Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nepřítomnost ranní erekce

Urologie Pavel 27.8.2020

Dobrý den, již delší dobu nemám ranní erekci.
Občas se v noci vzbudím a erekci mám.
Byl jsem u urologa, ten mi řekl, že ranní erekce není podmínkou.
Nějak si tím ale nejsem jistý, protože všude čtu, jak je ranní erekce znamením dobrého zdraví penisu.
Byl jsem nějakou dobu ve stresu po rozchodu s přítelkyní, moc jsem nedodržoval pitný režim(1.5l denně max).
Ne moc zdravý životní styl.
A po tom rozchodu jsem právě začal mit i problémy s normální erekcí, což bylo zřejmě zpusobeno tim stresem.
Vážím97kg, 185cm.
Cukr 5.8 mmol/l na lačno. Cukrovkou tedy netrpím.
Nyní se již snažím dodržovat pitný režim a začal jsem jíst i zdravěji, abych se zbavil té nadváhy + pohyb.
Nevím však, jestli to na ranní erekci může mít nějaký vliv.
Prosím o radu, zda je to normální, že ji nemám a co bych měl případně dělat.
Děkuji moc!

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Pavle. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Věřím, že to pro Vás je nepříjemné, ale pan doktor na urologii má pravdu. Nemusíte mít každé ráno erekci. Důležité je, že erekci máte. Na erekci má vliv i Vaše psychika, když jste ve stresu může se to odrazit i na této funkci. je to takový obraný mechanizmus organizmu. Cukr 5,8 ve Vašem věku vyšší, než by měl být hranice je 5,6. Doporučovala bych Vám, aby Váš praktický lékař cukr zkontroloval s odstupem času cca 14 dní. znovu cukr(glykémii) na lačno. den předtím nejezte prosím sladké ovoce a ani žádné sladké pití či jídlo. Máte lehkou nadváhu, ano v tom to případě je dobré upravit svůj styl stravování a přidat více pohybu. A uvidíte, až budete i vy ve větší psychické pohodě ranní erekce se objeví zpět, ale jak píši není to podmínkou mít každé ráno erekci. Přeji ať se vše brzo upraví . Váš dotaz ještě předám i kolegům z urologie.
S pozdravem Dr.Ondrášková

Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Rafajová

Specializace: Urologie‎ Pracoviště: Urologická klinika 2. LF UK a FN Motol

Dobrý den, Pavle,

chápu, že můžete mít pocit, že něco není v pořádku, pokud nastala takováto změna. Nicméně nemyslím si, že by se konkrétně u vás jednalo o závažný problém. Lačný cukr máte mírně zvýšený, s odstupem času by byla vhodná jeho kontrola. Nicméně na erekci mají vliv i další faktory, především hladina cholesterolu či tlak krve. Pokud je cholesterol dlouhodobě zvýšený, dochází k ucpávání cév, což se projeví nejprve poruchami erekce, poněvadž cévy v penisu jsou jedny z nejmenším kalibrem v těle. Vysoký krevní tlak poté potencuje změny v cévách a také přispívá k poruchám erekce. Tyto stavy samozřejmě můžete pozitivně ovlivnit životním stylem (dostatek pohybu, zdravá vyvážená strava, abstinence nikotinu a alkoholu).

Ve Vašem případě bych si myslela, že problémy jsou psychického rázu, podle toho jak je popisujete. Pokud je při pohlavním styku erekce dostatečná a problém byl je přechodný, není nutné se celou situací nějak trápit. Poměrně často vídám v ambulanci mladé muže s obdobným problémem, kdy stačí většinou dočasně podpořit jejich psychiku nízkou dávkou tabletky podporující erekci. Pokud máte nějaké pochybnosti můžete požádat vašeho urologa o předepsání léků na erekci, pokud by ten byl neúčinný poté se přistupuje k dovyšetření. Jestliže je však erekce při pohlavním styku dostatečná, není potřeba se znepokojovat.

Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký zbytek dne
S pozdravem Dr. Rafajová

Související dotazy

Při pohlavním styku nemohu dosáhnout erekce
Je mi 20 let a při pohlavním styku nemohu dosáhnout...
Nepřítomnost ranní erekce
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně problému s...
Porucha erekce
Dobrý den, mám nového přítele. Je mu 24. A máme takový...
Erekce
Chtěl bych se na něco zeptat co mě trápí několik měsíců....
Erekce
27.4.2016 operace mozku.nádoru, nezhoubne, kontrola...
Porucha erekce
Dobrý den, mám dotaz ohledně poruchy erekce. V kombinací...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nepřítomna srdeční akce plodu

Dobrý den ve čtvrtek jsem byla na screningu ,doktor mi řekl,že je plod menší...

Nepřítomná srdeční akce zárodku: ZAMLKLÉ TĚHOTENSTVÍ?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že pokud bych byla cca v 7 týdnu...

Nepřítomnost ejakulace

Dobrý den v minulém roce jsem byl operován na karcinom radikální operací v ústech.Moje...

Nepřítomnost granulocytů

Dobrý den, jako studentka Přf UK jsem poskytla svou krev kolegyním z genetiky...

Nepřítomnost krvácení

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat :) Dobrala jsem paletku antikoncepčních...

Nepřítomnost menstruace

Dobrý den, je mi 43 let. Loni v říjnu jsem vysadila antikoncepci a od té doby...

Nepřítomnost menstruace

Dobrý den paní doktorko.Moc prosím, měla bych na Vás prosbu.Moje 46 maminka...

Nepřítomnost menstruace

Dobrý den, Mám gynekologický problém. Zezačátku by bylo dobré zmínit, že...

Nepřítomnost mentstruace

Dobrý den, dnes je to již cca 12 dní co se mi nedostavila menstruace. (doposud...

Nepřítomnost ranní erekce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně problému s ranní erekcí. Myslíte,...

Nepřítomnost spermií

Dobry den pokousime se s pritelkyni o dite a neslo to byl sem na vysettreni...

Nepřítomnost spermií v ejakulátu

Dobrý den, už nějakou dobu se s přítelem snažíme o miminko. Když nám to nešlo,...

Neptřetžité užívání antikoncepce

Dobrý den, přes léto bych chtěla brát antikoncepci (Artizia) bez vynechání týdne...

Nerada bych dostala trombózu

Dobrý den měla jsem 3 tydny dlahu píchala jsem si injekce na ředění krve celaxin...

Nerada bych kojení ukončovala

Dobry den, Mam 10-ti mesicniho syna a jiz pred porodem me bolely ruce, dnes...

Nerada bych skončila na hormonálních lécích

Dobrý den, jsem dva měsíce po hysteroktomii, kdy mi byly odstraněny oba vaječníky...

Nereagující kvasinková infekce

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, co může způsobit nevyléčená kvasinková...

Nermoc dna

Dobrý den,můj přítel přinesl výsledky z krevního obrazu,který mu MUDr. zaslala...

Neroste mi penis

Dobrý den chtěl bych se zeptat co můžu dělat, když mi neroste penis, popřípadě...

Nerostou

Dobrý den, je mi 13 let a ještě mi nerostou chloupky, v podpaží ubec a na vagíně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Možnost post pill amenorrhoei po dobrani antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, V červnu jsem vysadila antikoncepci Nuvaring, kterou...

Dotaz - echo

Dobrý den, mohu se zeptat, zda mám mít nějaké omezení se srdcem? Je mi 26 let....

Vyrážka na přirození

Dobry den,manzel ma asi mesic a pul vyrazku na prirozeni,mazal myfungarem a...

Moznost prenosu

dobry den, je moznost, kdyby nekde ve skrince byla polozaschla krev a ja v te...

Mikropenis a fimoza

Dobrý den, celý život mám problémy s velikostí penisu. V erekci se dostanu maximálně...

Otěhotnění z preejakulátu

Dobrý den, jaká je šance, že přítekyně otěhotní z preejakulátu? Dále se chci...

Možnost přenosu hepatitis C a HIV

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jaké je riziko přenosu hepatitidy C či HIV...

Průjem po chilli papričkách


Pálení jazyka, zduření jazykových papil, nepříjemný pocit v krku

Dobrý den, již dlouhodobě trpím na opakované potíže v krku. Vzhledem k mnoha...

Možnost přenosu HIV


Dotaz


Možnost přenosu HIV

Dobry den, prosim jak by jste hodnotili pravděpodobnost pohlavni nakazy od ženy...

Tenká pergamenová kůže

Dobrý den, prosím o radu k řešení mé nepříjemné situace, ohledně tak zvané papírové...

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Orofar v těhotenství


Dotaz

Dobrý den, prosím, jakou roli hraje panenská blána v životě ženy, myslím tím...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem se zobudil a všiml si že se mi při běžných...

Spálené hrdlo, zánět

Dobrý den, je možné způsobit si zánět v krku konzumací horkých nápojů? Ráno...

Možnost preventivního vyšetření

Dobrý den, mám dotaz za mého manžela. Jeho maminka i babička (z matčiny strany)...

Únava, tlak v ohryzku, záškuby svalů, pocit dušnosti

Dobrý den, Mám problém se kterým si už opravdu nevím rady,mé potíže jsou únava,bolest...

Reklama