Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mykosa gyne

Gynekologie Hana 28.2.2019

Dobrý den,
již minimálně rok mám gynekologické potíže, měla jsem bakteriální infekci i kvasinkovou a vrací se mi. V posledních 3 měsících i hodně špiním mimo menstruaci. Menstruace je pravidelná. Mým problémem je, že už nevím, jak vypadá zdravý stav. Při močení mě většinu dní v měsíci malinko štípne, když je stav horší, tak samozřejmě štípá více. Můj měsíc vypadá tak, že po menstruaci mám cca týden, kdy můžu mít normálně sex, nešpiním a relativně nic neštípe při močení. Štípne mě to jen při močení po sexu. Poté se stav začne horšit, štípání intenzivní, mám zabarvený výtok do růžova. V této chvíli mi někdy zabere Lactofeel. Po několika dnech jsem v té samé situaci, Lactofeel už nezabírá, mám velký diskomfort, špiním už dost, ukazují se tmavěkrvavé částečky tak jako poslední den menstruace, takže zkusím Jenamazol, který většinou také pomůže. Potom mám opět několik dní "klid" a normální sexuální život, poté mám opět problémy až do toho, než dostanu menstruaci. Silně špiním a den dva až tři mám k křeče v podbřišku. Takto se to stále opakuje. Už jsem z toho zoufalá. Cítím celé dny velký diskomfort. Mám stálého přítele, ten žádné problémy nemá, kondom nepoužíváme. Příteli řekli na urologii, že mu žádné stěry dělat nebudou, dokud se nepřijde na to, co je mně. Moje gynekoložka mi naposledy dělala stěry prý na všechno včetně pohlavních nemocí a opět přišla s tím, že mám jen nevyváženou mikrofloru v pochvě a napsala mi Macmiror, který byl úplně bez účinku a týden po dobrání jsem zase tam, kde předtím. Tanga nenosím už rok, po sexu se jdu okamžitě omýt, většinou jen vodou, někdy mýdlem pro intimní hygienu. Zkouším různé přípravky jako Femivaxinum nebo Femibion. Pravidelně užívám Trund 500-0-500 a potom zinek s kyselinou listovou. Poradíte mi?

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři v oboru gynekologie. Vyčkejte na další odpověď, kterou dostanete v nejbližším možném termínu. Snad by stálo za to, aby přítel přeci jen stěry měl, když mu je nechtějí udělat, tak ať si je nechá udělat jako samoplátce. Cena je v řádu stokorun, není to nijak drahé. Možná by jste přece jen měli na chvíli zkusit kondom, kdo ví. Přeji rychlé uzdravení a ať vám odborný lékař dá radu, se kterou budete spokojená. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Je mi líto Vašich obtíží, trvá to skutečně dlouho a chápu, jak moc je to obtěžující v běžném životě. Stěry máte všechny negativní, píšete. Partnerovi stěry udělat na urologii odmítají. Zkusila bych jim skutečně navrhnout provést stěr jako samoplátce, pokud s tím mají problém. Režimová opatření, která provádítě, děláte správně. Určitě nenosit tanga, pouze bavlněné spodní prádlo, omezit sladkosti, plísňové sýry apod., co mě ještě napadá, že je důležité při léčbě recidivujících mykotických infekcí, je přeléčení obou partnerů a to i v případě, pokud Váš partner žádné obtíže nemá. U mužů mohou kvasinkové infekce probíhat většinou asymptomaticky. Takže jestli jste se nepřeléčili oba, zkuste to nyní a během léčby je důležité dodržení sexuální abstinence až do jejího ukončení. Můžete zkusit poté nějakou dobu používat při pohlavním styku kondom. Jestli jste neužívala Wobenzym, tak byste mohla zkusit na pár měsíců tuto podpůrnou terapii.
Odebíral Vám gynekolog moč na kultivaci? To bych případně doplnila. Špinění bych přikládala klidně nějaké chlamydiové infekci, ale píšete, že vše bylo negativní. Někdy je intermenstruační špinění způsobeno přítomností endometriálního polypu v děloze ( nezhoubný výrůstek z děložní sliznice), mělo by to být viditelné i ultrazvukem, který je ale důležité provést těsně po menstruaci. Je totiž možné, že Vás trápí dvě různé věci, jednak mykotické recidivující infekce a jednak může být v děloze již zmíněný polyp.
Dále při neúspěchu léčby bych navštívila praktického lékaře a zkusila doplnění imunologického vyšetření, eventuelně nasazení autovakcíny. Přeji Vám brzké vyřešení Vašich obtíží a hezký zbytek večera, s pozdravem L. Králíčková.

Související dotazy

Mykosa
Dobrý den, kamarádku často trápí mykosa, někdy zajde...
Vaginální mykosa
Dobrý den, už asi měsíc mám bělavý výtok, který je...
Mykosa
Dobrý den, na žaludu se mi objevil červený flek a nehojí...
Mykosa
Zdravim, chci se zeptat na nazor ohledne viz. Foto...
Mykosa
Dobrý den, mám takový intimní problém. Asi před měsícem...
Mykosa
Dobry den,druhy den me trapi mykoza,vyplachy nepomohly,muzu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mykosa

Padaji mi vlasy, i samovolně. Při česání a mytí je vyčesání vlasů významné....

Mykosa

Dobrý den, jsem dívka a prodělala jsem mykozu, spala jsem při mykoze s přítelem,...

Mykosa

Dobrý den, již 4. den se mi dělá v pravém podpaží červené skvrnky, ze kterých...

Mykosa

Dobrý den, trápí mě kožní potíže. Začalo to cca týden zpátky svěděním vnitřních...

Mykosa

Dobrý den, kamarádku často trápí mykosa, někdy zajde ke gynekologovi, ale někdy...

Mykosa

Dobrý den,léčím se od ledna s ústní mykózou a zatím po několika balenich antimikotik...

Mykosa

Dobrý den, na žaludu se mi objevil červený flek a nehojí se. Prosím o radu jak...

Mykosa

Dobry den,po sexu s pritelkyni mi dva dny na to vyskocili červené flicky.nepali,neboli...

Mykosa

Dobry den po sexu se me divne zbarvil zalud neboli to ani nepali myju si ho...

Mykosa

Zdravim mam dotaz ohledne cervenych vyraze co to muze byt

Mykosa na penisu

Dobrý den, prosím, poraďte. Manžel trpí mykózou na penisu (a zřejě i třísel),...

Mykosa po ATB

Po dobrání druhých antibiotik na angínu se mi udělaly kolem konečníku malé výrůstky,...

Mykotická infekce

Zdravím, včera se mi na žaludu objevilo mírné začervenání a dnes je to bělejší...

Mykotická infekce

Dobrý den, prodělal jsem 3 měsíční antibiotickou léčbu. Již v polovině této...

Mykotická infekce

Dobrý den 14 dní pozoruji v místě rozkroku skvrny nevím zda plisnove nebo jaké....

Mykotická infekce

Dobry den, pred 2 tydny me zacaly svedit genitalie, byly zarudle. Nejdrive jsem...

Mykotická infekce

Dobrý den, Je mi 17. Mám přítele půl roku a po prvé jsme spolu spali bez ochrany,...

Mykotická infekce

Dobrý den, už delší dobu mám po odhrnutí na předkožce lehce zarudlou kůži a...

Mykotická infekce

Dobrý den, lékař mi nedávno zjistil mykózu na nohou a plísňové infekce na...

Mykotická infekce

Dobrý deň, mám taký problém. S manželom sa prvý mesiac po vysadení antikoncepcie...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

THC v krvi

Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat před týdnem jsem si dal joint trávy a za...

Bolest ramene


Svědění a oteklá kůže

Dobrý den, dnes ráno jsem se vzbudila a měla jsem nateklé prsty a ruce. Cítila...

Plynatost, bolesti břicha, světlejší stolice

Zdravím, rád bych se dotázal ohledně problémů s nadměrnou plynatostí (napočítal...

Křeče v rukou

Dobrý den, často mě trápí křeče v rukou. Prsty se mi zkroutí do divného tvaru....

Krev ve stolici u miminka

Dobry den, Mam 4 a pol mesacneho plne kojeneho syna. Maly pekne rastie a...

NNevím jak jsou na tom moje spermie

Dobrý večer, rád bych se zeptal, v roce 2014 jsem onemocněl hodgkinovým lymfomem,...

Sterilizace

Dobrý den,je mi 49 let a chci se zeptat mám problém s antikoncepcí prášky iněkcí...

Křeče v břiše

Dobry den chtela jsem se zeptat dlouhou dobu trpim krecmi v brise jsou to kolikrat...

Zlatý stafylokok


Bolest dolních končetin


Vyrážka na penisu

Dobrý den, udělaly se mi už před nějakou dobou na předkožce tyto pupínky....

Snažíme se o miminko

Dobrý den, já (23) let přítel (31let) snažíme se o miminko bohužel už je to...

Hořčík

Dobrý den, je pravda, že pokud beru hořčík, tak musím brát i vápník. Neuškodí...

Vaginální výtok

Dobrý den touto pisemni formou se chci zeptat jestli se nejedná o akutní zánět...

Krvácení při antikoncepci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat začala jsem brát poprvé antikoncepci Lusienne...

Bolest pod nehtem

dobrý den mám bolestivý palec na levé noze ,jednou jsem měla totiž obuté lodičky...

Antikoncepce

Dobrý den, mám 44 let, antikoncepci beru 20 let, dosud žádný problém a před...

Borelioza

CCa. před dvěma měsíci jsem měl v pupíku přisáté klíště. Vytvořila se mi rudá...

Svědivé otoky prstů

Dobrý den, asi před 2-3 měsíci jsem si všimla na prostředním článku prostředního...

Reklama