Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Natriuretický peptid typu B

Srdce a cévy Veronika 19.8.2019

Dobry den,

nevim, jestli mate pristup k mym predeslym dotazum, tak jen ve zkratce: Je mi 37 let, nikdy jsem nemela problemy se srdcem, nyni jsem 3 mesice po porodu cisarskym rezem. Cca 6 mesicu od porodu pozoruji nizkou tepovou frekvenci (pres den v klidu klesa tesne pod 50, v noci az na 40). Momentalne prochazim ruznymi vysetrenimi - prozatim EKG v poradku, Holter az na par ventrikularnich extrasystol v poradku. Dale jsem absolvovala test BNP, ktereho se muj dotaz tyka. Vysla mi hodnota 22 ng/L. Ziji v zahranici s horsi lekarskou peci a bohuzel schuzku s internistou mam az za mesic, rada bych se jen ujistila, jestli je ma hodnota v mezich normy - nekde jsem totiz nasla, ze normalni je pod 100, jinde pod 20, takze nevim co si z toho vybrat.

Hodilo by se jen dodat, ze se s nicim nelecim, trpim jen mirnou poporodni uzkosti.

PS: Me zahranicni telefonni cislo bohuzel nelze vlozit, vepsala jsem tedy neplatne cislo.

Dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Mladá Boleslav

Dobrý den, bohužel přístup k předchozím dotazům nemám. Co se týče srdeční frekvence, lze obecně říci, že lepší je nižší než vyšší. Nepíšete, zda jste sportovně založená ( často bývá nižší u mladších sportovců), ale i u nesportovců je někdy nižší. Pokud je EKG Holter v pořádku, není třeba se čeho obávat. Natriuretický peptid typu B (NT-pro BNP) je marker srdečního selhání. Patologické hodnoty u žen se pohybují nad hranicí nad 150 ng/l, u lidí se srdečním selháním dosahují tisícových hodnot, tudíž Vaše výsledky jsou naprosto v normě.
S pozdravem, Dr. Brožová

Související dotazy

Hepatitida typu B
Dobrý deň, pracujem v nemecku a altenheime, asi po...
Chronická hepatitida B
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou prognózy...
Protilátky na žloutenku typu B
Dobrý den, prosím o radu. Před týdnem jsem porodila...
Hepatitida B v těhotenství
Dobrý den jsem těhotná a teď mi dělali první odběry...
Přeočkování proti hepatitidě B
Dobrý den, v minulosti jsem byla očkovaná proti hepatitide...
Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Natrhlá uzdička

Mám krátkou uzdičku na penisu a při sexu se mi natrhává. Často to bolí ale jen...

Natrhlá uzdička pri nechráněném pohlavním styku

Dobrý den , chtěl bych se zeptat... Trpím krátkou uzdičkou na penisu a před...

Natrhlá vagína?

Dobrý den, s přítelem jsem měla pohlavní styk před 14 dny a zjistila jsem při...

Natrhnuta uzdicka

Dobrý den, včera jsme s přítelkyní pri pohlavním styku objevili krev, nejdřív...

Natrhnuta uzdicka?

Dobry den, az doposud jsem zil dobrym sexualnim zivotem. Po posledni prihode,...

Natrhnutá uzdička

Dobry den, jednou při sexu jsem si asi natrhl uzdičku, bylo z toho krve jak...

Natrhnuté šlachy

Dobrý den, před nedávnem jsem pracovala na fyzicky náročné brigádě, která...

Natrhnutí Poševního v chodu při pohlavním styku, Opakovaný problém!

Dobrý den, Mám dlouhodobý problém a nevím si sním už rady. Opakovaně se mi stává...

Natrhnutý/natiahnutý sval

Dobrý večer. Chcel by som sa spýtať na akútny problém. Práve som cvičil a pri...

Natrium fluoratum

jaký máte názor na užívání nátria fl. od 6 měsíců. Pediatrička nám jej ředepsala...

Natrnutá uzdička

Dobrý den, asi před týdnem jsem měl pohlavní styk se svou přítelkyni a přitom...

Natrzena predkozka

Dobry den, cca pred dvemi tydny jsem si natrhl predkozku pri sexu s pritelkyni....

Natrzena slacha, vazy

Dobry den pani doktorko, jiz mesic me trapi bolest lytek, zacalo to jezdenim...

Natrzena uzdicka

Dobry den, rad bych se zeptal zda tato situace se da obejit bez lekarskeho zakroku....

Natrzeni vnitrniho postranniho vazu v koleni

Dobry den, lekar mi diagnostikoval natrzeni vnitrniho postranniho vazu v koleni...

Natrzeny křížový vaz v koleni

Dobrý den,chtěl bych se zeptat?? Měl sem před 6 lety na levém koleni plast.př.kr.vazů...

Natrzeny lytkovy sval a achilovka

Dobry den, 18. cervna jsem pri behani spatne slapla pricemz prvni diagnoza...

Natržená a popraskaná kůžička penisu


Natržená achilovka

V srpnu došlo k parcial.rupnbtuře šl.cca 75%průřezu.Noha vcelku nebolí,jen pocit...

Natržená Achyllovka

Velmi Vás prosím o radu. Výsledek z vyšetření Sono: Při dolním úponu Achyllovy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zelený hlen z pochvy 26tt těhotenství

Dobry den,jsem ve 26.tydnu tehotenstvi. Od soboty mi vyteka nazelenaly hlen...

Ušní šelest, zrnění před očina, brnění končetin

Dobrý den, Už asi rok mám Tinnitus, zrnění před očima, sklicove zakalky a čas...

Přetržené vazy v koleni

před dvěma dny jsem uklouzla a přetrhla si vnitřní kolení vazy,doktor mi dal...

Drsný povrch vzadu na jazyku + sex

Dobrý den, před cca měsícem jsem měla s kamarádem nechráněný pohl. styk a asi...

Výrustky na kostech

Dobrý den, dcera (10 let) má dost zvětšený hrbol páté nártní kosti a to na...

Bolest a otok nosu

v pondělí mě začal bolet nos, jakoby nosní přepážka, kořen nosu, a od středy...

Krvavé bělmo

Dobrý den,od vánoc mám zarudlé oči(jako by krvavé bělmo).Nejdříve jenom jedno...

Syn 4 roky má na chodidle toto


Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat zda mají vliv antibiotika Roxithromycin -...

Svědění palce

Dobrý den, moje přítelkyně již dlouhou dobu trpí velkým svěděním na palci levé...

Porucha erekce

Dobrý den, mám dotaz ohledně poruchy erekce. V kombinací s psychickými problémy...

Ztráta chuti a čichu


Bolest v krku


Úzkostné stavy


Štítná žláza a jaterní testy

Dobrý den, prosím vás, mohou zvýšené jaterní testy souviset s autoimunitním...

Vhodnost užívání Wobenzymu


Nebezpečná piha?


Pravidelná aktivita je důležitá

Bolí mně klouby hlavně kyčel a záa a nohy, občas koleno.Užívám léky na tlak,na...

Karence vit. D může doprovázet obezitu a jiná onemocnění

Dobry den chci se zeptat. Mam zjisteny nizky obsah vitaminu D. Doktor me na...

MRSA, těhotenství

Dobrý den, od 6/2019 se léčím s kožním abscesem na hýždích (pokaždé na jiném...

Reklama
Zavřít