Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nachlazení a antibiotika

Péče o dítě Michaela 8.10.2008

Dobrý den, syn (2 roky) až na 6 nemoc, kterou měl v 5 měsících, doposud nemarodil, žádná rýma, žádný kašel. Až teď dostal rýmu, jeden den pěkně smrkal, druhý den, už moc nesmrkal jen jsem mu párkrát za den odsávačkou odsála hustý bezbarvý hlen, další den to bylo také tak a třetí den už nevysmrkal vůbec nic, mysleli jsme, že je po rýmě, ikdyž stále bylo slyšet, že má zadní rýmu. Dva dny na to mu z nosánku začal téct zelenožlutý hlen tak jsme vyrazili k paní dr., aby nám dala nějaké kapečky, napsala nám pamykon, jinak malýho ani neprohlídla, ještě ten den, dostal syn teplotu max.38 tak jsem mu dala na noc nurofen sirup, druhý den měl také max. 38, ale třetí den v noci z pátku na sobotu měl horečku 39,5, kterou se nám nedařilo srazit, až k ránu, jeli jsme tedy na pohotovost, kde malýho prohlídli, dostal antibiotika, kapičky do uší otobacid a na horečku nurofen střídat s paralenem (čípky), teď 3 dny po té je syn přes den bez teplot, večer ještě malinko teplůtku má 37,4, ale doufám, že jak doberem antibiotika tak to bude dobrý.
No a já bych se vás chtěla zeptat jestli bych mohla předejít té horečce a následné léčbě antibiotiky, kdybych se synem, hned jak dostal tu rýmu zůstala pár dní doma a pokusila se rýmu vyležet, nebo by to dopadlo stejně i kdyby jsme byli doma? Jak předejít tomu, aby se mu rýmečka příště nezarazila? Ještě bych se chtěla zeptat od tý noci co měl tu vysokou teplotu se bojí výšek, zjistili jsme to, když ho manžel vezme do náruče, tak se ho malej chytne jak klíště a říká, že má strach, že spadne, nebo se vždycky rád koukal z balkonu dolů a teď se jen podívá a už se schovává , aby nespadnul, může to mít od té horečky, nemůže to být něco vážnýho?
A ještě se zeptám zda má smysl dávat synovu moč na rozbor, když nám teď začal každý měsíc marodit se zánětem předkožky, poradila nám to paní dr. na pohotovosti, mohlo by v moči být něco co způsobuje časté záněty?
Moc vám děkuji za odpovědi na mé otázky, Michaela.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, co se týče rýmy, rýmu bych doporučovala nepřecházet, sůsledně nosánek kapat, ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nachlazení
Dobrý den, před týdnem jsme odjeli na půl roku ven,...
Nachlazení
Dobrý den. Už jsem zoufalá,...v listopadu 2016 jsem...
Nachlazení, kombinace antibiotik Azibiot a Ospamox
Dobrý den,minulou sobotu 14.1 jsem onemocněla - teplota(37,4),bolest...
Nachlazení, rýma, bolesti v krku
Dobrý den, již 14 dní mne trápí asi viróza nebo nachlazení,...
Opakované nachlazení, bolesti v krku
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz týkající se mých...
Nachlazení
Dobrý den, měl jsem 2x za tento rok antibiotika, úplně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nachlazení

Dobrý den, chci se zeptat. Můj 5- ti měsíční syn pět dní pokašlává a má rýmu....

Nachlazení


Nachlazení

Chtěl bych se zeptat na jednu nemoc, kterou trpím od minulého pátku. Mám suchý...

Nachlazení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat skoro celou zimu sem byla nastydlá a jak sem...

Nachlazení

Dobrý den, dnes jsem byla u doktorky, a mám pocit že by mi měla předepsat antibiotika,...

Nachlazení

Dobrý den, měl jsem 2x za tento rok antibiotika, úplně ty samé - klacid, prý...

Nachlazení - ztráta čichu a chuti

Dobrý den, před 11 dni mě postihlo silné nachlazení s klasickým průběhem (bolest...

Nachlazení + šelest v uších

Dobrý den, měl bych trochu komplikovaný dotaz. V listopadu jsem byl darovat...

Nachlazeni 3. trimestr

Pani doktorko, na zacatku zari jsem dostala virozu, prubeh byl klasicky, bolest...

Nachlazení a alkohol

Dobrý den. Od úterka se necítím dobře. v úterý ráno jsem se probudila s teplotou...

Nachlazení a bolest břicha po Fromilidu

Dobrý den, již přes dva týdny se cítím jakoby nachlazen, nebo snad chřipka,...

Nachlazení a krvácení z nosu


Nachlazení a nakažlivost

Dobrý den, mám dotaz ohledně nachlazení a doby nakažlivosti. Od pondělí jsem...

Nachlazení a očkování proti covidu

Dobrý den, potřebovala bych konzultaci jelikož moje praktická lékařka je na...

Nachlazení a odběr krve

Chtěla jsem se zeptat dcera docela dost přibírá na váze. Je ji 8 let a váží...

Nachlazení a oteklé kotníky

Dobrý den, už asi 2 roky mam problém s krkem. Stačí abych se napila něčeho...

Nachlazení a Paralen

Dobrý den chci se zeptat jestli pomáhá paralen i na něco jiného než na zvýšenou...

Nachlazení a píchání na plicích

Dobrý den je mi 15 let. Kouřil jseem asi rok a půl 3-5 cigaret za den nyní jsou...

Nachlazení a potíže s dýcháním

Dobrý den Ráda bych se zeptala na řadu co mám dělat před 14 dny jsem byla...

Nachlazení a průhledné nudle i ze "zdola"

Dobrý den, nevím, co to je … u nás v práci probíhají stavbařské práce, a počas...