Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nereagující kvasinková infekce

Michaela . 4.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, co může způsobit nevyléčená kvasinková infekce? Bojuji s ní už 6 měsíců, antimykotika nezabírají, vystřídala jsem snad už všechny, trochu pomůžou jen tetraboricové globule. Protikvasinkové zásady (bez sladkostí, bavlněné prádlo, umývání jen vodou, žádný sex apod.) se snažím dodržovat. Na radu lékaře momentálně užívám Wobenzym, jsem za polovinou desetitýdenní kúry, ale obtíže (pálení, řezání a občas svědění a výtok) přetrvávají. Současně aplikuji krém ellen a 1x týdně multi-gyn flora-plus na úpravu prostředí, pokud neužívám právě tetraborico. Lékař už mnoho dalších možnosti nevidí. Mé známé její lékař řekl, že se s mykozou musí naučit žít. Pokud by se nepodařilo kvasinku vyléčit, co může způsobit? Je nebezpečná? Ale nechci se smířit s tím, že mi nic nepomůže, je to nepříjemné. Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Kvasinky nejsou nebezpečné,ale značně nepříjemné, je potřeba i současná léčba partnera a je možná i vakcinace, Při dodržování 10 zásad můžete výrazně snížit riziko vzniku vaginální mykózy. Dodržujte přiměřenou hygienu – nedostatečná i přehnaná péče v intimní oblasti poškozuje obranné mechanismy sliznice. Používejte neparfémovaná mýdla, koupele, vložky a slipové vložky – parfémované mohou poškodit ochranný kyselý film pokožky, která se potom stane náchylnější ke kvasinkovým infekcím. Nenoste syntetické spodní prádlo – vytváří teplé a vlhké prostředí, ve kterém se vaginální infekci daří. Nenoste těsné oblečení – těsné upnuté džíny podporují prostředí pro rozvoj infekce. Vyhněte se nošení spodního prádla typu strings a tanga, jejichž šňůrka nasává vlhkost a stává se živnou půdou pro kvasinky a bakterie. Po použití toalety se utírejte zpředu od pochvy dozadu – nepřenesete tak žádné střevní patogeny do vagíny. Některým ženám vyhovuje používání ubrousků pro intimní hygienu (samozřejmě neparfémovaných), u jiných naopak vaginální mykózy vyvolávají, protože nechávají sliznice vlhké. Vyvarujte se konzumace velkého množství uhlohydrátů – například ve formě cukru, čokolády nebo koláčů, protože kvasinky mají rády sladké. Vhodné je také vyhnout se bílému pečivu a příliš velkému množství tvrdých sýrů. V případě zjištění prvních příznaků vaginální mykózy zahajte léčbu vhodným přípravkem co nejdříve. Před aplikací vaginální tablety či vaginálního krému si nejprve důkladně umyjte ruce – zabráníte tak vniknutí dalších nežádoucích patogenů do pochvy. Při zahájení léčby antimykotiky dodržujte doporučenou délku léčby vycházející z příbalového letáku – předejdete tím časnému opětovnému návratu vaginální mykózy. Příjemný den

Související dotazy

Kvasinková infekce
Dobrý den, u lékaře mi byla diagnostikována kvasinková...
Kvasinková infekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se dá léčit kvasinková...
Kvasinková infekce pochvy
Dobrý den. Mám zhruba 5 let denně výtok který je bílý...
Kvasinková infekce
Dobrý den, již od mých 16 let se u mě objevují opakovaně...
Kvasinková infekce
Dobrý den, souvisí nějak kvasinková infekce s čepy...
Kvasinková infekce
Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nepřitahuju ho

Dobrý den, mám problém s přítelem v našem sexuálním životě, a jelikož plánujeme...

Nepřitahuju ho

dobry den potřebovala bych pomoc jsme vdana 10 let mam 2 děti do minuleho roku...

Nepřithuju ho 2

dobry den ješteč navazuju na předešly dotaz ja už opravdu nevim co dal dělat...

Nepřítomná srdeční akce zárodku: ZAMLKLÉ TĚHOTENSTVÍ?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že pokud bych byla cca v 7 týdnu...

Nepřítomnost ejakulace

Dobrý den v minulém roce jsem byl operován na karcinom radikální operací v ústech.Moje...

Nepřítomnost granulocytů

Dobrý den, jako studentka Přf UK jsem poskytla svou krev kolegyním z genetiky...

Nepřítomnost krvácení

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat :) Dobrala jsem paletku antikoncepčních...

Nepřítomnost menstruace

Dobrý den paní doktorko.Moc prosím, měla bych na Vás prosbu.Moje 46 maminka...

Nepřítomnost mentstruace

Dobrý den, dnes je to již cca 12 dní co se mi nedostavila menstruace. (doposud...

Neptřetžité užívání antikoncepce

Dobrý den, přes léto bych chtěla brát antikoncepci (Artizia) bez vynechání týdne...

Nermoc dna

Dobrý den,můj přítel přinesl výsledky z krevního obrazu,který mu MUDr. zaslala...

Neroste mi penis

Dobrý den chtěl bych se zeptat co můžu dělat, když mi neroste penis, popřípadě...

Nerostou

Dobrý den, je mi 13 let a ještě mi nerostou chloupky, v podpaží ubec a na vagíně...

Nerostou druhe zuby

Dobry den. Mě sestře je 7 let a asi před měsícem jí lékařka vytrhla 2 přední...

Nerostou mi vlasy

Dobry den prosimvas už dva mesice mi nevyrostli vlasy ani o jeden milimetr....

Nerostou mi vousy

Dobrý den, obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude 20. Mým...

Nerostou nám vlásky na jednom místě

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám tříletou holčičku již od narození jí na...

Nerostou vousy

Dobry den! V pred roky sem si nudou vytrhal nejake vousy! Z nejake priciny mi...

Nerostou zuby

Zdravím ,sedmileté dceři vypadly horní zuby jedničky v druhé polovině srpna...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nádor průdušnice


Chronický zánět mandlí

Dobrý den, již tři roky mě trápí zvíšená teplota :37-37,7: teplota stoupá během...

Slabá ruka

Dobrý den, před nějakou dobu jsem už na téhle stránce pokládala dotaz ohledně...

Ciplox a plánování miminka

Dobrý den, prosím o radu. Užívám antibiotika Ciplox 250 na zánět močových cest....

Kýla


Antikoncepce a nepravidelné krvácení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru několik let pravidelně antikoncepci a...

Svědivá vyrážka na pažích a lýtkách

Dobrý den, již třetí den mě trápí svědivá vyrážka. Nejprve se objevila na paži...

Pocit nedodechnutí


Naražená/zlomená klíční kost

Dobrý den, před třemi dny jsem při kotoulu narazil na rameno a od toho momentu...

Plíseň na chodidle

Dobrý den paní doktorko, Chtěl bych se Vás zeptat na pravděpodobný problém...

Zúžená předkožka

Dobrý den, mohu se zeptat už od mala trpím, zúženou předkožkou a jak bych to...

Světlá krev na papíře po stolici

Dobrý den, pouze při ranní stolici mám na toaletním papíru jasnou krev tak v...

ORL

Dobrý den, mému 7m synovi od 12.4.2015 píchali již 5x uši a má podruhé ATB....

Pooperační hojení ran není vždy jednoduché. Znáte možné komplikace?


Zvýšené APTT a snížené Neutrofily v krvi dítěte

Dobrý den. Prosím o radu. U syna, 10,5 roku, již téměř rok řeším zvýšené hodnoty...

Pískání v hlavě

Dobrý den, Už asi rok mně neustále píská v hlavě. Někdy méně, někdy více. Výskyt...

Borelioza

Dobrý den, koncem května jsem si na zádech našla přisáté klíště, o kterém jsem...

Pocit knedlíku v krku


Malé skvrny

Dobrý den, nad penisem se mi historicky (4 měsíce zpět) začaly tvořit malé...

MUDr. Pavla Koželuhová

Praktický lékař pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×