Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může to být ALS, nebo něco jiného ?

Mozek a nervy anonymní 31.10.2014

Dobrý den, mám už 3 měsíce podivné problémy. Všechno začalo podivným "přetížením" svalů - necítil jsem ani bolest, ani únavu svalů bylo to něco mezi tím, takové pnutí, zhoršovalo se to když jsem to více zatěžoval například pokud jsem byl celý den na nohou tak to bylo mnohem horší a svaly a šlachy začaly bolet. Šel jsem k doktorovi se strachem z ALS a paní doktorkam i předepsala hořčík, že jsem na ALS mladý a že to bude tetanie. Po silných dávkách hořčíku se bolesti zlepšily, potom jsem ho ale asi na 2 týdny vysadil a bolesti se vrátily, teď se rozšířily původně z tricepsu, předloktí, lýtka a dvojhlavého stehenního svalu i na prsa, ramena a široký sval zádový...také se mi špatně chodí, jakobych byl nestabilní a mám čelist sevřenou v křeči. Taky jsem slabší, v posilovně podávám horší výkony, rychle se unavím. Ve svalech cítím nepříjemný tlak když je napnu. Nyní se přidal i příznak který mě děsí - natažení a skrčení prstů je mnohem těžší a jakoby to nejde udělat pomalu, vždycky se prsty natahují rychle. nejhorší je to s malíčkem na levé ruce, ten je jakoby v nepříjemné křeči, vždy když ho pokrčím nebo natáhnu, cítím takové prolomení v kloubu za třetím článkem. Také vždy při sebemenší námaze cítím ve svalech tlak, tuhnutí až mírnou bolest...například když udělám dřep, je to jako bych jich udělal 20. Nebo držet ruku zvednutou ve vodorovné poloze je namáhavé. Také se občas přeřeknu a mám ztuhlé mimické svaly. Také když uchopím nějaké věci, když jsou těžké nebo drobné mám takový velmi nepohodlný pocit, jako kdyby mi to mělo každou chvíli spadnout, a někdy mi to dokonce i spadne. Když pracuji s počítačem, hůře se mi kliká na klávesy a hůře se mi ovládá myš. Občas mám i záškuby ve svalech ale není to časté takže bych to asi za příznak nepovažoval. Myslíte že mám ALS nebo všechny tyto problémy může způsobovat tetanie ? Bojím se že to je něco vážného, dost mě to psychicky omezuje a také se nemůžu věnovat cvičení. Doufám že to bude jen nedostatek nějakých látek v těle, protože nejím skoro vůbec ovoce a zeleninu. Mám vážný důvod k obavám ? Teď půjdu na EMG - určí se tak jednoznačně výsledek ? Dozvím se výsledek hned po skončení vyšetření EMG ? Jak takové vyšetření probíhá ? Vím že bolest vylučuje ALS ale nemůže to být třeba ALS v kombinaci s jinou nemocí ? Vím že v mém věku je to extrémně nepravděpodobné, ale ze strachu se v noci budím. Také jsem se chtěl zeptat, jestli výsledek EMG ovlivní zda před tím beru hořčík nebo zda si před tím zacvičím. A co by mohlo kromě ALS tyto příznaky způsobovat ? Děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Rehabilitační lékařství‎, Neurologie Pracoviště: MUDr. Tomáš Vilhelm, Šumperk

Vaše příznaky svědčí pro úzkostnou poruchu v kombinaci s tetanií. Rozhodně ně pro ALS. Neh...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

ALS
Dobrý den, je mi 15 let a přiznám to na rovinu, jsem...
ALS
3 dotazy na zkušeného neurologa: 1) Poskytne EMG vyšetření...
Kapavka? Chlamidie? Neco jineho?
Dobry den. Pred 3 tydny me zacalo palit a rezat pri...
ALS
Dobrý den již jsem se zde ptal ale chtěl bych se zeptat...
Parazit nebo něco jiného
dobrý den už nějaký čas jsem při dívání se na světlé...
Může to být ALS?
Dobrý den, mám již několikátý týden problémy s pocitem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může Streptococcus agalactiae ohrozit partnera?


Může streptokok infikovat pohlavní oblast?


Může streptokok infikovat pohlavní oblast?


Může streptokok infikovat pohlavní oblast?


Může škodit sledování pohádek dítětem - na mobilu u jídla ?

Dobrý den, máme 2 letou dceru, která při každém jídle sleduje na mobilním telefonu...

Může těhotná žena nakazit své nenarozené dítě?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je v současné době riskantní se snažit...

Může tento můj stav souviset s potenciálním klíštětem?

Dobrý den, přesně před 8 dny jsem našla na hrudníku ve znaménku něco, co vypadalo...

Může tetování nějak uškodit?

Mám dotaz, zda můžu jít na tetování, když jsem měla před půl rokem mononukleózu...

Může to být alergie?

Dobrý den...Dnes asi ve 4:30 ráno sem se probudil se šíleným záchvatem kašle...

MUŽE TO BYT ALERGIE?

dobri den mam takovou otazku mam dceru ktere je ted 11 měsicu od maličky prochazi...

Může to být ALS?

Dobrý den, v roce 2017, zhruba rok po porodu, jsem měla kolaps způsobený motáním...

Může to být ALS?

Dobrý den, mám již několikátý týden problémy s pocitem těžkosti v nohách již...

Může to být angína?

Dobrý den.Od včerejšího dne výrazně oteklé uzliny pod bradou a čelistí, na pohmat...

Může to být arytmie?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, co by to mohlo být, když mám časté bušení...

Může to být astma?


Může to být borelióza a nebo blázním


Může to být Borelióza?


Může to být borelioza?


Může to být borrelioza?

Dobrý den. Kouslo mne před čtrnácti dny asi po dvaceti letech klíště. Předevčírem...

Může to být borrelióza?

Dobrý den, již měsíc a pár dnů mám na noze takový zvláštní ekzém. Za tu dobu...