Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Následky po toxické psychóze

Psychiatrie Pavla Katrin 20.8.2015

Dobrý den,

Již jsem rok a půl z protidrogové léčebny, kde jsem se léčila z pervitinu 2,5 roku. Byla jsem v psychoanalýze, tudíž jsem si psychiku hodně zlepšila. Přesto se venku stále setkávám s názory, že to na mne lidé poznávají i teď kvůli mým gestům, mému chování.. To by mi ani tak nevadilo.

Nedávno jsem ale zažila neuvěřitelně úzkostný stav, jaký jsem zažívala když jsem drogu neměla a to nejvíce jednou po toxické psychóze.Nevěděla jsem co se sebou a život neměl smysl.. to trvalo teď asi dva dny. Vyvolalo to možná pár stresových situací, ale nevyrovnala jsem se s tím jako zdravý člověk. Měla jsem chvíle deprese a chvíle mánie.

Chtěla jsem se jen zeptat, zda na mě může toxická psychóza nechat nějaký podobný vliv, kdy mě to bude vracet zpět do stavů jako byli dříve, nebo je to normální způsob vyrovnávání se se stresem? Pomohou mi k tomuto dostupné léky?

Děkuji předem za Váš čas, a Vaší odpověď

MUDr. Šárka Kolacíová
Odpovídá lékař:

MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a důvěru.
Osobu závislou na drogách není tak těžké poznat, jak svým chováním, tak svou vizáží. Závisí také na tom, jak moc Vám droga ublížila a nechala nějaké následky. Určitě je dobře, že jste byla v psychoanalýze a mohla si tak srovnat myšlenky jak žít dále bez drogy. Já Vás za to obdivuji, že jste to zvládla. Věřím, že bylo hodně těžké opustit přátele, na které jste měla určité vazby a najít si nové, kteří neberou. Možná, že Vaše chování může působit na lidi, kteří neznají tuto problematiku působíte trochu odlišně a vyvolává to v nich něco, čeho se sami obávají. Tou může být právě problematiku drogové závislosti.
¨Toxická psychoza je velmi závažný stav, který může nechat rezidua v podobě úzkostí. Ty mohou trvat dost dlouho a hodně Vás trápit. Úzkosti samozřejmě může vyvolat nebo zhoršit stres. Také může vyvolat poruchy nálady jako je deprese nebo mánie.
Bylo by vhodné, abyste navštěvovala psychoterapeuta, který by Vám měl pomoci s Vašemi prožitky a problémy. Také byste měla chodit k psychiatrovi, který Vám může napsat léky, které by Vás měly podobných stavů ušetřit.
Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

Související dotazy

Následky toxické reakce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mohou být...
Operace menisku, trvalé následky
Dobrý den, prosím o radu ohledně operačního protokolu....
Dříve vyslovené přání, následky bezvědomí
Uvažuji udělat "dříve vyslovené přání " podle & 36...
Následky poranění kolene
Dobrý den, mám rok a půl po natržených vazech v koleni....
Aplikace drogy a její následky
Prosim vás co to může být a jak moc je to vážné??Udělalo...
Následky
dobrý den mému synovi je 13 let a přišel jsem na to...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Následky po odstranění varlete

Dobrý den. Léčím se z rakoviny varlete, kdy mě odoperovali levé varle, kde byl...

Následky po operaci krkavice

Dobrý den, Po operaci krkavice u mé matky před dvěma měsíci. Kde po první operaci...

Následky po operaci slepého střeva

Dobrý den, je mi 21 let, jsem zatím bezdětná, chtěla by jsem se zeptat, zda...

Následky po operaci.

po odstranění štítné žlázy karcinom,před třemi roky již pět měsíců průjem nepravidelný,a...

Následky po pokousání psem

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat co znamená slovo POTROFIE, omylem jsem...

Následky po poranění

Dobrý den, je to asi měsíc a půl co jsem měla dotaz ohledně mé nohy. Před...

Následky po spinální anestezii.

Dobrý den.Před rokem jsem rodila císařským řezem.Nechala jsem si píchnout spinální...

Následky po spinální anestezii.

Dobrý den.Před rokem jsem rodila císařským řezem.Nechala jsem si píchnout spinální...

Následky po srdečním selhání při laparoskopické operaci

Dobrý den, Vždy jste mi velmi dobře poradili a proto se i nyní obracím s prosbou...

Následky po těžké EBV mononukleoze s komplikacemi.

Dobrý den, je možné že i 2 měsíce po normalizaci krevních testů a sona po...

Následky po úrazu krční páteře

V roce 2016 na podzim jsem měl úraz. Při fotbale jsem byl sražen sražen protihráčem...

Následky po užití marihuany

Dobrý den, ve středu 28.10. jsem užila marihuanu. Nebylo to sice úplně poprvé,...

Následky po včelím bodnutí

Dobrý den, před dvěma dny mě bodla včela do kotníku. Žihadlo jsem okamžitě...

Následky po zánětu močové trubice

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mých zdravotních problému s pohlavím....

Následky poranění

Dobrý den, prosím o radu. V srpnu jsem při volejbale dostal míčem do čtvrtého...

Následky poranění kolene

Dobrý den, mám dotaz ohledně pravého kolene. V prosinci jsem byla na plastice...

Následky poranění kolene

Dobrý den, mám rok a půl po natržených vazech v koleni. Bylo mě řečeno doktorem,...

Následky poranění kolene

Dobrý den, moje dcera spadla minulé léto na obě kolena. V prosinci byla na artroskopii...

Následky poranění ruky

Prosim prevratila jsem si prsty na ruce padem z kola,mela jsem sadru a rehab.ale...

Následky poranění vazu v kotníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problémy s pravým kotníkem, 13.3 jsem si...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Bolest hlavy vlevo vzadu

Dobrý den, již tak týden a půl mne bolí vlevo vzadu hlava. Bolest je to někdy...

Necitlivost palce nohy


Žlutý průjem

Dobrý den , chtěla bych se zeptat .již delší dobu mě pobolíval žaludek ,měla...

Vystouplé tetování

Dobrý den mam cca pul roku staré tetování a z ničeho nic mi vystouplo , je cítit...

Zánět v ustech

Dobrý den, už 3 týdny mám nějaký zánět nebo aft v ústech v místě, kde je spojnice...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Co dělat po operaci ovarialní cysty??

Dobrý den Já bych se vás chtěla zeptat jestli je pravda že lidé po operaci...

Tinnitus

Dobrý den, odmalička trpím na rýmy, léčila jsem se na ORL i s ušima, píchání,...

Šimrání v krku

Dobrý den, už půl roku mě šimrá v krku hlavně v noci (teď už i přes den). Slzej...

Vaginu mám zarudlou, svědí mě i páli

Dobrý den, s přítelem jsme měli nedávno pohlavní styk, měla jsem zrovna třetí...

Bulka na stehně

Objevil jsem bulku na vnitřní straně pravého stehna nahoře. Je měkká, mírně...

Slabé nohy

Dobrý den pane doktore. Už tři měsíce mám pocit slabších nohou,jako by se mi...

Pálení jazyka

Dobrý den,koncem února jsem dobrala ATB,po dvou týdnech mě začalo pálit horní...

Otok kolem kotníků a zadýchávání


Alergie na diklofenak

Dobrý den,potřebuju radu.Zjistila jsem,že jsem alergická na kyselinu acetylsalicylovou...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Pozření obalu jídla

Dobrý den mám dotaz 11 letá dcera jedla sýr který byl zabalený v růžovém vosku...

Mák v těhotenství


Podvrtnutí hlezna - otok

Vážený pane doktore, 15.12. jsem se na volejbale po doskoku u sítě střetl s...

Reklama