Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nákaza při pohlavním styku

Sex Dagmar 24.11.2018

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Asi před třemi měsíci jsem měla styk s mužem,který byl o hodně starší než já,asi o dvacet let.Je to možná divné,ale já ho vždycky milovala.Byl asi osm let po ozařování rakoviny prostaty.Nemohl do mne pořádně vniknout,protože už začal být částečně impotentní.Přesto mne ale dráždil poh.údem na klitorisu a vstupu do pochvy.Při tom mu vytékaly(kapičky lásky) z moč.trubice.Ještě jsme dělali společně orální sex.On nakonec orgasmu dosáhl i když bez výronu semene.Ptám se,protože mi asi po dvou měsících začala pálit moč.trubice,neustále pocit na močení.S tímto pánem jsem měla styk už před deseti lety a po dvou letech se mi objevily stejné potíže jako teď a byla mi zjištěna ureaplasma,které jsem se nemohla zbavit.Tehdy jsem si myslela,že jsem to měla od bývalého manžela.Tento pán přeléčen nebyl.Myslíte,že mu dělali při léčbě rakoviny i vyšetření na možné bakterie(ureoplasma,chlamidie,atd)Je možné,aby došlo zase k nákaze,když vlastně k úplnému styku nedošlo?Nemohlo to ozařování případně zničit i jeho ureoplasma?Osm let po ozařování byl bez pohlavního styku.Už jsem brala Doxybene 200mg po dobu 15 dní,ale potíže u mě přetrvávají.Kondom jsme použít nemohli,protože by to na málo stopořený úd nešlo nasadit.Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. S velkou pravděpodobností při léčbě rakoviny vyšetření na bakterie - ureoplasma, chlamydie děláno nebylo, běžně se neprovádí, musí k tomu být důvod, například podezření na infekci. Ozařování je prováděno cíleně, ničí nádorové buňky, nikoliv bakterie. I když řada bakterií zničena být může, není to pravidlem, mohou přetrvávat rezistentní typy. Váš partner může být bacilonosičem, jemu samotnému infekce problém nedělá, neboť si jeho imunitní systém na to zvykl, ale může být přenašečem. Infekci jste tudíž mohla chytit od něho. Nelze tvrdit, že jste tuto bakterii opravdu od něho chytila, nebo došlo k jinému problému, ale možné to je. V medicíně není nikdy nic stoprocentního a vždy se může případ od případu vymykat běžnému průběhu. Doxybene by měl být účinný, ale opět píši měl by být, neboť nemusí zabírat na rezistentní (tj. odolné) bakterie. Pravděpodobně bude nutné volit jiná antibiotika a pokud byste chtěli spolu být i nadále, bude nutné vás přeléčit oba. Přeji hodně štěstí, s pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina CSc.


Máte-li s dotyčným přítelem i nadále sexuální styky, pak je rozhodně vhodné, aby také on absolvoval antibiotickou léčbu. Jednoznačně doporučuji spolupracovat s urologickou, nebo dermatovenerologickou ambulancí. Ureoplasmatické či chlamydiální infekce jsou někdy dosti odolné. Ne vždy se beze stopy vyléčí první antibiotickou kůrou. S léčením prostaty vašeho partnera ten problém zřejmě nemá žádnou souvislost. Rozhodně neplatí, že by ozařování zasaženou tkáň zbavilo bakterií. Spíše může zhoršovat odolnost sliznic vůči mikroorganismům.

Související dotazy

Krvácení po pohlavním styku
Dobrý den, mám takový problém. Po pohlavním styku s...
Krvácení po pohlavním styku
Dobrý den, měla bych dotaz. S přítelem jsme spolu rok....
Krvácení po pohlavním styku
Dobrý den,hned po pohlavním styku jsem měla trochu...
Krvácení po pohlavním styku
Dobrý den,ráda bych se zeptala na Váš názor.Začala...
Krvácení po pohlavním styku
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu nebo Váš...
Krvácení po pohlavním styku
Dobry den,chtela bych se zeptat,uz nekolik let krvacim...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nákaza po orálním sexu

Dobry den, pred tremi tydny jsem mela nechraneny oralni sex. Jenze jsem se pote...

Nákaza pohlavní Chlamydií

Děkuji, ale nechápu, kde se u nás nákaza vzala. Za předpokladu, že jsme si byli...

Nákaza pohlavní nemocí

Dobry den, pred tydnem jsem mel chraneny oralni sex s prostitutkou a posleze...

Nákaza pohlavní nemocí?

Dobry den. Asi bude muj dotaz trochu smesny, ale jsem hrozny straspitel a proto...

Nákaza prasečí chřipkou na děti

Dobrý den, mám dotaz. Manžel odletěl ve čtvrtek do Švýcarska a Francie na pracovní...

Nákaza prasečí chřipkou v nákupním centru

Dobrý den, chci se zeptat na příznaky prasečí chřipky a zda se můžu nakazit...

Nakaza pres wc

Dobry den, Da se chytit nejaka nemoc skrze wc? Mam na konecniku suchou pokozku,...

Nákaza při odběru krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit hepatitidou C,B nebo...

Nákaza při odběru krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit hepatitidou C,B nebo...

Nákaza při orálním sexu ??

Dobrý den, prosím o radu s následující situací. Včera jsem měl pohlavní styk...

Nákaza příušnicemi

Dobrý den, dcera (25 let) onemocněla příušnicemi a 2 dny před jejich vypuknutím...

Nákaza ptačí chřipkou

Dobrý den Mám strach o manžela, aby se nenakazil ptačí chřipkou. Seděli jsme...

Nákaza salmonelami nebo kampylobakterem

Hezký den, včera ve 12h jsem smazila rizky, takové ty predpripravene, polotovar...

Nákaza sexuálních partnerů

Dobrý den, asi před dvěma lety jsme měli s přítelkyní potíže , ona měla svědění...

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nákaza streptokokem

Dobrý den. Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka....

Nakaza streptokokem od nemocneho s ruzi

Dobry den, V pondělí jsem byl na návštěvě u člověka, který se týden lecil s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Help

dobry den,chtela bych se zeptat jake je riziko opak.help syndromu u dalsiho...

Bolesti tlaky ve spáncích

Dobry den chtěla bych se zeptat mam tlak ve spancich jakoby hlava ve svěraku...

Bolestivé boule - problém ve svalech, pateř nebo uzliny?

Dobrý den, netuším, kam mé potíže zařadit, a tak jsem si vybrala vás, i když...

Zapáchající penis

dobrý den už jsem u vás měl jednou dotaz a moc děkuji, můj problém se vyřešil....

Nateklá krční mandle

Dobrý den, už asi dva měsíce mám nateklou pravou krční mandli. Loni v lednu...

Bolesti zad, lumboischiadický syndrom

Dobrý den, v říjnu 2016 jsem prodělala akutní bolesti v bederní páteři a pravé...

Obava z rakoviny


Motání hlavy a návaly horka

Dobrý den, nikdy jsem neměla problémy s motání hlavy, nebo něčeho podobrného,...

Kožní obtíže

Mám na (více pravé noze ) bulky. je mi 42 let a na patách mi byla diagnostikována...

Otok penisu po masturbaci

Dobrý den, je mi 18 let. Dnes jsem mastruboval a po mastrubaci se mi cca hodinu...

Bolest nohou, nadváha

dobry den, chtela bych se zeptat na bolest nohou, kterou bych popsala asi takto:...

Zlatý stafylokok v pochvě

Dobrý den pane doktore, Mám na Vás prosbu.Je možné, aby holčička,po vyšetření...

Rivotril

Dobry den chtel bych se zeptat bral jsem rivotril 0.5mg kazdy den vecer pred...

Svědění a loupání kůže hlavy

Dobrý den, již několik týdnů mě trápí svědění a loupání kůže na temeni, přesně...

Třes celého těla

Dobrý den, mám dotaz na zdravotní stav mého kamaráda. Občas při rozrušení,...

Záblesky před očima -DODATEK

Dobrý den , zase já, jen bych se chtěl zeptat jestli při tý vadě sítnice se...

Zánět žaludu

Dobrý deň Vám prajem . Mám asi takýto problém. Kuk fotografia

BOLEST PRSA

JIŽ NĚKOLIK LET MÁM PROBLEMY S BOLESTI PRSOU.NEJDŘÍVE JSEM MĚLA NAŽLOUTLÝ VÝTOK,...

Seborea a padání vlasů

Dobrý den, od porodu druhého dítěte ( již 9 let) trpím seboreou ve vlasech a...

Palec

Dobrý den, po kopnutí při chůzi v řece do kamene jsem si odřel a jak se říká...