Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nákaza lidským papilomavirem

Gynekologie Gabriela 31.8.2021

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je možné být nakažená hpv virem i bez toho, aby se to projevilo několik (desítek) let. Jestli ten virus přetrvává v těle až do konce života a projeví se jen při oslabené imunitě, nebo jak to funguje. Na gynekologii jsem byla loni i předloni a vyšetření stěru bylo v pořádku, mám stálého partnera, ale je i tak možné být nakažená a nevědět o tom? Můj první předchozí partner střídal přede mnou více různých sexuálních partnerek, používali jsme kondom, rozešli jsme se před 4 lety, nevím o tom, že by byl nakažený, ale je i tak možné, že mě tehdy nakazil a já tu infekci v sobě pořád mám, jen se to zatím neprojevilo? Je to tedy tak, že stěr z děložního čípku nedokáže odhalit přítomnost hpv viru v těle ženy, ale jen změny na buňkách? Má i proto tedy pravidelné vyšetření děložního čípku pro mě smysl, když mám v současnosti zdravého stálého partnera, který mi je věrný? Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Lang Deputy Chief Medical Officer


Dobrý den, paní Gabrielo! Děkujeme za Váš dotaz. Nákaza některým či více typy lidského pa...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

DObrý den,
ve Vašem věku je promořenost populace HPV viry velmi vysoká, 50% cca, jedinou ochr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Infekce lidským papilomavirem
Dobrý den, máme s přítelem oba hpv, oba jsme byli u...
Nákaza HPV
Dobrý den, jsem očkovaná na HPV, ale muj minulý sexuální...
Nákaza chlamydiemi
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli bych se nakazil...
Nákaza MRSA
Dobrý den,jsem zdravotní sestra.Pracuji v domácí péči.Při...
Už delší dobu řeším problém s penisem
Dobry den. Prosím o radu. Už delší dobu řeším problém...
Větrání a nákaza koronavirem
Dobrý den bydlim v Praze v panelovem dome , muzu vetrat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nákaza kapavkou

Dobrý den, mám na vás takový dotaz. Je mi 22 let a nedávno mi byla diagnostikována...

Nákaza kapavkou

Dobrý den, mám dotaz ohledně kapavky. Přítel je nakažený a ihned mne nahlásil...

Nakaza klistetem

Dobry den, pred tremi tydny jsem si vytahl z kuze kliste.Skvrna byla oneco vetsi...

Nákaza klíštětem

Dobrý den,mé dítě v nestřežené chvilce popadlo pinzetu na vyndavání klíšťat...

Nákaza klíštětem

Dobrý den,v červnu jsem měla klíště. Tzn. asi před dvěma měsíci. Nyní mám na...

Nákaza klíštětem

Dobrý den zdravím vás a chci se zeptat Před týdnem jsem chytl klíště vyndal...

Nákaza klíšťovou encefalitidou

Dobrý den,ráda bych se Vás zeptala, jetsli je možné chytit klišťovou encefalitidu...

Nákaza Koronavirem

Dobrý den, minulý týden jsem byla v kontaktu se známou, která se vrátila ze...

Nákaza koronavirem při jídle

Dobrý den, prosím je možné se koronavirem nakazit konzumací jídel či nápojů...

Nákaza líbáním

Dobrý den, měl bych tyto dotazy. 1. dá se nakazit pohlavní chorobou použitím...

Nákaza listerií

Dobrý den, jsem těhotná a mám velký strach z listeriózy. Momentálně mě trápí...

Nákaza listeriozou

Dobrý den, jsem v 35. týdnu těhotenství a chtěla bych se zeptat, zda je...

Nákaza listeriozou

Dobrý den, v restauraci jsem si objednala sekanou..přinesli nám jí a mě se zdala...

Nákaza Listeriozou v těhotenství

Dobrý den, jsem v 33. týdnu těhotenství a mám dotaz ohledně listerie. Včera...

Nákaza listeriózou z půdy

Dobrý den, jsem ve 35.týdnu těhotenství a zajímalo by mě, zda je možné nakazit...

Nákaza listeriozou?

Dobrý den, Moc bych vás chtěla poprosit o odpověď. Jsem ve 26 týdnu těhotenství...

Nákaza listeriozou?

Dobrý den pane doktore, Jsem 23 tt a před čtyřmi dny jsem na rodinné večeři...

Nakaza lizeriozou

Dobrý den, chtela bych se zeptat, může matka novorozence nakazena listeriozou...

Nákaza meningokokem

Dobrý den, s 2letou dcerou jsem ležela v nemocnici a na půl dne k nám na pokoj...

Nákaza miminka

Dobrý den, mám doma 11denní miminko. Manžel dnes ráno zjistil, že má aft. Včera...