Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nález na perikardu

Onkologie Milena 15.11.2016

Oracím se na Vás s dotazem, zda by byla možná nějaká alternativní či jiná léčba, případně šetrnější operace než klasické otevření hrudníku, zjištěného měkkotkáňového, ohraničeného útvaru široce nasedajícího na perikard vlevo ventrálně přibližně v úrovni plicního hilu. Velikost 14x26x35 mm a další dva 10x4 mm při stěně hrudní. Před 3 lety exstirpace velkého fibrózního tumoru levého hemitoraxu s parciální resekcí perikardu a nyní dle CT recidiva.
Toto jsou už třetí nálezy nádoru v hrudníku a další operace se bojím.
Na bronchoskopii nález stac., chron. bronchitida.
Prozatím nebyla potřebná onkologická léčba po žádné operaci. Z celého srdce děkuji za odpověď a přeji vše dobré Milka

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
věřím, že kdyby to bylo možné, byla by Vám jistě navržena šetrnější altern...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá Milko, chápu Vaše obavy, operace v oblasti hrudníku jistě není nic snadného, natož, pok...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...
Sjögrenův syndrom, nález na plicích
Dobrý den mám diagnostikován sjögrenův syndrom, test...
Nález z gynekologie
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento...
Nález na čípku
Dobrý den, Chci se prosím zeptat, zda není nebezpečný...
Nález na čípku
Dobrý den, je mi 27 let a mám malé změny na děložním...
CT nález
Byl jse na vyšetření po několikanásobnem uderu pesti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález na penisu

Dobrý den, vždy po sexu se mi na žaludu objeví červené tečky, které nechcou...

Nález na penisu

Dobrý den, zhruba před půl rokem (možná déle, nevím úplně přesně) jsem zpozoroval...

Nález na penisu

před 25 dny jsem mě chráněný sex s ženou. Od té doby jsem sex vůbec neměl. Je...

Nález na penisu

Dobrý den, před nejakou dobou som si všimol malé pupínky na žaludu, asi tři...

Nález na penisu

Zdravím dobrého dne ,po posledním sexu nevím zdali je to tím ,ale po něm se...

Nález na penisu

Dobrý den, u kořene penisu se mi udělaly drobné 1-2mm pupínky barvy kůže. Nesvědí...

Nález na penisu

Dobrý den, Zitra Končím 10 denni léčbu ATB Doxyhexalem kvůli Chlamydiim, nicméně...

Nález na penisu

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem zpozoroval. že mám zčervenalou část žaludu...

Nález na penisu

Dobrý den, píšu dotaz za čínského studenta v Praze, který tu nemá praktického...

Nález na penisu, ekzém

Dobrý den, asi před deseti dny se mi udělaly červené skvrny na penisu, viz...

Nález na PET CT

Dobrý den, otec půjde na operaci se zvětšenou vysoce aktivní LU v pravé axile....

Nález na plíci

Dobr den, cca před týdnem jsem měl velice nenápadný kašlík, který se po sportovním...

Nález na plicích

Dobrý den,paní doktorko,prosím o vysvětlení závěru z vyšetření : V plicním parenchymu...

Nález na plicích

Dobrý den, prosím o informaci týkající se emfyzému plic, v dokumentaci jsem...

Nález na plicích

Dobry den pane doktore, pani doktorko. prosim o vas nazor. Nevize o co se...

Nález na plicích

Dobrý den, na CT hrudníku mám zjištěnou arteriovenozní malformaci(dle závěru...

Nález na plicích

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení popisu rtg snímku, lékař mi předepsal antibiotika,...

Nález na plicích

Dobrý den, potíž: koronavirus. Již šest dní pozoruji nějaký proces na plicích,...

Nález na plících

Dobrý den... Moje žena má týden horečky,pak zase zimnici. Silný dráždivý kašel...

Nález na plicích

Dobrý den, chci se zeptat. Dva roky trpím bolesti v hrudnim koši. Můj obvodní...