Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nákaza při orálním sexu ??

Lukáš 22.5.2018 redakce uLékaře

Dobrý den,
prosím o radu s následující situací. Včera jsem měl pohlavní styk s náhodnou partnerkou. Samotná soulož proběhla s kondomem, ale tesně před vyvrcholením partnerka kondom stáhla a dovedla mě k vyvrcholení orálně (cca 1 minuta). Jak pravděpodobná je v takovém případě nákaza nějakou pohlavní chorobou? Z různých zdrojů jsem vyčetl, že nákaza HIV je prakticky vyloučena, protože koncentrace viru ve slinách je velmi nízká. Jak je to ovšem s jinými nákazami, např. kapavka nebo chlamydie? Vyskytují se ve slinách v dostatečné koncentraci? Zdroje se různí, orální sex se zdá být méně rizikový než vaginální nebo anální, ale nenašel jsem jednoznačnou odpověď. Má smysl v tomto případě provést nějaké preventivní opatření, popřípadě jít na vyšetření dříve, než za týden? Různé zdroje rovněž uvádějí velký rozptyl inkubace, u kapavky 2 dny až dva týdny, u chlamydií jeden až tři týdny....mohu být také infekční dříve, než infekce propukne a objeví se příznaky? Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, jak vidíte, vaše zdroje vědomostí vám jasně naznačují že žádná spolehlivá odpověď na takovéto případy neexistuje a ani lékaři žádná jiná "tajná" data nemají, to je nesmysl, nemáme žádné studie kde bychom sledovali stovky takových případů a k přenosu jakých infekcí došlo a z toho pak vypočítali nějakou statistiku, to jistě chápete že na takovou "práci" se těžko dají získat spolehlivá data, nemluvě o tom jak tyhle osoby sehnat a dobrovolně je nechat vyšetřit na všechno možné a kolik by to stálo peněz, navíc vždy půjde jen o nějakou pravděpodobnost a nikoliv jistotu, takže prosím přestaňte s takovým uvažováním a věnujte se sexu s "přiměřeným" rizikem, pokud k nákaze dojde, už je celkem zbytečné cokoliv podnikat a nezbývá jen čekat zda se příznaky nemoci objeví či nikoliv, infekční ale člověk může být i aniž by něco pozoroval, záleží jak u které nemoci, mno alespoň si noste lahvičku s desinfekcí, třeba Betadine roztok, a aplikujte hned po takovém styku, to je tak jediné co můžete udělat, když takhle riskujete, samozřejmě ani to není dostatečná prevence přenosu choroby, ale je to alespoň něco...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Orgasmus při orálním sexu
Dobrý den, manžel při orálním styku nemůže mít orgasmus....
Možnost otěhotnění po orálním sexu
Dobrý den, je mi 13 let, jsem panna, mám přítele kterému...
Bolest při orálním sexu
Dobrý den, je mi 19 let a měl jsem asi již třikrát...
Bolest penisu při orálním sexu
Dobrý den, je mi 15 let a chtěl bych si užívat orálního...
Den před sexem/orálním mě pokaždé začnou bolet varlata
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám novou přítelkyni...
Nehoda při orálním sexu
Dobrý podvečer, Přibližně dva týdny zpátky jsme s...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nákaza planými neštovicemi

Dobrý večer, píši Vám ohledně dotazu Planých neštovic u 5 měsíčního kojence....

Nákaza planými neštovicemi

Dobrý den, včera byl můj syn v kolektivu, kde byla i holčička, která se prý...

Nákaza plicními chlamydiemi

Dobrý den, ze stěru z nosohltanu mi byla potvrzena plicní chlamydie (nález na...

Nákaza pohlavní nemocí

Dobry den, pred tydnem jsem mel chraneny oralni sex s prostitutkou a posleze...

Nákaza pohlavní nemocí?

Dobry den. Asi bude muj dotaz trochu smesny, ale jsem hrozny straspitel a proto...

Nákaza prasečí chřipkou na děti

Dobrý den, mám dotaz. Manžel odletěl ve čtvrtek do Švýcarska a Francie na pracovní...

Nákaza prasečí chřipkou v nákupním centru

Dobrý den, chci se zeptat na příznaky prasečí chřipky a zda se můžu nakazit...

Nakaza pres wc

Dobry den, Da se chytit nejaka nemoc skrze wc? Mam na konecniku suchou pokozku,...

Nákaza při odběru krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit hepatitidou C,B nebo...

Nákaza při odběru krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit hepatitidou C,B nebo...

Nákaza příušnicemi

Dobrý den, dcera (25 let) onemocněla příušnicemi a 2 dny před jejich vypuknutím...

Nákaza ptačí chřipkou

Dobrý den Mám strach o manžela, aby se nenakazil ptačí chřipkou. Seděli jsme...

Nákaza sexuálních partnerů

Dobrý den, asi před dvěma lety jsme měli s přítelkyní potíže , ona měla svědění...

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nakaza streptokokem od nemocneho s ruzi

Dobry den, V pondělí jsem byl na návštěvě u člověka, který se týden lecil s...

Nákaza svalovcem ??

Dobrý den, shrnu Vám tu múj problém. I když sem mel v detství dva těžké úrazi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den užívám h. antikoncepci Leverette a tento týden beru antibiotika Duomox...

Záchvaty dušnosti

Dobrý den Měl bych menší dotaz již delší dobu mě trápí pocit nedostatku vzduchu...

PFO a ST elevace

Dobrý den, před 2 měsíci mi diagnostikovali PFO hraničně hemodyn. významné....

Krvavé Fleky

Dobrý den, před dvěma lety mi paní doktorka zjistila lupénku, mám jí na loktech...

Nemoc z povolání


Otoky rukou a nohou

Dobrý den , již rok trpím otoky rukou a nohou . Otoky nejsou nijak velké , ale...

Infarkt sleziny


Rozdíl mezi masturbací a onanií

Dobrý den, prosím, jaký je rozdíl mezi sexuálními praktikami masturbace a onanie....

Krvavé "znaménko" na hrudi

Dobrý den, již několik let mám na hrudi toto podivné krví podlité znaménko...

Pálení žáhy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně léku Helicid (omeprazol)....

Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Infekce mocovych cest, bronchidita, zapal pli

Chtela bych poprosit o radu pro moji maminku. Vice nez jeden rok se ji opakuji...

Pravděpodobná nákaza HIV

Dobrý den, měl bych takový neobvyklý složitý dotaz, je to bohužel skoro měsíc...

Bolesti ramene, antirevmatika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii...

Na vnitřní straně stehen pupínky připomínající akné

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl nechráněný sex s jistou slečnou. Hned...

Růst vousů


Tříselná kýla v pravém podbřišku

Dobrý den, již delší dobu ( asi 4 - 5 měsíců ) mě trápí boule v pravém podbřišku....

Bolesti varlat


Nízký tlak a tep

Dobrý den , prosím o radu. Měla jsem 24h holterovskou monitoraci tlaku ( celodenní...

Bolest zad mezi lopatkami v těhotenství

Dobrý den, je mi 28 let a již delší dobu asi 6 týdnů mě trápí bolest zad mezi...

Inzerce
×