Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nález na penisu

Sex Matěj 14.7.2020

Dobrý den, v dubnu roku 2018 jsem měl kondomem oboustranně chráněný anální styk s mužem, který se tímto živí. Nicméně orální sex byl nechráněný. 4 týdny na to- v květnu 2018 jsem měl týden trvající horečku a průjem (obával jsem se HIV), žádné vyrážky apod. Nic jsem s tím nedělal a našel si přítelkyni 12.1. 2019. Všechno bylo v pořádku do 12.3. 2019, kdy se u mě objevila balanitida (viz. foto- na začátku se jednalo spíše o takové bílé puchýřky, které se ale transformovaly v takovou plošnou lézi po zalečení na kvasinkovou infekci- viz foto- v tomto stavu to přetrvá už celý rok a prakticky se to nemění nesvědí to ani nepálí, ale po masturbaci a sexu se to zhoršuje (červená to hodně). Partnerce byl nazelen enterokok v pochvě apod,, praktikovali jsme nechráněný anální sex po tom co jsme léčili ty kvasinky, v dnešní době jsme stanovili několik kultivací z glans penis, kde vyšla nejprve anaerobní bakterie- finegoldia magna, a při druhém odběru vyšla pseudomonas aeruginosa. Každopádně jsem už za ten rok vyzkoušel různé masti a stále to přetrvává. V prosinci 2019, lednu 2020, květnu 2020 jsem absolvoval 3 testy na HIV a všechny vyšly negativně. Pak jsem poprosil svého praktika, že mám strach ze sekundární syfilis, která by se mohla takto projevovat a dlouho přetrvávat, protože jsem četl, že je to možné. Nicméně před 3 týdny (5.6.2020) vyšel kombinovaný test HIV a SYFILIS (RPR a TPHA) negativně, a nedalo mi to a ještě jsem to zopakoval testy jednou s doporučením od své kožní a minulý týden (19.6.2020) RPR a TPHA opět vyšly negativně. Jinak jsem zcela zdráv nemám žádné alergie, ani žádný jiný imunodeficit. Všechny ostatní testy na STD z PCR z moči vyšly také negativně. Tolik k anamnéze.

Teď co mě zajímá:

Každopádně 18.6. 2020 jsem byl ve velkém stresu a balanitida se mi rozlezla po celém glans penis. A po 2 dnech se zase zmenšila do své původní formy. Nicméně se objevil příznak, který u mne předtím nebyl a to je neustále nepřijemný pocit v okolí trubice a to 24h denně už od 18.6.2020- při močení ale nepociťuji žádný problém. Doktoři říkali že to nic není, že tam nic nevidí, tak jsem tam nic neviděl až do dnešního dne, kdy jsem objevil tuto červenou lézi hned na povrchu uretry (viz foto). Nevím jak je možné, že se ukázala až teď. Zasílám vám jak video tak i fotky.

Odpovězte prosím hlavně v těchto bodech:

1) Nevíte o co by se mohlo jednat? Poměrně mě to vyděsilo.
2) Jaký byste doporučil/a další postup?
3) Mám si z toho nechat udělat stěr u kožní lékařky nebo se jedná o nějaký zánět?
4) Přip. kdybych uvažoval o nasazení širokospektrých ATB, abych se svého problému jednou provždy zbavil, jaké byste použil/a - cenově si klidně připlatím.
5) Je nutné okamžitě vyhledat lékařskou pomoc?
6) Taktéž si na fotkách všimnete na mém glandu 1 hyperpigmentace (V 10 letech jsem měl incident s exrementy a tohle mi po tom zůstalo) - myslíte, že se ta hyperpigmentace mohla nějak reaktivovat, nebo všechny bakterie ze střeva z ní už za tolik let zmizely?


Přepošlete prosím mou zprávu odborníkovi v tomto oboru- nejspíše dermatologovi, popř. možná i vyjádření u urologa
Nepřeji si, aby mě kontaktovala vaše sestřička.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Je velmi dobře, že výsledky vyšly v pořádku, že nemáte ani HIV, ani syfilis. Vás současný nález na kůži penisu není nic mimořádného, jedná se o plísňovou infekci s prohloubením do sliznice. Nadále používejte masti proti plísním a kvasinkám, tj. Canesten nebo Pevaryl. Nález se bude pravděpodobně hojit dlouho a obtížně, neboť se u vás našel pseudomonas aeruginosa. Toto je velmi nepříznivá bakterie, proti které neexistuje lokální léčba - masti a neexistují ani polykací antibiotika. S infekcí se musí vaše tělo vyrovnat samo a to bude obtížné, musíte být trpělivý a dodržovat veškerá režimová opatření. Absolutní zákaz análního sexu, kdy tato praktika je nepřirozená a je důvodem vašich potíží, neboť ve stolici se tyto bakterie nachází. Dále sex pouze s kondomem. Pokud to nedodržíte, stanete se chronickým nosičem, tj. že časem přestane vašemu tělu bakterie výrazně vadit, tělo se s tím vyrovná, ale budete trvale přenašečem na partnerku. ještě vám stručně výše uvedené zopakuji v bodech, tak jak žádáte. 1. kvasinková infekce s průnikem do sliznice, infikovaná kromě kvasinek a plísní též pseudomonádou. 2. režimová opatření - chránit sebe a partnerku, 3. stěr není již nutný, ano jedná se o povrchový zánět, ale příčina je jasná, 4. bohužel širkokospektrá ATB na tuto bakterii neexistují, zatím bych nepoužila žádná, kdyby došlo k rozšíření, tak např. Amoksikláv, ale s tím, že zabrání rozšiřování, nikoliv vyléčení. 5. nemusíte vyhledávat lékaře. 6. hyperpigmentace je po tolika letech opouzdřená a není zdrojem infekce. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Nález na penisu
Dobrý den , je mi 14 na penisu se mi udělal jaký si...
Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...
Sjögrenův syndrom, nález na plicích
Dobrý den mám diagnostikován sjögrenův syndrom, test...
Nález z gynekologie
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento...
Nález na penisu
Dobrý​ den, chci se zeptat na tyto místa na mém penisu(viz....
Nález na penisu
Dobrý den od února roku 2016 mam novou přítelkyni....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález na penisu

Dobry den, chtel bych se zeptat, zdali se jedna jeste o papily. Vyskytuje se...

Nález na penisu

Nevíte co by to mohlo být?povrasněna kůže na žaludu a někde bílé pupinky

Nález na penisu

Dobrý den , je mi 14 na penisu se mi udělal jaký si pupínek připomínající beďar....

Nález na penisu

Dobrý den, již delší dobu se mi v oblasti pod špičkou předkožky vyskytuje...

Nález na penisu

Dobrý den na penisu se mi udělali skvrnky ale nebolí nevím z čeho děkuji za...

Nález na penisu

Dobry den, tak před 3 dny se mi udělali červené tečky, pupínky na žaludu i kůže...

Nález na penisu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat... byl jsem před půl rokem u lékaře jelikož...

Nález na penisu

Dobrý den. Těsně pod šešulkou penisu, jsem nahmatal asi centimetr široký proužek...

Nález na penisu

Dobrý den, před pár dny jsem měl na žaludu menší bílý pupínek, dřív cca pár...

Nález na penisu

Dobrý den nevíte co by to mohlo bejt ?? Vypada to jak žila a je to bílé... dekuju...

Nález na penisu

Dobrý den od února roku 2016 mam novou přítelkyni. Od konce měsíce června roku...

Nález na penisu

Dobry den, měl bych dotaz a a chtěl bych poprosit o radu. Cca minulý týden jeden...

Nález na penisu

Dobrý den, před necelými 9ti týdny jsem měl rizikový sexuální kontakt. Dnes...

Nález na penisu

Dobrý den, vždy po sexu se mi na žaludu objeví červené tečky, které nechcou...

Nález na penisu

Dobrý den, zhruba před půl rokem (možná déle, nevím úplně přesně) jsem zpozoroval...

Nález na penisu

před 25 dny jsem mě chráněný sex s ženou. Od té doby jsem sex vůbec neměl. Je...

Nález na penisu

Zdravím dobrého dne ,po posledním sexu nevím zdali je to tím ,ale po něm se...

Nález na penisu

Dobrý den, u kořene penisu se mi udělaly drobné 1-2mm pupínky barvy kůže. Nesvědí...

Nález na penisu

Dobrý den, Zitra Končím 10 denni léčbu ATB Doxyhexalem kvůli Chlamydiim, nicméně...

Nález na penisu

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem zpozoroval. že mám zčervenalou část žaludu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antibiotika na zub


Ledvinné parametry

Dobrý den, chtěla bych poprosit o konzultaci výsledků - urea 3,3, kreatinin...

Bodavá bolest kotníku


Píchavá bolest v močové trubici

Dobry den, mam uz 14 dni problem s mocovou trubici. Nekolikrat denne me v ni...

Bolest a zatvrdnuti v miste piercingu na jazyku

Dobrý den! :) Ráda bych se zeptala. Mám piercing jazyka 6 let. Někdy se stalo,...

Přeočkování proti heptitidě

Dobrý den,jako zdravotnický pracovník jsem byla na střední škole očkována proti...

Bolest leve strany zad

Dobry den, již 5 rokem trpím bolesti zad na levé straně u lopatky , posledni...

Pálení zad

Dobrý den, třetí den mě pálí záda krční a hrudní páteř, někdy i hrudník, vždy...

Mononukleóza- opakovaná nákaza?

Dobrý den, 9ti-letý syn má mononukleózu, já jsem v 15. týdnu těhotenství. Mononukleózu...

Křeče v podbřišku, pocit na zvracení, průjem

Dobrý den, Před 2 týdny jsem dostala křeče v podbřišku a do levé strany. Po...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Zlucnik

Dobry den ještě k dotazu ze dne 2.2.16 strašně se bojím, ze se jedna o nějaký...

Fyzická námaha při ATB proti lymeské borelióze

Dobrý den, lékař mi předepsal Deoxymykoin 100 mg na 15 dní proti lymeské borelióze...

Hlen ve stolici a bolest v kříži 3 týdny po antibiotikách


Bolest za kolenem a v lýtku po sportovní aktivitě

Vážený pane doktore, mám 5 měsíců po plastice LCA levém koleni (metoda BTB),...

Radikulopatie, léčba

Dobrý den, jsem sledována na neurologii pro dg. lumbalgii s radikální iritací,...

Bolesti svalů celého těla


Pálení konečníku

Dobrý deň, mám už dlho problém , ktorý ma trápny. Uz asi mesiac ma bolí keď...

Bolesti svalů, fibromyalgie, léčba

Vážený pane doktore, v roce 1994 viróza, doprovázená silným kašlem, antibiotika...

Zvětšené lymfatické uzliny v podpaží


Reklama