Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neplodnost

Neplodnost a IVF Jana 30.5.2017

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně problémů otěhotnět.Již rok a půl se s manželem snažíme otěhotnět, po roce snažení jsme se obrátili na kliniku, kde nám byli během několika měsíců provedeny všechny možná vyšetření(horm.profil,spermiogram,genetika,protilátky atd.), vše v normě.Tři měsíce jsem brala Clostilbegyt, teď vždy před menstruací už jen Utrogestan. Během posledního půl roku jsem prodělala 3x zamlklé těhotenství respektive menstruace nepřišla, pozitivní testy, po 10 dnech zpoždění menstruace dorazila.Už nás celá situace nebaví a zvažujeme co dál,jelikož je mě 26 let a manželovi 27, tak si myslíme že na umělé oplodnění máme ještě alespoň chvíli čas.Chtěla bych se zeptat jestli je možné že se to konečně už normálně prorazí a může to vyjít,případně něco čím to ještě podpořit. Děkuji za názor Jana

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Jano, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi na léčbu neplodnosti. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Jano,
žena do 35 let věku by měla být těhotná do 12 měsíců pravidelné snahy o graviditu. Pokud není, pak je vhodné navštívit CAR, tak jak jste správně učinili. Zřejmě ale "vše v normě" nebude, to už byste byla těhotná. Například v otázce hodnocení SPG postupují některá centra poněkud benevolentně a pakliže se provede spermiogram jinde, výsledky mohou být jiné.

U nás doporučujeme vždy tato vstupní vyšetření u ženy: hormonální profil vč. testosteronu a prolaktinu, vyšetření štítné žlázy, hematologické vyšetření, vyloučení infekcí, vyšetření autoprotilátek na antifosfolipidový syndrom, celiakii a štítnou žlázu, vyšetření reprodukční imunologie, buněčné imunity, vyloučení poruchy glukozové tolerance a vyloučení endometriozy. U muže SPG rozšířený o funkční testy spermií, především test integrity DNA. Společně u obou partnerů genetické vyšetření a postkoitální test. Pokud některé z uvedeného nemáte, pak doporučuji doplnit.

Postup s Clostilbegytem se hodí jen u určitých specifických případech, je vhodné jej kombinovat s IUI, ale nepřináší o mnoho vyšší šanci na početí než přirozená snaha.

To, co popisujete, bych neoznačil jako "zamlklé těhotenství", ale spíše "biochemické" - test je pozitivní, není nález gravidity na UZ a menses se dostaví se zpožděním. Tak či tak příčina je až z 80% v chybné genetice vzniklého embrya (i když genetika u obou partnerů je normální). Jedná se o náhodné (nově vzniklé) mutace, které neumožní další vývoj embrya.

Řešením problému bude IVF cyklus s provedením preimplantačního genetického screeningu PGS - více zde: http://www.sanatoriumhelios.cz/metody-pgd-pgs/

Po transferu embrya vyšetřeného metodou PGS je v dobrých IVF centrech až 70% šance na otěhotnění a donošení plodu. Oproti cca 10-12% při postupu s Clostilbegytem.

Rozhodnutí jak postupovat dále, je samozřejmě na Vás.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

Neplodnost po varikokéle
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, zda je neplodnost...
Neplodnost a IVF
Dobrý den, uz je to rok co mi byla zjištěna neplodnost...
Řešení neplodnosti
Dobrý den, s manželem se pokoušíme o miminko gynekolog...
Neštovice a neplodnost u muže
Dobrý den. Přítel před cca 5ti lety měl neštovice,...
Neplodnost
Dobrý den, již více než rok toužíme s manželem po...
Neplodnost
Dobrý den chci se zeptat 9 měsíců se pokoušíme o dítě...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neplodnost

Dobrý den, již více než rok toužíme s manželem po dítěti. Manžel má spermiogram...

Neplodnost

Je mi 39let, mám 2 syny a s manželem bychom chtěli ještě jedno dítě.Mám zakloněnou...

Neplodnost

Dobrý den, mám za sebou už 2x laparoskopii a ted při té poslední mi byl odebrán...

Neplodnost

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jak dalece ovlivňuje zvýšená hodnota hormonu...

Neplodnost

Dobrý den, chtěla bych se zaptat na váš názor a posudek. S manželem jsme celkem...

Neplodnost

Dobry den, jsme zatim v zacatcich, ale chci se zeptat na vas nazor. Ja jsem...

Neplodnost

Dobrý den, již víc než rok se snažím otěhotnět, tak jsem se obrátila na CAR....

Neplodnost

Dobrý den, Jsem diabetička a pacientka 5 let po trombóze v noze. Menstruaci...

Neplodnost

prosim vas chtela bych se zeptat mame s přitelem rok nechraněny sex a jeste...

Neplodnost

Dobrý den, chtěla bych radu, jak pokračovat v otěhotnění. První dítě jsem po...

Neplodnost

Dobrý den pane doktore, moc prosím o radu, je mi 38 let, tři zamlklá těhotenství,...

Neplodnost - folikulární cysty

Dobrý den, je mi 37 let, zkouším 3,5 roku otěhotnět. Byla jsem 2x na IUI,...

Neplodnost - následek antikoncepce?

Dobrý den, od 15 let užívám hormonální antikoncepci. Chtěla bych se zeptat,...

Neplodnost - umělé oplodnění

Ráda bych se Vás zeptala, jelikož nemůžeme počít s manželem dítě přirozenou...

Neplodnost ?

Dobrý večer, měl bych dotaz. Asi 3 roky užívám Citalec20. Z toho párkrát jsem...

Neplodnost ? plastika přirození ?

Dobrý den, mám dceru, které je 14 let. Je několik dní po operaci apendixu. Při...

Neplodnost a imunologie

Dobrý den, mám za sebou jeden zamlký potrat ve14týdnu a jeden spontání potrat...

Neplodnost a IVF

Dobrý den, pane doktore chtěla jsem se zeptat na následující: Je mi 39 let a...

Neplodnost a IVF

Dobrý den, stimuluji pomocí Femary a Ovitrelle, jelikož mám PCOS a pro zvýšení...

Neplodnost a IVF

Dobrý den, uz je to rok co mi byla zjištěna neplodnost ( neprůchodnost vejcovodů...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené mandle

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem, neboť už nevím jak dál......

Nespavost


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Svrab


Ztráta pigmentu

Dobrý den, na penisu se mi udělali bílé skvrny dost mě to vyděsilo. A jelikož...

Riziko nakažení od nosiče MRSA v nose a krku


Vysazování Mirtazapinu

Dobrý den, prosím o radu- před 1 rokem jsem začal brát antidepresiva (mirtazapin...

Pravidelné ranní bolesti břicha


Změna charakteru menzes a vliv stresu

Dobrý den, je mi 42 let , jsem bezdětná a neberu antikoncepci. Menstruaci mám...

Natekla leva mandle

Dobry den, od vcerejska me trapi zdurela leva mandle, pricemz tam prava je v...

Zlatý stafylokok v rukou, krku a konečníku

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zlatého stafylokoka, jedná se o to, že mi...

Hyperplazie sliznice maxilární dutiny


Vysazení mirtazapinu

Dobrý den. Nedávno sem vysadila antidepresiva (mirtazapin sandoz) a chtěla bych...

Krev z ucha


Chlamydie


Svrab


HPV infekce

Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce. Bohužel ji ale má i...

Svalové záškuby

Dobrý den, chtěla bych poradit, a zjistit Váš názor na můj stav. Minulý rok...

MS o 8 dní dříve

Dobrý den, mám dotaz :) ... poslední MS jsem měla od 08.06. - 12.06. ... mívám...

Krev a bílkovina v moči


Reklama