Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může to být růže?

Kožní obtíže Ludmila 23.2.2019

Dobrý den,
prosím o Váš názor:
Manžel prodělal v 2014 trombózu a od té doby nosí kompresní punčochy. Minulý týden je nosil trvale několik dnů a po sundání byl sice naprosto bez otoků, ale velmi ho bolel nárt na pravé noze od stažení punčochou (punčocha se vždy sveze doprostřed nártu.)
Po 2 dnech, kdy se bolest ani bez punčochy nezlepšila a noha mu večer silně otekla (foto1) ho strach z další trombózy donutil jet (21.2.) na pohotovost.
V nemocnici na interně vyloučili trombózu a poslali ho na kožní s podezřením na růži. Tam ho vyšetřili, ale vzhledem k tomu, že neměl teplotu, třasavku ani nic z dalších průvodních jevů, ho poslali (s podezřením na trombózu) zpět na internu. Tam opět vyloučili trombózu a po rozboru krve usoudili na dnu. Dostal léky (Zaldiar a Indometacin čípky) proti bolesti (nárazová bolest se v nemocnici opravdu velmi zhoršila) a doporučení k dalšímu léčení k PL. Druhý den praktický lékař vyloučil i dnu a řekl, že má v noze zánět a dostal antibiotika.
Zatím měl 4 tablety (Dialacin C) po 8 hodinách, bolest téměř vymizela, (léky na bolest již nebere), otok je mírný, nicméně barva kůže je stále intenzivnější (dnes ráno foto2).
Může to být přece jen růže? (Teplotu nemá a neměl).
Děkuji za informaci.
Ludmila

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Ludmilo, ano může. V praxi praktického lékaře vídáme růže aniž by člověk měl zvýšenou teplotu. I mně to spíše imponuje jako tato diagnoza a pokud dobře reaguje na antibiotickou terapii, pak to tak opravdu pravděpodobně bude. Důležité je dobrat antibiotika do konce a poté zkontrolovat jak končetinu tak zánětlivé parametry z krve, případně CRP z prstu pokud jím praktický lékař disponuje.
S pozdravem

Související dotazy

Růže
Dobry den, muj tatinek ma ruzi, uz dva mesice. Ze zacatku...
Růže
Jsem pacientka s RS a 16 let si pichám Avonex.Moje...
Růže
Dobrý den, Tatínek má růži na noze. Po týdnu léčby...
Růže na kotníku
Dobrý den Dostala jsem Růži do kotníku a beru již...
Před měsícem prodělal nemoc růže,dostal antibiotika,nyní se mu opět vrátila
Dobrý den,ptám se za svého otce,před měsícem prodělal...
Růže
Dobrý den, mému otci (40) se minulý rok objevila na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může to být pohlavní nemoc?


Může to být psychogenní kašel?


Může to být rakovina

Dobrý den... Už od 4 třídy kouřím ( momentálně půjdu do 1.ročníku na střední...

Může to být rakovina prsu?

Dobrý den, na levém prsu se mi objevilo něco bílého(Zasílám fotografii). Je...

Může to být rakovina žaludku?

Dobrý den. Už přes týden mám bolesti žaludku-ve střední části pod žebry,pocit...

Může to být rakovina?

Dobrý den,již 3/4 roku mám pocit boule v levé části krku.Na endo)yvšetření hadicí...

Může to být rakovina?

Dobrý den, je mi 19 let. Asi před dvěmi týdny jsem si zkoušela udělat samovyšetření...

Může to být reflux?

Dobrý den chci se zeptat, špatně se mi polyká, mám bolesti na hrudi. Oba s...

Může to být roseola syfilitica?

Dobry den, chtel bych se zeptat. Muze tohle byt roseloa syphilitica? Mel jsem...

Může to být RS?

Dobrý den, již delší dobu mi mravenčí (nebo občas pocit pálení) v pravé ruce...

Může to být svrab?

Dobrý den. Mám na vás dotaz. Byl bych moc rád kdyby vám tyto poznatky stačily...

Může to být syfilis?

Dobrý den přikládám fotografii vřídku co se mi udělal pod prsem.Mám i v puse...

Může to být štítná žláza?

Dobrý den, pokusím se ve zkratce popsat potíže, které mě již delší dobu provázejí..Od...

Může to být štítná žláza?

Dobrý den, pokusím se ve zkratce popsat potíže, které mě již delší dobu provázejí..Od...

Může to být štítná žláza?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Je mi 23 let a od minulého roku mám víc...

Může to být ŠŽ?

Dobrý den, mému synovi je 14 let,před třemi týdny mu začaly vypadat vlasy.Vyzkoušeli...

Muže to být tasemnice

dobrý den,paní doktorko trápí me bolesti břicha,pořád mám zácpu,na levé straně...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, měla bych na Vás otázku. S manželem se snažíme o dítě už přes...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, mám takový dotaz, od 3.10. mi začaly plodné dny v tento den jsem...

Může to být vážné

Dobrý den mám takový dotaz. Je možné abych na 20min odpadl. Nejdřive jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyndání stehů po extrakci zubů


Otoky kolem kotníků a bolest


Bolest pod žebry


Zapachajici ryma

Dobry den, jsem momentalne v 18 tt. Tyden me trapila zapachajici ryma a hleny,...

Závrať a slabost při sportu

Dobrý den, v prvé řadě bych chtěl předem poděkovat za Váš čas. Již delší...

Nidační krvácení

Dobrý den. Můžete mi prosím sdělit, který den po oplození by mohlo dojít k nidačnímu...

Akutní bolest uzlin po alkoholu

Dobrý den. Je mi 24 let a den či dva po každém větším večírku či oslavě, kde...

Pupínky na penise

Dobrý den, v posledním týdnu se mi z dvou pupínků udělalo toto. Používám mast...

Infekční dermatitida

Dobrý den, zhruba před třemi dny se mi na levé hyždi udelala vyrážka v podobě...

Hodnota IgE

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká je normální hladina Ige a při jaké výšce...

Bolest zad

Dobrý večer, už několik let mě trápí bolest páteře ( v oblasti krční, hrudní,...

Stres, nespavost, pocity na omdleni a třes

Dobry den, Potrebuji poradit co mam delat sem uz zoufala.. Zacalo to asi tim...

Stav po operaci tříselné kýly


Stenosa pánevní tepny

Vážená paní doktorko.Byla mi diagnostikována stenosa pánevní tepny po vyš.:...

Bolesti břicha a antikoncepce

Dobrý den,mám dotaz je možné že mi po antikoncepci bolí břicho okolo pupíku...

Bolest levého boku nad pánví.

Dobrý den, už je to pár dní, co to trvá, ale jakmile se začnu jakkoliv pohybovat,...

Euthyrox 75 vážné potíže

Dobrý den, prosím vás o pomoc. Tak jako mnohým lidem, ani mne nikdo nechce věřit,...

Ztopoření bradavek

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li existuje nějaký přípravek na ztopoření...

Frenuloplastika

Chtel bych se tedy zeptat, co to je frenuloplastika a na podminky a podrobnosti. Dobry...

Pálení jazyka a bolest horního patra

Dobrý den, chci se zeptat, jiz druhym dnem me pali predni spicka jazyka a boli...

Reklama