Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nález na ECHu

I 22.11.2017

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem prodělala supraventrikulární tachykardii, po užití prášku na spaní v těžkém období. Poté byl klid a před rokem a půl jsem jí měla opět, tentokrát po užití Lexaurinu (byl mi doporučen na pohotovosti v nemocnici kvůli zrychlenému srdečnímu tepu). Před necelými dvěma lety jsem onemocněla infekční mononukleozou s těžším průběhem (týden na kapačkách, antibiotika do žíly, kortikoidy), superinfekce. Od té doby jsem se necítila dobře a trvalo mi 9 měsíců, než jsem se vyléčila. Měla jsem opakované infekty, patero antibiotik za sebou. V tu dobu jsem přestala sportovat. Od té doby mám při jakékoliv rychleji provedené činnosti (běh, chůze do kopce, jízda na kole) tep cca 120, při velké zátěži chvilkově i 170. Klidové EKG v pořádku, na holtru mi byla zjištěna suprav. tachykardie 125/min štíhlého komplexu, tj. urychlený normální rytmus, ne vyhraněná arytmie (co mi napsal do zprávy pan doktor). Byla jsem odeslána na Echo srdce, kde mi bylo zjištěno následující: Normální velikost a svalovina srd. dutin, normální systolická i diast. funkce obou komor, plicní hypertenze nepravděpodobná, bez perikard. výpotku, nález připomíná suspektní incip. stadium myxoidní degenerace mitrální chlopně, nález diskrétní, mitr regurgitace t.č. 1/4 stupně málo významná. Tento nález mě docela zaskočil. Jedná se o vážnou vadu? Mohu sportovat? Je vhodné těhotenství?
Děkuji za odpovědi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
u srdečních vad záleží na jejich stupni a na celkovém nálezu při funkčním vyšetření. Podle popisu máte funkci srdce jako pumpy v pořádku, nález na chlopni je pouze podezření, o žádnou vážnou vadu se tedy nejedná, žádné omezení zatím mít nemusíte a pokud to bude nutné, určitě Vás bude mít kardiolog ve sledování.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

ECHO nález
Dobry den, vcera som absolvovala ECHO srdca, k lekarovi...
Nález na ECHO
Dobrý den, byl jsem na ECHO srdce a výsledky mám následující:...
Nález na echu srdce
Dobry Den Pan doktor,doktorka chcel by som sa spytat...
Nález na ECHO srdce
dobry den je mi61 let na echo vyšetřeni mi bylo zjišteno.bikuspidalni...
ECHO
Prosím o vysvětlení z vyšetření : ECHO srdce: stopová...
Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález na EEG

Dobrý deň. Som rušňovodič. Nedávno som bol na periodickej a mal som problemové...

Nález na EEG

Dobrý den, asi před týdnem mě po opakovaných kolapsových stavech propustili...

Nález na EEG

Dobrý den. Před 2 měsíci jsem byla hospitalizována kvůli bolestem hlavy. Na...

Nález na EEg

Dobrý den, již jsem se jednou ptala, ale zadala jsem málo podrobností. Moje...

Nález na EEG a migréna

Dobrý den, mohu se zeptat co znamená nález na EEG - hyperfunkční projevy FCt...

Nález na EEG a výkyvy nálad

Dobrý den, od června tohoto roku trpím výraznými výkyvy nálad směrem dolů,...

Nález na ECHO

Dobrý den, byl jsem na ECHO srdce a výsledky mám následující: PK 30, IVSd 9...

Nález na ECHO srdce

dobry den je mi61 let na echo vyšetřeni mi bylo zjišteno.bikuspidalni aortalni...

Nález na echokardiografii

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, čo znamená tento záver z echokardiografie....

Nález na echokardiografii

Paradoxní pohyb komorového septa při LBBB,hypokeneza spodní stěny LK, normální...

Nález na ECHU

Prosim o vysvetlenin:-) Mitralni chlopen : E/A fyziol. Stopova reg. Na jemne...

Nález na ECHU

Dobry den jeden lekar mi sdelil ze tyto hodnoty jsou v poradku , jina pani lekarka...

Nález na ECHU srdce

Dobry den, byla jsem na kardiologii kvůli pociťovaným extrasystolám (výsledek...

Nález na echu srdce

Dobry Den Pan doktor,doktorka chcel by som sa spytat bol som na egk,zatazove...

Nález na ekg

Dobra den na prev.prohlidce mi bylo zjištěno..nalez na EKG ...( planarni T V1-...

Nález na EKG

Dobrý den, můj syn 9 let chodí do sportovního oddílu karate. K tomu je třeba...

Nález na EKG

Dobrý den, jsem sledována se středně těžkou vadou mitrální chlopně na kardiochir.,...

Nález na EKG

Dobry den,prosim muzete me rict jaky vysledek je moje EKG namereno na pohotovosti-...

Nález na EKG

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená, když mám u EKG uvedeno - sinusový...

Nález na EKG

Dobrý večer, mohl/a byste mi prosím poradit a zhodnotiti mé výsledky EKG mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v podpaží a necitlivost svalů

Dobry den chci se zeptat uz 3 tydny mam palcivou bolest v pravem podpazi a necitlivost...

Bolest v podpaží

Dobry den cca tyden mě boli podpaždí.. nejdříve začalo prave ( to už přešlo)...

Bisexualita

DObrý den , jsem krátce bisexuál a nevím jak to chodí ? Mastrubaci musím vykonávat...

Bolest v podpaží

Dobrý den Potřeboval bych poradit. Je mi 14 a mám bolesti v podpaží bolí mně...

Bolest

Dobrý den, předem dotazu Vám velmi děkuji za Váš čas věnovaný našim otázkám....

Bolest ruky

Dobrý den mám takový problém už rok se věnuji kulturistice a poslední dobou...

Bolest ruky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, asi před 12 lety jsem měl zlomenou ruku ( předloktí...

Abscesy v tříslech


Bolest ruky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám takový problém, před několika lety se mi...

Úraz krční páteře

Dobrý den. Prosím o vysvětlení diagnosy: Distortio vert. cervicis Susp.fract.proc.styloideus Děkuji...

Průjem a bolesti břicha po užívání antibiotik

Dobrý den,asi před měsícem jsem měl angínu,po vybrání antibiotik jsem snědl...

Léčba po plicní embolii

Dobrý den, 4.7.2015 jsem dostala plicní embolii po trombóze v DLK. Zřejmě po...

Onkomarker alfa-fetoprotein

Dobrý den. Mamince na podzim loňského roku zjistili TU pankreatu, ikerus a...

Bolest ruky

Dobrý den pane doktore, po týdenním pobytu v klimatizovaném pokoji na dovolené...

Bolest ruky

Dobrý den, prosím o radu ohladně bolesti levého předloktí. Mám bolesti podél...

Autoimunitní zánět štítné žlázy

Dobrý den, jsem pět měsíců po porodu a rozjel se mi autoimunitní zánět štítne...

Kolonoskopie

Dobrý den, je mi 55 let, a při preventivním testu na okultní krvácení mi byl...

Bolest ruky

DObrý večer,chci se zeptat,zda by bylo vhodné zajít k lékaři nebo jen používat...

Bolest ruky

Dobrý den.(14let) Už delší dobu přesněji začátkem školního roku mám problém...

Bolestivá boulička na krku

Dobrý den, včera jsem si nahmatala bouličku na krku jak končí spodní čelist,...

Zavřít reklamu