Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nadměrná čistota a strach z bakterií

Infekce Anonym 5.12.2013

Dobrý den,
doufám, že jsem správně zvolil Problém: Infekce.
Mám takový problém, že si často, velmi důkladně myji ruce a mám strach se dotýkat různých věcí, respektive, např. v autobuse se madla apod. bez problému klidně chytnu, ale doma si pak musím umýt ruce. Ani doma se problému však nezbavím, šáhnutí na mobil atd. který jsem používal ve škole, nebo právě v autobusu je zase problém. Ruce si vždy pečlivě myji, než jdu k počítači, nevím proč, ale ikdyž jsem četl, že klávesnice je také plná bakterií, jí se vůbec neštítím, mnohem větším problémem, je se čehokoliv dotknout, nebo si vzít na příklad k počítači něco malého k jídlu, popřípadě hrneček s pitím, protože vím, že hrneček stál na kuchyňské lince a o té jsem se dočetl, že jsou na ní klidně i bakterie E.Coli a jiné. Vím, že někdy se zbytečně straší a dávat si takovýhle pozor taky není zdravé. Je vůbec možný přenos z linky na hrneček a z hrnečku teprv na člověka ? Vím, že někdo jiný by si s tímto vůbec nelámal hlavu a hrneček si klidně k počítači vzal jako samozřejmost, já si však nedokážu nějak pomoc. Když jsem byl malý, měl jsem zase potřebu se furt ujišťovat, když mi bylo např. trochu špatně jestli to bude dobré apod. Tento problém jsem ale sám vyřešil, prostě jsem si uvědomil, že nikdo z rodiny nemůže vědět, jestli mě břicho přestane bolet za den a nebo za dva. Asi bych měl navštívit psychologa. Nicméně prosím o odpověď na dotaz, který jsem napsal výše.
Předem děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Lidské tělo je na přítomnost bakterií zvyklé a dokonce bez přítomnosti některých bakterií bychom zemřeli. Bakterie z okolí (MHD, kuchyňská linka) nás ohrožují jen minimálně. Není třeba se proto obávat nákazy. Na pozoru se musejí mít především lidé s výrazně sníženou imunitou (po transplantaci orgánů, po chemoterapii apod.). Doporučuji vám návštěvu psychologa či psychiatra, abyste spolu probrali vaši fobii a našli řešení vašeho problému.

Související dotazy

Nadměrná menstruace
Dobré dopoledne, jsem velice nešťastná z krvácení,...
Nadměrná menstruace
Dobrý den, je mi 42 let a prosím o váš názor , v...
Nadměrná menstruace
Dobrý den, vážená poradno, dnes jsem si byla v obchodě...
Nadměrná vlhkost
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat, když...
Nadměrná plynatost
Dobry den,rada bych Vas pozadala o radu. Manzel jiz...
Čistota
Dobrý den Mám takový problém, nevím jestli myju svůj...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nadledviny

Dobrý den, před pár dny jsem položil dotaz ohledně akné a strijí a bylo mi řečeno...

Nadledviny

Dobrý den, mám takový problém. Léčím se už tři roky s vysokým tlakem, brala...

Nadledviny

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co znamená vyšetření z CT.Pravá nadledvina...

Nadledviny

Dobrý den, v poslední době, zvláště po větší námaze mě bolí v oblasti beder...

Nadledviny a jiné potíže

Dobrý den paní doktorko můžete mi prosím poradit, nevím už jak dál. Léčím se...

Nadledviny,akné

Dobrý den paní doktorko, můžete mi poradit,čekám na vyšetření nadledvin, sbírala...

Nadměrná plynatost

Dobrý den, už delší dobu ( min. půl roku) trpím nadměrnou plynatostí, dá se...

Nadměrná a dlouhodobá menstruace při užívání HAK

Dobrý den, mám takový gynekologický problém. Již třetí měsíc užívám HA Nelya,...

Nadměrná až nadprůměrná plynatost

Dobrý den. Už od dětství jsem trpěl nadměrnou plynatostí. Ale v posledních cca...

Nadměrná citlivost penisu

http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/predcasna-ejakuace-74710 Dobrý den, dnes...

Nadměrná hmotnost při angině pektoris

Dobrý den, je mi 46 let a tři roky mám anginu pektoris. Bojím se sportovat,...

Nadměrná chuť na sex

Já i manželka máme přes 50 let. Já mám velmi často chuť na sex, což často způsobuje...

Nadměrná konzumace mléka batolete

Dobrý den, mám dvouletého syna který v posledních týdnech vyžaduje hodně...

Nadměrná menstruace

Dobrý den, je mi 42 let a prosím o váš názor , v říjnu 2016 jsem byla na...

Nadměrná menstruace

Dobry den je mi 37let a mam silnou menstruaci a mam to nekdy skoro 14dnu.muzu...

Nadměrná menstruace

Dobré dopoledne, jsem velice nešťastná z krvácení, každý měsíc mě značně vysiluje....

Nadměrná menstruace

Dobrý den. Tento týden ve středu 21. 10. mi začalo slabé krvácení již 13 dnů...

Nadměrná menstruace

Dobrý den, je mi 50 let, trpím již 3 roky velmi silnou menstruací. Po poradě...

Nadměrná menstruace

Zdravím, je mi 22 let a dostala jsem měsíčky opožděně asi o týden. Začaly mi...

Nadměrná menstruace

Dobrý den, Již přes tři měsíce mám nepravidelnou nebo lépe řečeno nepřestávající...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na penisu


Červené fleky na kůži

Dobrý den, asi před rokem jsem navštívil lékaře s tím, že se mi udělali fleky...

Plivaní krve z úst

Mám problém, z ničeho nic sem seděl a měl sem divnou pachuť v ústech tak sem...

Bodavá bolest v oblasti ucha, spánku při fyzické zátěži

Dobrý den, mám 22 let, poslední půlrok se snažím dostat do zdravého životního...

Pilonidální cysta s abcscesem

Dobrý den, už více než rok mám recidivujicí pilonidální cystu s abscesem....

Fleky pod prsy


Červené fleky na kůži po sportu

Dobrý den, již cca rok mě trápí rudé fleky na kůži, které se objevují v souvislosti...

Zlomenina radia (loket)

Dobrý den, přesně před rokem jsem spadla s nataženou rukou a zlomila jsem si...

Křeč v břiše

Dobrý den..už asi 10 let se léčím s vysokým tlakem a pořád mě bolí záda mezi...

Petechie na patře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tyhle černé tečky na patře, zda je o normální...

Boreliosa, RS? Jak dál postupovat?


Bolest třísla


Vykašlávání hlenu skrví

Dobrý den občas mám v hlenu krev 2x 3x si odplivnu s krví a pak nic někdy to...

Nevolnost a žluté bělmo

Dobrý den, včera ráno mě probudila velká nevolnost a zvracel jsem, ale jen...

Bolest bradavky při kojení

Dobrý den, už asi 3 týdny mě bolí bradavka při kojení (kojím 5.měsíc)a mám na...

Problém s mou erekcí


Protruze ploténky - vysunutí

Dobrý den, je mi 46 let. Již 3 roky mám chronické bolesti kříže. Mám stále silnou...

Tetanovka + alkohol

Dobry den, byla jsem na přeočkování tetanu v 9 hodin ráno.Večer jsem vypila...

Vykašlávání hlenu s krví

Dobrý den. Ležím doma skoro dva týdny s kašlem a rýmou, poprvé mi paní doktorka...

Bolesti prsů

Dobrý den Mám 38 let od 2011 po radikální hysterektomii, od září 2016 estrofem....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.