Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nádor žlučových cest

Trávení Miroslav 20.10.2017

Při druhém čištění žlučovodů (cca 2 měse po prvním) mně bylo řečeno, že na žlučovody tlačí nádorek a tím dochází k ucpávání. Na základě doporučeného CT jsem byl objednán na operaci (7.11.2017) . Bylo mi řečeno, že se bude jednat o komlikovaněší zákrok k odstraněí nádoru a při tom dojde i k částečnému odebrání slinivky ( to vše podle skutečnosti při zákroku)
1) Je v tomto stádiu nutná operace a nebo jsou i jiné způsoby léčby.
2) V případě, že půjde o rakovinový nádor byla by pro mne vhodná pooperační biologická lečba rakoviny?

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, dle vyšetření je přítomen nádor ve žlučovodu. V těchto případech se určitě provádí operace (pokud by nebyla provedena, nádor roste dále a nadále bude utlačovat žlučové cesty). Navíc jsou v okolí zvětšené lymfatické uzliny.
Zda by bude vhodná biologická léčba, závisí i na typu nádoru (dle histologického vyšetření) a dalších okolnostech.
Váš dotaz předám ještě specialistovi. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Miroslave, vzhledem k tomu, že Vám tumorek způsobil útlak žlučovodů i při zavedeném stentu, je pravděpodobné, že byste i po posledním zákroku mohl mít další zužování a ucpávání žlučových cest, bylo by nutné další ERCP a nový stent, hospitalizace a další. Již poslední zákrok byl komplikovaný a bude-li se tumorek zvětšovat, byla by situace v budoucnu ještě svízelnější. Rozhodně je na místě tumor brzy odstranit. Bohužel je uložený v místech, kde se nachází slinivka a je možné, že Vám operatéři část odstraní. Nikdo Vám s přesností nebude schopen říci, jak snadno se podaří tumorek odstanit ani jak velký nakonec zákrok bude. Jaká bude léčba bude záviset předně na typu nádoru (to se zjistí až po vyšetření tumorku a uzlin na histologii) a postižení uzlin. To je další z důvodů k provedení operace. Účelem není jen odstranění napadené tkáně a zprůchodnění žlučových cest, ale také stanovení diagnózy a následného postupu. Na vše se neváhejte lékařů zeptat. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Rakovina zlucovych cest
Obracim se na Vas s dotazem. Manzelovo mamince (59let)...
Nádor dutin
Dobrý den byl jsem na rtg dutin a mám zastrenou levou...
Nádor
Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí...
Nádor v oblasti močového měchýře
Dobrý den, dnes mi byl diagnostikovan nádor v močovém...
Nádor slinivky
Manželovi určili diagnózu nádor uprostřed slinivky...
Nádor mozku
Dobrý večer, mohu se zeptat co to znamená. Doktor mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nador varlete

Dobry pane doktore ,pani doktorko...Mel bych na vas dotaz , na pravem varlati...

Nádor varlete

Dobry den,obracim se na vas s dotazem ohledne meho muze.V roce 2005 mu byla...

Nádor varlete

Dobrý den, prosím o radu. Mému otci (70 let) lékař zjistil nádorové buňky ve...

Nador ve varleti

Dobry den, muj bratr prave podstoupil odstraneni jednoho varlete, duvodem byl...

Nádor vulvy

Dobry den, mam dotaz ohledne maminky manzela. 8.7.ji vyoperovali dva nadory...

Nádor vulvy

Dobrý den, mám prosbu. Mamince muže dagnostikovali rakovnu vulvy II.stupně -...

Nádor z granulárních buněk distálního jícnu

Dobrý den, mám po vyšetření gastoskopie. Byli mi odebrány vzorky a histologie...

Nádor žaludku

Dobry den, prosim o radu.. Muj otec 61let byl na zadost sveho praktickeho lekare,...

Nádor žaludku s metastázami

Moje manželka má karcinom žaludku, meta jterS2,6 zároven s tím má anémii a dostává...

Nádor žaludku, prognóza

Dobry den, už jsem se tu ptala na prognózu mojí maminky cca asi před týdnem...

Nádor?

Dobrý den, Asi již víc jak měsíc trpím na bolesti hlavy a to každý den. Někdy...

Nador?

Dobrý den již rok a 2mesice mám obcasné bolesti hlavy mam pomalejsi vnimani...

Nádorky v oku u syna

Dobrý den. Synovi na oční klinice při úrazu zjistily nadorky v oku . Doporučeni...

Nádorová onemocnění mozku

Dobrý den, před třemi dny se mi na zadní části hlavy vytvořila bulka, která...

Nádorová onemocnění mozku

Dobrý den. Před třemi dny se mi na zadní části hlavy (dole vpravo) objevila...

Nádorové bujení

Dobrý den, chci se poradit ohledně svého tatínka. V dubnu mu byl náhodně...

Nádorové markery

Dobrý den,lékařka mi po odběru vzorků nád.markerů,sdělila, že jeden z výsledků...

Nádorové markery

Dobrý den, zajímalo by mne: když se odebírá krev za účelem zjištění nádorových...

Nadorove markery C19

Dobry den, pred pul rokem mi zjistili zmeny na vajecniku, po operaci cysty...

Nádorové markery zvýšené CA 19-9, AFT, CEA

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda když mám až tyto 3 nádorové...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v krku a koronavirus




Bolest posledních článků prstů, přesouvá se z jednoho na druhý.

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, co by mohlo způsobovat mé problémy,...

Tlak v krku a celkové příznaky

Dobrý den, už delší dobu mě trápí tlak v krku v oblasti mandlí. Přijde mi, jak...

Bolest palce nohy a nehtu

Dobrý den, přibližně před 14 dny mě překvapila večer v posteli silná bolest...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže


Bolest v krku a dušnost při zátěži

Dobrý den, poslední víc než měsíc mě pořád pobolívá v krku, někdy víc a někdy...

Trvající únava a nervové obtíže


Vřídek (výstupek)na tvrdém patře

Dobrý den, mám dotaz ohledně výskytu tvrdého hrbolku na horním patře. Jedná...

E coli v pochvě a sex

Dobrý den, moje gynekoložka mi při stěru našla e coli v pochvě. Předepsala mi...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Je mi 18 let. Chtěla bych se zeptat mam...

Bolesť temena hlavy na dotyk

Dobrý den.   už necelé dva dny mě trápí bolest hlavy v oblasti temene. Ale...

Boule kolem kolečníku


Pád na levý bok

Dobrý den před 2 dny jsem spadla ze schodů na levý bok a kolena . udělali se...

"Kapičky lásky"


Zástava dechu při spánku a ztuhnutí

Dobrý den, už nějaký čas mě trápí problém při spánku. Během noci se mi stává,...

Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý měsíc jsem načla poslední...

Růst penisu


Lichen sclerosus et atrophicus

Dobrý den, je mi 21 let a již 3 roky trpím pohlavně/kožní nemocí. Začalo to...

Bolest v krku, zvýšená teplota, dotaz na možnost COVID 19

Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou o radu s aktuálně doporučovaným...

Reklama