti česneku nebo cibule parazit?


Může být přítelkyně těhotná?

Dobrý den, mám dotaz. Přítelkyně bere už měsíc hormonální antikoncepci (Její...

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Může být reálně test opravdu již pozitivní?




Může být těhotna


Může být těhotná?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Pneumatoza v pánvi

Dobrý den,jsem po 7 gyn. operacích-LAVH,včetně odstranění vejcovodů a obou vaječníků,vše...

Bolest v podbřišku a kolem konečníku

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Dnes odpoledne jsem začala pociťovat...

Léčba revmatoidní artritidy Salazopyrinem

Dobrý den, lečím se s revmatoidní artritidou. Lékař mi předepsal lék Salazopyrin....

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Krev v oku

Dobry vecer, jiz nekolik dni mám v oku rozlitou krev, nebo spise takovy krvavy...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní máme často nechráněný sex. Menstruaci očekává 1.5 ale...

Ložiska na mozku a motolice

Dobrý den, mám prosím dotaz k mému nálezu na MR mozku. Je uvedeno: drobná nejpr.post/para/infekční...

Hnisavá angína

Dobrý den. Jsou to dva dny, co jsem dostala na hnisavou angínu Azitromycin Sandoz...

Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Infekce po trhání osmičky


Krvácení z konečníku u dcerky


Pupínky na tříslech


PN po samovolném

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu žádat PN po obvodním lékaři z důvodu...

Mnohačetná ložiska v bílé mozkové hmotě

Dobrý den, po pádu jsem byla hospitalizovaná na neurologii, kde mi po několika...

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Kinedryl a antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně užívání HA a Kinedrylu. Vím, že Kinedryl...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli během její menstruace sex. Bylo to ve Středu...

Angína, streptokok


Boule na žebru

Dobrý den,nevím jestli problém spadá k chirurgii,nebo ortopedii....myslím že...

Reklama
Zavřít