Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nemůže to znamenat, že má prostata by již mohla být příčinou mých problémů?

Urologie Tomáš 8.7.2019

Dobrý den. Prosím o radu ohledně vlivu prostaty na sexuální funkce a celkový život muže. Je mi 32 let, v současné době bez partnerky, kancelářská práce. Již delší dobu pociťuji zhoršenou chuť na sex, únavu, pocit ztrácení životního elánu. Prakticky vymizely ranní erekce, při sexuální stimulaci se erekce naštěstí dostaví (i když ne vždy v plné kvalitě), při vyvrcholení semeno spíše pouze vyteče nebo slabě vystříkne (pět let dozadu fungovalo vše správně do dálky). Kvalita ejakulátu občas řidší než dříve, více průhledná, výjimečně jsem zaznamenal i přítomnost jakýchsi malých rosolovitých hrudek. Pociťuji i občasné potíže při močení, kdy někdy trvá déle (ráno možno i slabý proud) nebo zůstává po vymočení zbytek v moč. trubici, který je nutné vymačkat. Absolvoval jsem základní urolog. vyšetření (prostata vyš. přes ultrazvuk, 20g, nezvětšená, uložená subvezikálně, homogenní echogenity, varlata v pořádku, v okolí levého patrnější vv., ale do 2 mm, ledviny v pořádku) a vyšetření krve (normální labor. výsledky, testosteron 15,9 nmol/l lehce pod medián). Na problémy při močení byl doporučen Alfuzosin (zatím jsem nezačal brát) a sexuální stránka zatím pouze v doporučeních (méně stresu, více odpočinku, pohyb, zdravá strava....). Dodatečně jsem si ale všiml 10 let staré zprávy, kdy jsem se u urologa ocitl čistě náhodou (námaha při sportu), kde je uvedena prostata 12g. Během těch deseti let tam tedy určité zvětšení je. Četl jsem, že nezvětšená bývá do 20 g, takže bych měl splňovat kritéria i dnes. Ale vzhledem ke zmiňovaným potížím mě napadá, že vždy jsem byl na muže velmi útlé postavy (tzn. stavba těla štíhlejší než většina, nevím, zda má vliv na velikost vnitřních orgánů). Nemůže to znamenat, že má prostata by již mohla být příčinou mých problémů při současné velikosti? Děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, měření velikosti ultrazvukem je pouze orientační, stejně tak během 10 let došlo ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest prostaty
Dobrý den, Potřeboval bych poradit, občas po masturbaci...
Zánět prostaty
Dobrý den, byl mi minuly tyden diagnostikovan zánět...
Operace prostaty
Dobrý den, je mi 64, chodím 4 a vícekrát za noc...
Zerex po zánětu prostaty
Dobrý den, prosím Vás, zajímá mě, jestli mohu...
Zvětšená prostata
Mám zvětšenou prostatu,nemám problémy s močením. Ale...
Ca prostaty
Dobrý den, můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nemůže se jednat o něco vážného, třeba o rakovinu?

Dobrý den byla jsem si nechat udělat krevní obraz jako samoplatce. Zvýšené Leu...

Nemůže se jednat o neuroboreliozu ?

Dobrý den. Je mi 32 let. Od roku 2011 mám problémy s polohovým vertigem a tinitem....

Nemůže se jednat o septické stavy?

Dobrý den. Před sedmi lety jsem absolvoval 2 akutní operace perianálního...

Nemůže se nadechnout

Dobrý večer, mám na Vás otázku ohledně přítelkyně, jelikož si již nevím rady....

Nemůže se právě díky nálezu na EMG jednat o něco vážnější - ALS?

Dobrý den, Už 3 - 4 měsíce pociťuji slabost pravé nohy a ruce. Občas mívám...

Nemůže to být opravdu jen z prášků?

dobrý den mám velký problém udělaly se mi nepříjemné fleky po těle a vůbec...

Nemůže to byt příznak boreliozy?

Dobrý den, mou tříletou dceru zhruba před týdnem štípl komár do kolínka. Včera...

Nemůže to být rakovina?

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, už delší dobu mam na ohrizku v horní části...

Nemůže to být sifilis

Nějaký čas mám na hrudníku takovéto skvrnky v poslední době se mě ale rozšiřují...

Nemůže to být slinivka?

Dobry den, chci se zeptat boli mne na dotek nebo pri nejakem pohybu vlevo na...

Nemůžu brát antikoncepci

Dobrý den pane doktore, můj gynekolog mi zakázal brát antikoncepci,jelikož mám...

Nemůžu dosáhnout vyvrcholení do partnerky

Dobrý den. S partnerkou jsme spolu 2 roky, ale za celou dobu jsem nezaznamenal...

Nemužu jist

dobrý den , léčim se na endokrinologii ..jedna doktorka mi poradila at se smím...

NEMŮŽU MÍT NĚJAKO NESNÁŠELNILVOST NEBO NEMOC ŽE MÁM TAKOVÉ PROBLÉMY?

Dobrý den, mám snahy se stravovat zdravě, ale přináší mi to komplikace. Když...

Nemůžu mít sex

Dobrý den. Chtěla bych se s vámi poradit o mém problému. Našla jsem si nového...

Nemůžu mít třeba rakovinu děložního čípku?

Dobrý den, je mi 15 a už druhým měsícem mě trápí krvácení mimo menstruační cyklus....

Nemůžu najít vhodnou antikoncepci

Dobrý den, Mám dotaz ohledně antikoncepce. Nějak nemůžu najít nic, co by mi...

Nemůžu od bolesti chodit

Pěkný den,už 2roky trpím bolesti při chůzi,ujdu 100m a musím jít do dřepu na...

Nemůžu otěhotnět

Dobrý den, Je mi 25 let s manželem se snažíme o miminko. Již od listopadu...

Nemůžu otěhotnět

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat mám doma třináctiletou dceru je mi 35 let s...