Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Navštívila jsem homeopatickou kliniku z důvodu dlouho trvající únavy a častých bolestí v krku

Vnitřní lékařství Martina 18.4.2018

Dobrý den v září jsem navštívila homeopatickou kliniku z důvodu dlouho trvající únavy a častých bolestí v krku. Bohužel paní doktorka je dlouhodobě mimo ordinaci a tak bych potřebovala poradit s výsledky testů. Předem děkuji Bolfová

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nevím co znamená homeopatická klinika a ani jak probíhá případná diagnostika zde, o léčbě ani nemluvím. Předpokládám ale, že jako na běžné klinice, lékařku, pokud již indikovala takto rozsáhlé odběry, na klinice v její nepřítomnosti může někdo zastoupit. K odběrům samotným, není v nich nic zásadního. Hraniční hladina hemoglobinu, nižší objem červené krvinky a její nižší obsah hemoglobínu budou důsledkem nižší hladiny železa v séru, zbylé ukazatele metabolizmu železa nebyly odebrány, proto se k tomu více vyjádřit nelze. Nižší železo bude podmíněno buď jeho nižším příjmem v potravě, anebo většími ztrátami, například během menstruace. Doporučuji Sorbifer durules 1 tabletu denně, kontrolu s odstupem několika měsíců, doplnit gynekologii a test na krvácení do stolice. V alergologických testech vyšla slabá pozitivita při specifické alergii na lískový ořech, brambory, intolerance kravského mléka, ideálně vyloučit tyto potraviny z jídelníčku. A taky alergie na pyly bojínku loučného a žita, v sezóně tedy dle potíží anthistaminika, např. Desloratadin 1-0-0. Z virového spektra je jasné, že jste v minulosti překonala infekci herpes simplex virem, CMV virem i EBV virem (typicky obraz infekční mononukleosy), přičemž se jedná o paměťové protilátky, infekce ani jedním z virů není aktuálně aktivní, není příčinou Vaších potíží. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Dlouho trvajici zahleneni krku a tehotenstvi
Dobry den, jsem ve 22tt a uz asi 8 let me trapi sucha...
Dlouho trvající bolest v krku,nález v krku
Dobrý den, cca 4 měsíce mám problém z ranní bolestí...
Za jak dlouho je antikoncepce učinná?
Dobrý den,chci se po těhotenství a ukončení kojení...
Obtíže typu únavy, dušnosti a knedliku v krku
Dobrý den, Pro dlouho trvající obtíže typu únavy,dušnosti...
Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči
Dřív jsem hulil dost často. Naposledy jsem si dal 8.2...
Bolest krku
Dobrý den, jsem mesic po tonzilektomii. Operační zákrok...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Návštěva novorozence v inkubační době neštovic

Vážený pane doktore, ještě v těhotenství jsem byla já a celá naše rodina...

Návštěva odborného lékaře bez příchodu k praktickému lékaři

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, jestli vadí, když navštívím odborného lákaře...

Návšteva prostitutky

navštivil som prostitutku, k sexualnemu styku nedošlo, ale ja som jej strčil...

Návštěva u gynekologa

Dobrý den, dnes jsem poprvé navštívila gynekologa a zarazilo mě pár věcí. Mám...

Návštěva u lékaře

Dobrý den mohu se zeptat v klikati letech můžu sama k doktorovi? Třeba na ušní,...

Návštěva u psychiatra

Ještě jednou děkuju za kamarádku- lepší se!!! a nakonec jsem si troufla ivušce...

Návštěva u urologa

Dobrý den, mám problém s tím, že trpím na záněty močového měchýře. Po měsíčních...

Návštěva urologa?

Dobrý den mám celkem tři problémy jsem muž 20 let první z problémú by byla moje...

Návštěvy dětského centra s kojencem

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš názor na to, zda je rizikové tuto chvíli...

Navštivil jsem erotickou masáž

Dobrý den, navštivil jsem erotickou masáž, k pohlavnímu styku nedošlo, ale masérka...

Návyk na Dexamethazon mast

Dobrý den. Před 35-ti lety mi poprvé naordinovala kožní lékařka Dexamethazon...

Návyk na Gabron retard 100

Mám pokoročilou arthrozu a polyneuropatii, jejíž původ se nepodařiilo zjistit....

Návyk na tramal

Dobrý den, Asi 6 měsíců užívám tramal retard kapky-4x40 kapek každý den,kvůli...

Návykovost

Dobrý den S kamarádem jsme začali pravidelně šňupat hroznový cukr. Chtěl...

Návyky špatného dýchání

Dobrý den, obracím se na Vás s neobvyklým dotazem. Mám poslední půl roku zažitý...

Navyseni davky

dobry den, pred mesicem jsem zacala uzivat Setralin 50mg na PP s Agorafobii....

Navýšení dávky

Dobry den chtel bych se zeptat beru brintellix rano 5mg a amisulprid 0.5mg pulku...

Navýšení dávky Euthyroxu v těhotenství

Dobrý den, pisala som dotaz ohladne tehotenstva, cca 7 tyzden a zvyseneho TSH....

Navýšení dávky hormonů EUTHYROX

Dobrý den, chtěla bych se prosím jen informativně zeptat, léčím se na subklinickou...

Navýšení dávky v těhotenství

Dobrý den, beru euthyrox 50, do dnešního dne jsem brala půl tablety. Dnes...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Noční nevolnost

Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc, která se mi dnes v noci stala....

Svědění předkožky a bolest v krku


Bolesti břicha


Syfilis?

Syfilis Dobrý den,zhruba před měsícem jsem měla nechraneny pohlavní styk a...

Zápach z úst

Okolí mě opětovne upozorňuje na zapach u úst kyselost.odesla sem ze dvou práci...



Neustálá bolest hlavy a únava

Dobrý den, je mi 19 let a už delší dobu mě každý den bolí hlava už když se ráno...

Nehtová plíseň

Dobrý den mám problém s nehtovou plísní a ráda bych se zeptala jek moc je účinný...

Plíseň na nohou a pod nehty

Opakující se plíseň nohou a pod nehty mám 15 let. Vyzkoušel jsem Exoderyl,...

Dlouhodobý průjem


Adheze

Dobrý den, je mi 27 let. V r. 2007 porod císařským řezem. Půl roku po porodu...

V zubu se stále tvořil zánět


Mám podstoupit operaci tenisového lokte?

Zdravím, mám podstoupit operaci tenisového loktu.Pracuji v kuchyni a zvedám...

Bolest v podbřišku+pocit na zvracení

Dobrý den, mám větší bolesti v podbřišku, tak jako by mi měl propuknout menzes,...

Roztažení pochvy

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem, na který se bohužel nemáme možnost jinde...

Atrofie mozku a příčina


Syfilis

Dobrý den, před 2,5 lety mě jeden muž dal francouzský polibek a já jsem měla...

Bílé skrvnky na velkém i málem pysku

Dobrý den, potřebovala bych poradit prosím . Měla jsem s přítelem divočejši...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Hemoroidy?


Reklama
Zavřít