Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Neprovedeny hCG testy

Veronika . 17.8.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, pane doktore, ráda bych prosím znala váš názor na následující věc: šla jsem ke svému gynekologovi 3 týdny po posledním krvácení (zda to byla menstruace nebo něco jiného, nevím). Řekla jsem mu, že jsem s největší pravděpodobností těhotná (8 těhotenských ihned pozitivních testů), avšak že mě dost píchá na levé straně břicha. Když jsem se na to zeptala doktora, řekl pouze, že to může být překrvení dělohy, ať přijdu za 3 týdny, že bude mít dovolenou. Jediné, co mi provedl, byl vaginální ultrazvuk s tím, že žádné těhotenství nevidí. Po 12 dnech od jeho návštěvy jsem se doma skácela k zemi s neuvěřitelnými bolestmi, odvezla mě záchranka a zjistili mimoděložní těhotenství. V břiše jsem měla 1,5 l krve, ležela na JIPce a navíc přišla o levý vejcovod. V nemocnici mi doktor řekl, že mě dovezli doslova na poslední chvíli. Nemohu se však zbavit pocitu na zanedbání péče mého gynekologa. Pročetla jsem snad vše co se dá a všude píší, že při podezření na těhotenství, NAVÍC KDYŽ SI PACIENTKA STĚŽUJE NA BODAVOU BOLEST V LEVÉM PODBIŠKU se odebírá krev a zjišťuje hCG hormon v krvi (a to po několik dní), ze kterého lze mimoděložní těhotenství poznat. Prosím o váš profesionální názor. Mám dojem, že už se gynekolog viděl na dovolené, odbyl svou práci a já málem přišla o život. Velice děkuji. Veronika Odpověď odborníka: Těžko hodnotit bez podrobného prostudování veškeré dokumentace,12 dní před ruprurou ještě skutečně nemuselo být těhotenství na ultrazvuku vidět,vzhledem k vámi udávanými positivními hcg testy by byla vhodná kontrola sonografií s odstupem několika dní. Příjemný den PANE DOKTORE, ALE PROBLÉM JE TEN, ŽE MĚ MŮJ GYNEKOLOG NA ŽÁDNÉ hCG TESTY ANI NEPOSLAL. PROVEDL POUZE VAGINÁLNÍ ULTRAZVUK S TÍM, ŽE ŽÁDNÉ TĚHOTENSTVÍ NEVIDÍ. TOŤ VŠE. PŘITOM JSEM SI MU STĚŽOVALA NA BODAVOU BOLEST NA LEVÉ STRANĚ BŘICHA. KDYBY MĚ POSLAL NA KREVNÍ TESTY (A JÁ UŽ BYLA OD TÉ DOBY SLEDOVÁNA), LZE Z hCG HORMONU ZJISTIT MIMODĚLOŽNÍ TĚHOTENSTVÍ? O TO MI JDE. Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Na otázku se nedá jednoznačně odpovědět, pokud nebyla na ultrazvuku gravidita patrná v děloze ani mimo dělohu i hladiny hcg mohly být jen mírně zvýšené a nedaly by odpověď´ na otázku zda se jedná o malou počínající intrauterinní graviditu nebo o graviditu extrauterinní.

Související dotazy

HCG test
Dobry den, pane doktore,muze se spolehnout na vysledek...
HCG test
Dobry den, rada bych se zeptala po jake dobe ( po kolika...
Test HCG
Dobrý den , chtěla bych se zeptat , zdali je krevní...
Tuberkulinový test
Dobry den, mela bych dotaz ohledne tuberkulinove...
HCG test
Dobrý den, mám dotaz 2.7.14 jsem byla na testu Hcg....
Testy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali je v ČR možné...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neprokrvování prstů na rukou

Dobrý den.Pane doktore neprokrvují se konce prstů obou rukou.Zkouším na to doplněk...

Neprokrvování prstu na ruce, chlad prstu a jeho zmodrání.

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Cca od podzimu 2014 mi začaly...

Neprokrvování rukou

Dobrý den, chci se zeptat na radu co mám dělat, když se mi při spánku neprokrvují...

Neproplachla cocka

Dobrý den, zapomela jsem propláchnout čočku vadí to hodně? Rovnou sem ji dala...

Nepropnutí kolen

Dobrý den, mám 6 týdenní dcerku, porod proběhl v pořádku, bez komplikací. Zatím...

Neprospívající kojenec

Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně mého 10 týdenního synka. Syn se mi narodil...

Neprospívání

Dobrý den, dcera ukončený 8m. Od cca 3 -4 měsíce subst. ABKM stagnace na váze,...

Neprospívání dítěte

Dobry den chtela bych se zeptat na svoji dvouletou dceru ohledne jidla. Do jednoho...

Neprospivani kojence

Dobry den,muj syn(10mesicu) za dva mesice nepribral(7,5kg) ani nevyrostl(70cm).Stale...

Neprospívání u syna 22 měsíců

Dobrý den, prosím o Váš názor. Syn má 22 měsíců, ale váží jen 9 kg. Porodní...

Nepruchodna mocova trubice pri erekci

Dobry den, mam takovy drobny problem s nepruchodnosti mocove trubice pri erekci,...

Neprůchodné vejcovody

Dobrý den. Mám neprůchodné vejcovody(saktosalpinx) a budu podstupovat IVF. Je...

Neprůchodné vejcovody, možnost otěhotnění

Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat po operaci mi bylo zjištěno nepruchodnost...

Neprůchodnost slzných cest

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na neprůchodnost slzných cest u dospělého....

Neprůchodnost střev

Dobrý den, mám takový problém. Mé obtíže začali asi před týdnem, kdy se mi...

Neprůchodnost střev

Dobrý den,mám syna,kterému v 17 letech/nyní je mu 32/ vzali 40cm střeva/skřípl...

Neprůchodnost střev

Dobrý den, mám dotaz. Mám 5 letou dceru, která byla operována po narození (illeus),...

Neprůchodnost střev

Dobrý den, před několika dny jsem prodělala operaci srůstů na střevech, které...

Neprůchodnost střev po operaci oboustranné tříselné kýly

Dobrý den, před 2,5 lety jsem prodělal laparoskopickou operaci oboustranné tříselné...

Neprůchodnost střev, zácpa

Dobrý den! Chtěla jsem se vás zeptat na názor. Bydlíme v jednom domě s osmdesátiletým...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Komunikace místo afrodiziaka?


Zduřeniny pod žaludem II


Průjem, horečky, nevolnost


Ketony a těhotenská cukrovka


Přípravek Chlorella


Neustálé nutkání na močení


Cizí tělísko v oku


Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci


Přetržený vaz + meniskus


Sexuální touha, Nadrženost


Kýla a těhotenství


Gilbertova choroba


Naražená žebra


Vyrovnaná lordosa


Lymfangiom a obraz na MRi


LSIL včetně hpv, biopsie děložního čípku


Mohu se nakazit HIV z jídla?


MUDr. Zbyněk Luňáček

Praktický lékař pro dospělé

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×