Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nafouknuta streva

Vnitřní lékařství Martina . 16.3.2009 redakce uLékaře

dobry den,jiz delsi dobu me trapi nafouknuta streva,jako by se chtely vytlacit ven.mam nepravidelnou stolici a vzdy jen ,,male bobky,,.mam mensi pitny rezim.vypiji cca 0,5l denne.vice se do me nevejde.jakmile se snazim vypit vice je mi pak spatne.vzdy mam v zaludku pocit hladu a jakmile si neco vezmu,staci tatranka a parkrat si kousnu tak se mi nafouknou streva.byla jsem na ultrazvuku i na vyseterni stolice/s podezrenim na Helikobactera Pyroli/ a tam mi rekli ze je vse ok.uzivam Helicid 20 ale pripada mi to po nem stejne.ted jsem si v patek vzala Gutalax a stolice byla vicekrat denne ale streva jsou porad stejne nafouknuta jen citim ze jsou prazdnejsi.nevim zda popisuji presne ze mam nafouknuta streva ale bricho mam nafouknute jakoby pred nimi tak se domnivam ze by to mohlo byt strevama.me bricho odpovida cca 5 mesici tehotenstvi a vazim 45kg.prosim vas o radu o co by se mohlo jednat ci jakeho lekare popr vyhledat.predem dekuji za odpoved.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, z toho co píšete, nelze skutečně říci, zda je nutné užívat Helicid. Ani užívání Guttalaxu nelze jednoznačně doporučit, určitě ne k opakovanému užití, ale spíše k výjimečnému. Guttalax není zcela bez rizika. Jak vy popisujete nafouknutí střev, to je sice možné, ale v podstatě máte zvětšené, neboli roztažené břicho. To může být způsobeno jak "nafouknutím" střev, tak i jinou příčinou. Určitě byste měla být vyšetřena podrobně, t.j. celé trávicí ústrojí (střeva, slinivka, játra), nejen žaludek. Např k vyšetření tlustého střeva slouží takzvaná koloskopie, vyšetření přes konečník po důkladném vyprázdnění střev speciálním roztokem (ten vypijete). Tenká střeva se vyšetřují nekolika způsoby, ale to už určí specialista, pokud to bude nutné. Jistě vám bude i vyšetřena krev. Bylo by vhodné zajít i na preventivní gynekologické vyšetření. Nezapomínejte ani na dietu, t.j. některé potraviny (luštěniny, čerstvý chléb) způsobují nadýmání a těm byste se měla nyní vyhnout. Znovu se obraťte se svými obtížemi na svého lékaře.

Související dotazy

Nafouknuta streva
dobry den,jiz delsi dobu me trapi nafouknuta streva,jako...
Divertikulóza tlustého střeva
Můj tatínek trpí divertikulózou. Nemůže chodit samovolně...
Rakovina tlustého střeva
Dobrý den, mému taťkovi (60 let) byla diagnostikovana...
Operace slepého střeva
Dobrý den jsem 3 dny po operaci slepého střeva (laparoskopticky)...
Polyp střeva
Dobrý den, u mého tchána našli při operaci břicha...
Alkohol po operaci slepého střeva
Dobrý den, všude se píše, nepřehánět to s alkoholem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nafouklé žíly

Dobrý den,mám takový dotaz je mi sice teprve 11 let,ale stalo se mi už párkrát,že...

Nafouklý a červený penis

Dobrý den, můj problém je, že se mi nafoukl penis a zčervenal mi žalud. Na penisu...

Nafouklý podbřišek

Dobrý den ,už asi dva týdny mám nafouklý podbřišek.Nejdříve jsem myslela ,že...

Nafouklý podbříšek

Ahoj nevite co mi je? Uz 4 den mam nafouly podbrisek a chvilema mam mali bolesti...

Nafouklý podbřišek a bolest

Dobrý den, už třetí den mě trápí nafouklý podbrišek a bolest, když se snažím...

Nafouklý podbříšek a bolest

Dobrý den, Už asi 3 měsíce mě trápí nafouklý podbříšek a bolesti nejen při...

Nafouklý řitní otvor

Dobrý den,předem se omlouvám jestli jsem to nějak špatně zařadil,ale potřeboval...

Nafouklý žaludek

Dobrý den, měla bych dotaz.Už rok je mi neustále špatně od žaludku, před rokem...

Nafouklý žaludek

Dobrý mám dotaz:Ráno žaludek normální ale když se najím tak se mi žaludek rozáhne...

Nafouklý žaludek

Dobrý den, má nějakou souvislost užívání kokainu a ráno pak silně nafouklý žaludek?...

Nafouknuta streva

dobry den,jiz delsi dobu me trapi nafouknuta streva,jako by mi do nich nekdo...

Nafouknute bricho

dobry den mam vytok takovy svetle hnedy a ruzovy.vzdy se objevi tyden pred mesickama.antikoncepci...

Nafouknute bricho

dobry den, dotazu ohledne nafoukleho bricha je tu mrak,ale i ja prispeju svym...

Nafouknuté břicho

Dobrý den, poslední 3 dny si připadám jako těhotná, mám nějak nezvykle velké...

Nafouknuté břicho

Dobrý den Mám problém s nafukováním břicha. Už půl roku se mi stává,že ráno...

Nafouknuté břicho

Dobrý den, už přes týden mne trápí nafouknuté a citlivé břicho, občasná bolest...

Nafouknuté břicho

Dobrý den. Měla jsem chráněný pohlavní styk a druhý den ráno jsem se probudila...

Nafouknuté břicho

Dobrý den, mám asi posledních 14 dní nafouknuté břicho,hlavně v oblasti pod...

Nafouknuté břicho

Dobrý den, prosím Vás, mám problém už asi měsíc s nafouknutým břichem a s problemy...

Nafouknuté břicho

Dobrý den, měla bych takový dotaz,už něco málo přes týden mě trápí nafouklé...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×