Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nádor na ledvině

Chirurgie Jaroslav 28.4.2011 redakce uLékaře

Před 5ti měsíci mi byl objeven nádor na ledvině a s nálezem jsem se měl dostavit na urologické oddělení nemocnice.Po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodl v léčbě nepokračovat.Ta "proti" jsou hlavně cukrovka,vysoký věk(78),dále pak informace o této nemoci o tom,jak obtížná je tato operace i u mladšího člověka,protože jiná léčba než vyjmutí ledviny neexistuje.I po operaci a utrpení v nemocnici není zdaleka zaručený kladný výsledek.Další hrozbou je,že se také nemusím probudit z anesteze,nebo se probudit jako debil.Lékaři by určitě tuto operaci udělali,protože je to pro ně bez rizika a případný nezdar lze snadno svést na vysoký věk i další špatný zdravotní stav.Můžete mi prosím sdělit Váš osobní a objektivní názor na toto moje rozhodnutí?Jinak obtíže zatím nemám skoro žádné,jen bolesti v oblasti bederní páteře když delší dobu stojím nebo sedím třeba u počítače. Děkuji za Váš názor.
í

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Myslím, že váš názor je naprosto nesprávný a pro vás jen škodlivý. Chirurgie se stále více stává chirurgií starých pacientů, protože tito jsou hlavně nemocni. Dnešní anestezie je tak vyspělá, že neprobuzení se z celkové anestezie, jak vy nazýváte postaru narkozou , je něco naprosto vyjímečného a anesteziologové i u staršího pacienta s případnými doprovodnými chorobami si počínají vždy s nehvětší opatrností. A že byste se probudil jak vy říkáte jako debil je naprostý nesmysl.
Odstranění ledviny s nádorem patří mezi středně náročné výkony a jedná se o vcelku rychlý výkon. . Čím dříve se operace provede, tím bude výkon snadnější a pro předpověď lepší.
Myslím,že byste neměl váhat ani vteřinu a pokud je to tak jak jste popsal, operace je zcela na místě.
Budete po operaci blahořečit všem a uděláte dobře nejen sobě , ale i celé vaší rodině.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nádor v ledvině
Dobrý den.Byl mi urologem,víceméně náhodně, objeven...
Nádor na ledvině
Před dvěma roky mi byl zjištěn nádor na ledvině. Pro...
Nádor
Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí...
Nádor dutin
Dobrý den byl jsem na rtg dutin a mám zastrenou levou...
Nádor na ledvině
Při rtg zad mi nalezli, nádor u levé ledviny, je prý...
Nádor ledviny
dobý den, Babičce pred 3 měsíci zjistily nador na ledvine.Ledvinu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nádor mozku

Dobrý den Mám problém kterého jse nějak nemohu zbavit.myslím jsi že mám nádor...

Nádor mozku a rektální tenezmus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může být příčinou rektálního tenezmu...

Nádor mozku z telefonování

Dobrý den, viděla jsem spoustu článků o tom že telefonování způsobuje nádor...

Nádor mozku?

Dobrý den. Mohu rozpoznat nádor mozku? Rodinná anamnéza je děsivá. Ze strany...

Nádor na brzlíku

Dobrý den, mamince byl diagnostikován nádor na brzlíku ale neví se, jestli je...

Nádor na děloze

Dobrý den, Pan doktor mi v březnu 09 oznámil,že mám nádor na děloze 1 cm.Od...

Nador na děloze

Mé přitelkyni našli 7mm nador na děloze,který je dle všeho zhoubný.Moc prosim...

Nador na děloze

Mé přitelkyni našli 7 mm nador na děloze, který je dle všeho zhoubný. Moc prosim...

Nádor na játrech u bacilonosiče žloutenky tybu B

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, aby nádor na játrech praskl. Pokud...

Nádor na játrech, chemoterapie?

Dobrý den, dotaz se týká mé kamarádky. Našli jí před dvěma týdny dva nádory...

Nádor na ledvině

Před dvěma roky mi byl zjištěn nádor na ledvině. Pro vysoký věk i cukrovku jsem...

Nádor na ledvině

Při rtg zad mi nalezli, nádor u levé ledviny, je prý velikosti třešně. Chtějí...

Nador na mozgu

Mam podozrenie na nador na mozgu mesiac trvajuce tupe bolesti hlavy v roku 2012...

Nádor na mozku

Dobrý den, asi před týdnem jsem seděla s přítelem u stolu a najednou mi bylo...

Nádor na mozku

Dobrý den, už od července mě neustále bolí hlava. V oblasti čela. Byla jsem...

Nádor na mozku

Dobrý den, potřebovala bych poradit k jakému doktorovi bychom měli zajít. Kamarádka...

Nádor na mozku

Dobrý den, můj dotaz se týká mé švagrové ( 29 let ). Krátce po druhém porodu...

Nádor na mozku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli nevíte příčinu náhodné zhoršení a zlepšení...

Nádor na mozku

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké příznaky bývají při podezření na nádor...

Nádor na mozku

Dobrý den,Je mi 18 a chtěla bych se Vás zeptat,V poslední době mě bolí minimálně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na zádech

Dobrý den. Ve čtvrtek 5.6. jsem zjistila, že mám na zádech červenou skvrnu,...

Problémy s krční páteří

Dobrý den mám problémy s krční páteří brní mě ruka a dost často mě píchá v zádech...

Bolesti na krku, levá strana z venku v okolí krkavice

Dobry den,3tydny zpet jsem vam psala s dotazem ohledne bolesti na krku,leva...

Zhoršení zraku

Dobrý den, pracuji jako řidič a proto chodím každé dva roky na prohlídky k lékaři....

Píchání ve varlatech a bedrech


Stav po zánětu močových cest, nyní opět zakalená moč

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na jeden dotaz. Před cca 3 týdny jsem dobrala...

Gynekologické vyšetření u panny

Zdravím, mám zvláštní dotaz na Vás. Jak bude probíhat gynekologické vyšetření...

Trudník

Dobrý den, už léta mě trápí akné na zádech a v dekoltu. Nikdy jsem s akné na...

Výsledek kolonoskopie


Nepříjemné svědění v okolí pochvy

Dobrý den, dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy,...

Růst penisu


Bolest na průduškách a kašel


Nežádoucí účinky léčby Sertralinem

Dobrý den, před čtyřmi dny jsem začala brát Sertralin 50 mg (1xdenně). Měla...

Bolest zad

Dobrý den chtěl bych se zeptat už asi 4 měsíce me trápí bolest zad v kříži ale...

Zřejmě kvasinky po ATB léčbě

Dobrý den, Mám na Vás prosim dotaz a snad mi pomůžete,jelikož jsem již zoufalý....

Hamiltonův hmat při pozitivním Streptokoku B

Dobrý den, jsem 40+1 týden těhotenství a poslední týdny už mě hodně trápí bolesti...

Různý tlak krve v levé a pravé ruce

Dobrý den. TK na lévé HK 120/80 na PHK 140/88. Beru caduet na tlak a chol. Incipientní...

Zahlenění a večerní zvracení


Vyrážka a svědění pochvy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po skončení menstruace se mi udělala u vchodu...

Trpím střídavě silnějšími a slabšími bolestmi zad v kříží


Inzerce
×