Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nádorové onemocnění jater

Onkologie Alena 20.5.2016

Dobry den,
memu stryci nasli pred ctyrmi mesici utvary na jatrech,prvni biopsie byla negativni,druha prokazala,ze jsou utvary zhoubne. Lekari nekolik mesicu patrali i po primarnim zdroji,ten zatim stale nenasli. Pred chemoterapii mu delali jeste dalsi CT a objevili rakovinu uz i na plicich a v kostech...pred dvema mesici byly plice ciste. Jejich verdikt je NELECITELNE. Chemoterapii se mu budou snazit prodlouzit zivot...nevime,ale kolik mu jeste zbyva casu,lekari nam to nerekli.
CT hrudniku 2.5.2016: Oboustranne mnohocetne mts postizeni plic, nejvetsi lozisko S6 vpravo perihilosne, hilova lymfadenopatie vpravo, drobna hyperdenzni loziska v obratlovych telech Th7,Th9 a Th11 a v VI. a VII. zebra vpravo a XII. zebra vlevo nejasne etiologie - muze se jednat o ostruvky kompakty, blizkost pediklum poukazuje na moznost osteoplast. lozisek,stejne jako jejich cetnost; mts proces jater, splenomegalie,korove cysty ledvin.
Biopsie jater 7.4.2016: V jednom z valecku se jedna o lozisko nizce diferencovaneho adenokarcinomu. Nasimi dostupnymi prostredky nelze rozlisit primarni cholangiocelularni karcinom jater od metastazy.
Prosim muzete mi potvrdit, ze je toto skutecne nevylecitelne a aspon odhadnout, jestli cas ktery mu zbyva se pocita na roky nebo mesice?
Velice dekuji za brzkou odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den Aleno, čas přežití skutečně určit nemohu, ani to nelze. Obecně se lze pouze vyjádřit, že při takto velkém postižení - metastázy, narušení kostí nádorem, je prognóza skutečně horší. Terapie tohoto stadia je většinou udžovací, ale nelze dosáhnout kompletního vyléčení, nádor totiž napadl vzdálené orgány, tudiž se rakovinné buňky nachází již "všude" po těle. Metastázu založí právě tyto buňky, které se pak v konečném orgánu uchytí, pomnožují se a vznikne další ložisko. Chemoterapie tedy zabíjí všechny tyto buňky, ale může se stát, že některé léčbě "uniknou" a proto se hovoří o terapii udržovací, která nemusí nádor zcela vyléčit. Přeji hodně sil v terapii, hezký den.

Související dotazy

Svědění kůže při onemocnění jater
Dobrý den, třetí měsíc mám naordinovanou léčbu Ursofalkem...
Onemocnění jater
Vážený pane doktore, v lednu tohoto roku jsem...
Onemocnění jater
Dobry den, mam 42 rokov a krvne testy mi ukazali mierne...
Onemocnění jater
dobrý den,chci se zeptat na příznaky onemocnění jater,můj...
Onemocnění jater
Dobrý den, dnes mi zjistili v nemocnici docela hodně...
Steatóza jater
Dobrý den, byl jsem na UZ jater závěr zprávy zní: Zvětšení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nádorová onemocnění mozku

Dobrý den, před třemi dny se mi na zadní části hlavy vytvořila bulka, která...

Nádorová onemocnění mozku

Dobrý den. Před třemi dny se mi na zadní části hlavy (dole vpravo) objevila...

Nádorové bujení

Dobrý den, chci se poradit ohledně svého tatínka. V dubnu mu byl náhodně...

Nádorové markery

Dobrý den,lékařka mi po odběru vzorků nád.markerů,sdělila, že jeden z výsledků...

Nádorové markery

Dobrý den, zajímalo by mne: když se odebírá krev za účelem zjištění nádorových...

Nadorove markery C19

Dobry den, pred pul rokem mi zjistili zmeny na vajecniku, po operaci cysty...

Nádorové markery zvýšené CA 19-9, AFT, CEA

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda když mám až tyto 3 nádorové...

Nádorové onemocnění

Dobrý den, již jsme dnes psala a dostala odpověď na dotaz, ale ještě jsem se...

Nádorové onemocnění

Dobrý den, po zahájení radioterapie a chemoterapie byl manželce zaveden PEG...

Nádorové onemocnění

Dobrý den, trápí mne již více než rok pocit šumění v uchu, pocit zalehlé poloviny...

Nádorové onemocnění mozku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možno využít biologickou léčbu také...

Nádoru mozku nebo míchy

Dobrý den,přítel má ztuhlou šíji a hrozně ho bolí hlava. Děda i tatínek umřeli...

Nádory a dědičnost

Dobrý deň. Môj dedko mal kopu chorôb, upchávali sa mu cievy a zomrel na nádor...

Nádory a krevní testy

Dobrý den. Přítele 40 let už skoro rok brní levá ruka a noha. Na neurologii...

Nádory centrálního nervového systému

Dobrý den. Problém se týká dívky, se kterou jsem začal randit. Řekla mi, že...

Nádory kůže, nález na játrech

Dobry den, v příloze zasilam lékařskou zpravu a chtela bych aby jste mi vysvětlil...

Nádory pankreatu a prognóza přežití

Dobrý den Prosím o radu.Tatínek má 73 let a má po operaci kde mu odebraly nádor...

Nádory slinivky.

Dobrý den,pane doktore.Chci se zeptat na toto.Byl jsem loni naCT bricha v říjnu2007.Je...

Nádory v tlustém střevě

Dobrý den minulý týden jsem s Vámi komunikovala a moc Vám děkuji za odpověď....

Nadpočetné zuby

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně mých zubů. Je mi 24 let. Nepamatuji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penicilin a mléčné výrobky


Výrustky na podbřišku a u třísel

Dobrý den, mám v oblasti podbřišku větší tmavé výrustky. Než zajdu ke kožnímu...

Léčba jizvy na penisu

Dobrý den, po operaci penisu v dětství se mi vytvořila Hypertrofická jizva....

Bolest břicha


Krvácení mimo menstruační cyklus


Zápal plic, očkování Prevenar

Dobrý den, můj 3,5 letý syn byl hospitalizován se zápalem plic i když je očkovaný...

Zápach moči po acetonu


Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Užívaní Wobenzymu


Vlnění před očima


Marihuana

Dobrý den. 20.2. Jsem byl na odběr krve, a asi zhruba před týdnem jsem měl jediný...

Poškození menisku


Vyrážka v podpaží

Dobrý den, před pár dny se mi v podpaží udělala vyrážka. Trochu svědí, ale...

Anti TG vysoké


4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G štěpu


Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Bělení malých pysků

Lze v domácích podmínkách vybělit malé stydké pysky. Pravidelně si holím přirození....

Cysty vaječníku

Dobrý den, je mi 27 let a zatím nemám děti. Před třemi lety jsem byla na...

Krvácení během braní antibiotik


Reklama
Zavřít