Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nárok na částečný invalidní důchod

Ortopedie BH 19.2.2009

dobrý den,
prosím o posouzení svého zdravotního stavu.
ortopedie:stále bolesti zad, léčena rehabilitací, obtíže se zhoršují. Plochá hrudní kyfosa,provostranná hrudní rotoskoliosa a levostranná bederní rotoskoliosa,pravé rameno a lopatka níž, plochá hrudní kyfosa,ochablý svl.korset, páteř se omezzeně rozvíjí.cobbův úhel 32 st. Vertebrogenní alg.sy.při esovité rotoskoliose. Dop:cvičit, nevhodné sedavé zaměstnání nebo delší stání.
REHABILITACE:těžká pravostranná skoliosa, spasmyPV v oblasti Th,L,spasmus trapezů,rotace pánve a vybořčení,Zk2 vah nesinif, blokády žeber bilat. Omezení flexe s rotací I.dx C.p.,rotace vlevo volnější,omezení extenze s rotacmei bilat,spasmus trapezů.Blokáda C/Th,blokáda oc/Cl,2vlevo Zá:skoliosa Th/L,tinitus,Vas polytop Dop:Solux 10minna TH před mobilizací a automibilizací žeber dle Mojžíšové 6x,parafin.....NEurologie:provedené CT vyšetření t.č.jednoznačný nález herniace nepotvrzuje,obtíže při statickém zatížení t.č.stále přetrvávají,je nutná analgetická stálá terapie.Pokud může uzpůsobit režim -změna polohy,rozvcičení,obtíže jsou mírnější,nemusí užívat tolik analgetik.Zvýraznějící se tinitus,pocit šelestu v levé pol.hlavy.....Dg.těžká porucha dynamiky a statiky páteře s vícetažovým vertebrogenním algickým syndromem-cervicalgie,thoraclagie,aktuálně kořenový iritačně-senzitivně zánikový syndromL4,L5 se střídavou lateritou.Doporučení:t.č. provedená vyšetření vyloučila jasnou herniaci disku či jinou patologii,která by byla indikací k operačnímu řešení. etiolgicky je původem obtíží TĚŽKÁ SKOLIOSA.NUTNÉ OVLIVNĚNÍ ZÁKLADNÍHO REŽIMU,PACIENTKA NENÍ SCHOPNA STATICKÉ ZÁTĚŽE DLOUHODOBÉ /VSEDĚ ČI VESTOJE/DLOUHODOBĚ,ZCELA NEVHODNÁ PRÁCE SE ZVEDÁNÍM BŘEMEN apod. pro tinitus,šelest bude doplněno ORL vyšetření.
Nutná pravidelná LTV,zde kontrola při zhoršení stavu..ORL:pac subj asi půl roku trvající tinitus a hučení v hlavě.obtíže trvají asi půl roku. stoná s C páteří...Zá Tinitus auris I.sin. Dop.Geratam , betaserc.. RHB C páteře,kontrola zde po dobrání ke kontrolní audiometrii..
prosím,můžete mi napsat,zda bych měla podle těchto nálezů nárok na částečný invalidní důchod?jsem často v PN a v práci nemohu bolestí vyddržet.mám již několik let status ZPS,nyní OZZ děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Domnívám se, že nárok na část. invalid. důchod máte.

Související dotazy

Infarkt a částečný invalidní důchod
Dobrý den chci se zeptat jestli mám nárok na častečny...
Nárok na částečný invalidní důchod
Dobry den,chtela bych se zeptat jestli mam narok na...
Nárok na invalidní důchod
Dobrý den, již 10 let se léčím s Autoimunitním polyglandulárním...
Nárok na částečný invalidní důchod
Dobrý den,prosím Vás o posouzení mého zdravotního stavu,jestli...
Rakovina - částečny invalidní duchod
Dobrý den. Mám po operaci při které mně byla odebrána...
Částečný invalidní důchod
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, žádala jsem o částečný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Narkoza a léky

Dobrý den, v nejblišší době mě čeká miniinterupce a chci se zeptat, jak dlouho...

Narkóza a řízená sedace

Dobrý den, můžete mi prosím napsat rozdíl mezi celkovou narkózou a řízenou...

Narkóza při císařském řezu X gelové nehty

Dobrý den,chtěla bych vás požádat o informaci, zda mohu mít při císařském řezu...

Narkóza při trhání zubů

Dobrý den, ptám se za moji kamarádku, která si chce nechat vytrhat několik posledních...

Narkoza-ZRAK

Dobry den , v pondeli jsem prodelal operaci kolena.Byl jsem pod celkovou narkozou...

Narodila som sa s krivými palcami na rukách

Dobrý den,narodila som sa s krivými palcami na rukách.Chcem sa opytat,či je...

Nárok na biologickou léčbu

Dobry den chtel jsem se zeptat je mi 37 let 7 let me trapi zanet kolene a kotniku...

Nárok na biologickou léčbu u nádoru ledviny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká jsou kritéria pro biologickou léčbu?...

Narok na castecni invalidni duchod

Dobry den,mam dotaz v roce 2012(32let) jsem prodelal mozgovou mrtvici,porad...

Nárok na částečný inv.důchod?

Dobrý den, v roce 2000 jsem měla autonehodu, při které jsem utrpěla krvácení...

Nárok na částečný invalidní důchod

Dobrý den,prosím Vás o posouzení mého zdravotního stavu,jestli mi vzniká nárok...

Nárok na částečný invalidní důchod

Dobry den,chtela bych se zeptat jestli mam narok na castecny invalidni duchod....

Nárok na částečný invalidní důchod po operaci krční páteře

Dobrý den, měla bych dotaz, zda mám nárok na částečný inv. důchod po operaci...

Narok na častečny invalidny duchod

Dobry den Mam narok na častečny invalidny duchod. Mam uplnu nebo prakticku chluchotu...

Nárok na částečný ivalidní důchod

Dobrý den,čertvě mi dignostikovali rodroušenou sklerozu.Mám již přeléčenou jednu...

Nárok na ČID

Dobrý den, před rokem mi byl proveden stent podklíčkové tepny. Nyní po brnění...

Nárok na čid

dobrý den měla bych dotaz za mou maminku. je astmaticka a pred 15 lety prodelala...

Nárok na čid

Dobrý den, před 14 lety jsem byla operovaná na ortopedii-tříštívá zlomenina...

Nárok na ČID - astma, tupozrakost, omezená hybnost paže

zdravím, ráda bych se zeptala jestli s těmito nemocemi mám nárok na ČID- ASTMA...

Nárok na čid - vysoký tlak, vyhřezlá ploténka

Dobrý den, je mi 39 let a do začátku roku 2010 jsem byla naprosto zdravá...kromě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomená kostrč

Dobrý den,na horách jsem spadla přímo na zadek a zlomila si kostrč 80 stupňů...

Mám pravděpodobně problém s poruchou vnímání

Mám pravděpodobně problém s poruchou vnímání, když jsem např. v kolektivu několika...

Bolest levého chodidla (vnější hrana)

Dobrý den, cítím palčivou bolest na vnější straně chodidla objevila se z ničeho...

Bolest čelisti, ramene, rukou

Dobrý den, již přibližně dva roky mě trápí neustálá bolest ramene (spíše v...

Krční páteř

Dobrý večer, méla bych dotaz. Už asi necelý týden mě bolí krční páteř, když...

Za jak dlouho mi zmizí fleky po alergické reakci? na antibiotika

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Zhruba před měsícem se mi objevilo Impetigo,...

Bolest břicha na pravé straně pod žebry

Dobrý den, poslední dobou, při fyzické zátěži (běhu, jízdě na kole) se mi stává,...

Zvrtnuté koleno

Dobrý den, Ve čtvrtek 31.3. Jsem špatně šlápnul při hraní nohejbalu a jako...

Kouření pervitinu

Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz. Před měsícem jsem to zřejmě přepísknul s pervitinem...

Bolesti na prave strane vzadu na boku vzadu

dobry vecer rada bych odvas dostala radu byla jsem na vysetreni ale nic...

Bradavice na penisu

Dobrý den, pár dní zpátky se mi na penise objevila nějaká bradavice a podle...

Zvýšená únava a vyšší jaterní testy

Dobrý den, mám dotaz ohledně jaterních testů: Již 6. měsíc trpím velkou...

Rotaviry

Dobrý den, syn (5m) má již 2 měsíce pozitivní Rotaviry. Začátek byly zelené...

Akutní zánět žlučníku a ERCP

Dobrý den, manželka zřejmě prodělala žlučníkový záchvat, který během dvou hodin...

Afta v krku po extrakci osmiček

Dobrý den, Byla jsem vytrhnou pod narkozou všechny osmičky, poté se mi v puse...

Nevědomé svalové záškuby

Dobrý den. S přítelem jsem přes dva roky a mám o něj strach. Cukají mu svaly-...

Bolest paže

Dobrý den, zhruba dva dny mě bolela levá ruka spíše paže a mám citlivější prsty...

Pocit cizího tělesa v oblasti hrudníku

Dobrý deň, mám 18 rokov a nedávno mi p. doktorka na krčnom diagnostikovala zápal...

Rotaviry

Je známo, že počátkem jara se objevují často úporné střevní a žaludeční obtíže...

Jitrnice v těhotenství

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat. Může se v těhotenství...

Reklama