Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nemoc nebo krize středního věku ?? nebo obojí...

Imunita Pavlína 22.5.2019

Dobrý den. Již deset let beru léky na vysoký tlak Tezeo, čtyři roky Atenobene a Cypralex. Od ledna jsem v pracovní neschopnosti. Bolelo mě celé tělo, bolesti zad mě omezování v pracovní výkonnosti. Absolvovala jsem rehabilitace, bez zlepšení potíží. Byla jsem vyšetřena ortopedem, neurologem, který mi již před čtyřmi lety diagnostikovat polyneuropatii a revmatoližkou, která si vyžádala krevní odběr, kde mi bylo zjištěno Aslo 911. Jaterni testy, cukr vše v pořádku. Rentgen zad s nálezem odpovídajícím k mému věku. Jsem unavená, odpoledne většinou usnu i na tři hodiny. Bolí mě záda, klouby, mám zatuhlé svaly na zádech a rukou. Bolí mě uši, zhoršuje se mi zrak. Před měsícem jsem prodělala angínu, po týdnu chřipku, brala jsem Amoksilav. Po dobrání léků mě začalo svědit celé tělo, vyskakála mi vyrážka na zápěstí a nártech. Při kontrole u obvodní lékařky jsem měla tlak 100/60,bylo mi sníženo Tezeo na půlku tablety. Na doporučení obvodní lékařky mě čeká vyšetření na urologii a psychiatrii. Jsem zoufalá, cítím se jak stimulant. Chtěla bych chodit do práce, normálně fungovat doma, ale vím, že bych to nezvládla. Prosím poraďte. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, hodnota ASLO vůbec nic neznamená, jen potvrzuje prodělanou angínu, ale nic víc, pro váš stav je rozhodující úplně obyčejná sedimentace krve, pokud je normální, tedy nízká, je prakticky vyloučeno jakékoliv "záhadné" onemocnění, zánět či revmatismus, pokud je zvýšená či vysoká, pak samozřejmě pátrat dále po příčině, dále jistě krevní obraz, CRP, funkce štítné žlázy a podobně, což asi máte, ale nepíšete to konkrétně... provést gynekologické vyšetření, snímek plic, snímek krční páteře, svědění a vyrážka byla nejspíše alergickou reakcí na podaná ATB ( což byl penicilin ), takže pokračovat ve vyšetření únavového syndromu, třeba na imunologii, ale může být váš stav klidně způsoben hormonálním stavem, tedy přechodem, syndromem vyhoření atd., což je bohužel ve vašem věku typické a nejpravděpodobnější, ale dá se to řešit, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená paní, souhlasím s kolegou Folprechtem. Napadá mne ještě vyptat se na anamnézu klíštěte a ev. doplnit serologii borelií, nicméně pokud jsou obtíže od zimy (píšete od ledna), tak to byste klíště asi těžko hledala, předpokládám, že borelie asi vyšetřila revmatoložka... Z léků mne trochu zaráží, že užíváte Atenobene - jedná se o betablokátor... měla jste před jeho nasazením tachykardii (zvýšený tep?), pokud ne, voila bych jiné léky, prosím, toto proberte s Vaší lékařkou - někteří mohou být při užívání betablokátorů unavení a méně výkonní, neboť snižuje srdeční frekvenci, pravda, pokud užíváte atenolol dlouhodobě a dříve jste obtíže neměla, bude souvislost nepravděpodobná, přesto se na něj poptejte - obecně betablokátory mohou negativně ovlivňovat např. lipidový metabolismus. Vyšetření na psychiatrii bych také doporučila, nemoci pohybového aparátu mohou mít výraznou psychickou nadstavbu. Každopádně bych trvala na diagnostice a návrhu léčby, není možné, abyste byla doma měsíce a v podstatě se nic neřešilo. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Zánět středního ucha
Dobrý den mam otazku mnel jsem akutni zánět stredniho...
Zánět středního ucha
Dobrý den, 14 dní mě silně bolí ucho, byla jsem na...
Pocit nateklého ucha, stav po zánětu středního ucha
Dobrý den,chtěla bych se zeptat...měla jsem zánět stredniho...
Opakující se záněty středního ucha u dítěte
Dobrý den, 2,5 lety syn trpí na časté záněty středního...
Porucha sluchu po zánětu středního ucha
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, Začátkem měsíce...
Zánět středního ucha, zalehlé ucho
Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nemoc konečníku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, už cca měsíc se potýkám při stolici s pálením,...

Nemoc kosti

Dobry den,prosim vas,mamce zjistili,ze ma vysoke cervene krvinky.Po dalsim vysetreni...

Nemoc kostní dřeně?

Vážená paní doktorko, před dvěma měsíci jsem Vám psal o svém problému....

Nemoc krční páteře

Dobrý den prosím o vysvětlení MRI krční páteře. Mám již 2 měsíce brnění rukou...

Nemoc kůže ve vlasech-akné

Už,delší dobou mě trápí problémy ve kštici na hlavě ve vlasech se mě dělají...

Nemoc letušek

Dobrý den, čím léčit nemoc letušek v těhotenství? Občas se mi stane, že se mi...

Nemoc lupus eritematodes

Dobrý den, mám moc velkou prosbu - jsem žena 75 let a tuto nemoc jsem zdědila...

Nemoc motorického neuronu

Dobrý den! Nedávno můj strýc (50 let) zjistil,že má nemoc motorického neuronu...

Nemoc na penisu

Dobrý den, prosím co se mi stalo léčba imazol canesten nezabrali ted exoderil...

Nemoc nebo "jen" psychika ??

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, který mě trápí vcelku dlouho v různých...

Nemoc nebo psychika

Dobrý den, už asi měsíc mám problémy se zadýcháváním, hlavně při zátěži, záchvaty...

Nemoc nebo psychosomatika ??

Dobrý deň. Mám 34 rokov a môj problém trvá od začiatku roka 2019, ale pravdepodobne...

Nemoc nebo reakce na antibiotika?

Dobrý den, na začátek, od poloviny prosince jsem bral antibiotika Doxybene,...

Nemoc nebo vyčerpání ??

Dobrý den,je mi 34 let a pracuji v distribučním skladu Amazon,pracuji na denní...

Nemoc nehtů

Dobrý den, Dnes jsme s rodinou zjistili, že má babička má velké nárůstky...

Nemoc neklidných nohou

Dobrý den,mám dotaz,mám nemoc neklidných nohou,jak se to dá léčit,hlavně v noci...

Nemoc NS

Dobrý den, mnohokrát děkuji za odpověď na dotaz č.#269297. Měl bych ještě pár...

Nemoc páteře

Dobrý den, chtěla bych prosim přeložit tuto diagnózu MJRI LS ventrální spondylolisteza...

Nemoc páteře

Dobrý deň, od 23.12.2018 mám problémy s bolesťami v krížovej oblasti. Absolvoval...

Nemoc páteře

Dobrý den,po vyšetření páteře bederní a rtg. je nález takový:RR L2-S2 sym Lass...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Barettův jícen

Dobrý den,prosim o radu zkušeného gastroenteorologa..mam Barettuv jicen,distalne...

Přetahování předkožky

Dobrý den,můj tříletý syn má problém s přichycením předkožky..zpráva lékaře(v...

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu


Popis EKG

Dobrý den, v rámci periodické 2 leté pracovní prevence mně bylo letos naměřeno...

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Červený flek na penisu

Dobrý den, Před skoro třemi měsíci jsem měl chráněný orální sex s dívkou.(...

Cysta vaječníku, léčba

Dobrý den, před par dny jsem zjistila, ze mám cystu v levém vaječníku. Cca 65...

Hnědé fleky na kůži

Dobrý den trápí me spíše hnědé fleky na kůži, neboli,nesvedi mám je nejvíce...

Suchá pokožka a svědění ve vlasech

Dobrý den, delší domu mě trápí velmi suchá pokožka a svědění ve vlasech (bez...

Rehabilitace po zlomenině krčku stehenní kosti

Dobrý den,maminka (76 let)je sedmý týden v nemocnici(Thomajerova nemocnice v...

Psoriáza

Dobry den, mám takový dotaz. Na loktech a na kloubu pravé ruky se mi objevila...

Přeléčení ATB

Dobrý den, s partnerem jsme byli zaleceni atb doxybene na Ureaplasmu a Streptokoka...

Znaménka po těle

Dobrý večer, chtela bych s zeptat. Poslední dobou se mi zaclo delat hodně znamenek...

Podlamování nohou

Dobrý den Mám menší problém na který bych se chtěla tímto způsobem zeptat....

Kreatinkináza

Při imunologickém vyšetření mi byla zjištěna zvýšená hladina kreatinkinázy (3,62)...

Kožní vyrážka

Dobry den, odjeli jsme s pritelem na dovolenou do Chorvatska a po prvni noci...

Jizvy po kousnutí psem

Dobrý den, Chtěla jsem se prosím zeptat, zda by bylo možno po nějaké době zadělat...

Bolest dásní

Dobrý den, před pár dny mě začali strašně bolet dásně. Bolí hlavně ve spodní...

Výbuchy zlosti

Dobrý den chtěla bych se zeptat poslední dobou cca 3tydny me prepadaji výbuchy...

Přeskakování srdce

Dobrý den, pociťuji časté přeskakování srdce a to hlavně v noci. probudím...

Reklama
Zavřít