Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neoplazie děložního čípku

Gynekologie Katka 13.2.2019

Dobry den,chtela bych znat vas nazor na to,zda souhlasite s postupem meho osetrujiciho lekare.V rijnu na pravidel.rocni prohlidce na gynekologii mi vyslo ze steru del.cipku pozitivni ASC-H.Lekar mi rekl,ze se mozna jedna o prednadorovy stav.Ze mam prijit za 3mesice na dalsi ster.Pokud bude pozitivni,tak pujdu na konizaci cipku.Byla jsem na nem v lednu a vysledek steru na HPV viry je negativni.Sestricka mi do telefonu rekla,ze se zepta p.doktora co dal a on na to,ze tedy na konizaci nepujdu a ze mam prijit za pul roku na kontrolu.Sestra mi jeste doporucila koupit Deflagyn,ze pry pomaha..?No a proc se ptam?Docetla jsem se,ze pokud ma zena zjisteno ASC-H,nema se otalet a jit na prislusny zakrok,ze dalsi stery jsou zbytecne.Z toho usuzuji,ze je to spatne..A ze rak.del.cipku zpusobuji z 93% ty viry a 7% je vrozene,dedicne.Mam strach,aby se zbytecne neotalelo,necekalo na dalsi kontr.ster a nezanedbalo se neco.Protoze od zjisteni po tu dalsi kontrolu je to trictvrte roku!Tak by me zajimal Vas nazor na tento jeho postup.Jinak je mi 41let,mam 2deti a dalsi jiz neplanuji.Z leku beru jen euthyrox75.Dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, KAtko,
děkujeme za Váš dotaz. Chápu Vaše obavy. Vzhledem k tomu, že nejsem odborníkem na danou obtíž, přeposílám Váš dotaz do naší odborné konzultační ambulance. Očekávejte tedy druhou odpověď v krátké době. Přeji Vám hodně zdraví. Krásný večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Oblastní nemocnice Příbram

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pacientky Vašeho věku, tedy nad 30 let a již neplánující graviditu by měly být odeslány nejprve na expertní kolposkopii ( je možné, že ji provádí i Váš gynekolog), dále se postupuje stejně jako ve Vaší situaci, za 3 měsíce kontrolní cytologie a doporučuje se stěr na HR HPV, pokud se přítomonst HPV viru neprokáže a cytologie po 3 měsících byla v pořádku, tak skutečně další kontrola stačí v rámci standardního screeningového programu, tudíž kontrola po 6 měsících není rozhodně s nějakou prodlevou, ale zcela v normě. Toto je ale postup pro ženy, které za sebou nemají žádný předchozí zákrok na čípku např. konizaci, což Vy u sebe neuvádíte, takže předpokládám, že jste se s něčím takovým setkala poprvé. S Deflagynem osobně já zkušenost nemám, nicméně si myslím, že jeho užíváním rozhodně nic nezkazíte. Přeji hezký zbytek dne, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Ca děložního čípku
Dobrý den ,mám velkou pravděpodobnost ,že mám rakovinu...
Opatření po konizaci čípku děložního
Dobrý den, jsem 2 týden po konizaci děložního čípku....
Konizace čípku děložního
Dobry den,tento týden jsem objednána na konizaci delozniho...
Rakovina děložního čípku
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby...
Krvácení z děložního čípku
Dobrý den,díky krvácení sliznice děložního čípku jsem...
Rakovina čípku
Dobrý den, mám kamarádku ještě pannu a neví jestli...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neodrůstající pigmentace nehtu

Dobrý den, cca před 2 měsíci jsem si na nehtu u nohy všimla skvrnky, které...

Neodstranitelný polyp na děložní stěně

Dobrý den paní doktorko Vejběrová, mám dotaz, který se týká mojí maminky, ročník...

Neohranicena piha

Dobrý den chtěla bych se zeptat.Zrovna nedávno jsem viděla článek na internetu...

Neohraničená piha

Dobrý den, ze strachu sem píši a přikládám foto pihy dá se říci materského znamenka....

Neochota vysvětlovat po prodělaném traumatu

Dobrý den pane doktore, v minulosti jsem čelil soudní žalobě. Celý proces...

Neoklitoris

Dobrý den, jsem po změně pohlaví male to female. Kvůli bolestem na neoklitorisu...

Neomezené vycházky

Mé ženě vloni o vánocích diagnostikovali RS, dostala neschopenku a o d té doby...

Neopálené místo na zápěstí

Dobrý den,v květnu letošního roku jsem byla na obstřiku levého zápěstí,vnitřní...

Neoperovatelný nádor mozku

Dobrý den, snažila jsem se najít na internetu nějaké informace o nádorech mozku,...

Neoperovatelný nádor v dutině břišní

Vážená paní doktoko, Mého tátu 67 let léčili dva měsíce s hematomem ledviny....

Neoplodnění vajíček IVF po aplikaci ICSI

Dobrý den,po hormonální stimulaci pomocí injekcí Puregon jsem absolvovala odběr...

Neoříjemný pocit při a po močení

Dobrý den, již několik týdnů se potýkám s různě intenzivním pocitem "řezání"...

Neostrost vidění

Dobrý den,chtěl bych se poradit. Již cca 2 roky pozoruji neostré vidění levého...

Neošetřený kanálek zubu

Dobrý den, změnila jsem zubaře. Nový zubař mi provedl RTG a zjistil problém...

Neotehotneni

Rada bych Vás pozadala o radu. 18/7 jsem vysadila po dvou a pul letech antikoncepci...

Neotigason , vliv na vývoj plodu

Dobrý den. Manžel užívá antibiotika Neotigason na oněmocnění kůže a v příbalovém...

Neotigason vs HA

Dobrý den,mám takový dotaz,již půl roku beru antikoncepci Lindynette20,první...

Neověřené doplňky stravy

Asi rok a půl beru zelené potraviny od GW víc beru chlorellu než zelený ječmen...

Neovladatelna touha

Dobry den. Jsme lesbicka a mam problem se sexem. Mam kazdy den nutkani a touhu...

Neovladatelné myšlení

Dobrý den. Jmenuji se Anna a je mi 14 let. Asi před 4-mi (5-ti) týdny jsme měli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst vousů


Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Svědivá vyrážka

Dobry den, priatelka ma uz asi mesiac po Tele vyrazky Na chrbte a Na bruchu...

Prasklý meniskus

Dobrý den, je mi 15 let a jsem po operaci s prasklým meniskusem. Chtěl bych...

Bolesti v okolí pupku

Dobrý den , mám jednou za čas bodavou bolest , velice ostrou v oblasti pupku...

Časté opary

Dobrý den, před několika lety mi byl nasazen ISOPRINOSINE na častý výsev oparů...

Hořké a dlouhé zvracení

Dobrý den, sám od sebe většinou naštěstí nezvracím, ale když už... třeba to...

Bolestivá vyrážka v oblasti konečníku

Dobrý den, už pár dní mě trápí bolestivá vyrážka v oblasti konečníku, jedná...

Křeče v nohou

Dobrý den, chtěla bych upřesnit dotaz. Již cca od loňského roku mě chytají křeče...

Dekompenzovaná cukrovka

Dobrý den,mám maminku v nemocnici kvuli vysokému cukru (20).Zle jí není ani...

Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Bolest pod pupkem


Vyrážka na rameni a krku

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit s vyrážkou, která se mi postupně objevila...

Velikost penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je blbé když mi je 14 let a můj penis...

Vakuový fenomén- vysvetleni diag.laikovi


Komplikace po trhání zubu

Dobrý den, v úterý mi zubní lékařka vytrhla sedmičku vlevo dole, jelikož jsem...

Třezalka tečkovaná

Dobrý den, začala jsem pít čaj s třezalky tečkované (1,5 g - 2x denně ráno...

Sport po angíně

Dobrý den. Minulý týden mi lékařka našla angínu. Šla jsem k ní s jiným problémem...

Kvasinková infekce u muže


Reklama
Zavřít