Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nerozpoznaná angína u batolete?

Dětské nemoci Monika . 28.7.2013

Dobrý den, dcera-22měsíců-dostala předmin.týden horečky až do výše 39stupňů,bez kašle,rýmy,pouze odmítala jíst i pít,při jídle jakoby se jí chtělo zvracet-dávila..Po asi 36 hodinách od začátku horečky jsme byli u pediatričky,která poslechově neshledala nic,pouze začervenání v krku.Výtěr z krku-negativní,z náběrů dělaných při té kontrole pouze zvýš.CRP 8,KO-neutrofily67,9%(21-43),lymfo 13,8(49-71),monocyty14,6(1-9). Po 3 dnech horečky ustaly.Do 5dnů jsem já dostala angínu s čepy na mandlích,za3dny po mně i manžel.Trápí mne otázka,zda i dcera nemohla mít angínu a stěr byl udělaný špatně,malé dítě samozřejmě při výtěru nespolupracuje a mandli jí třeba dr.setřít přímo nemusela,přemýšlím tedy,jaké následky by mohla mít neléčená angína?Je to vůbec možné,aby nebyla lékařkou rozpoznána,v náběrech se projevila jen těmito popsanými odchylkami,a aby jí sama přešla i bez atb?Na co by se dalo z výsledků usoudit?Po týdnu od teplot měla krk stále začervenalý,ale prý angína to není,řekla na kontrole dr..(již bez náběrů)Zdá se mi to nepravděpodobné,ale jsem opravdu na rozpacích,do pár dní po ní jsme s manželem onemocněli..Je pravda,že s tím dávením po ránu má pořád trochu problém,jinak jí a pije dobře. Děkuji M.F.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, samozřejmě záchyt bakterií při výtěru z krku není 100%. CRP 8mg/l je ale negativní a to podporuje možnost, že se jednalo spíše o virový zánět. Pokud se dcerka zlepšila a uzdravila i bez antibiotik, nejspíše se o bakteriální angínu nejednalo, to by se horšila dále a teploty by přetrvávaly. Vy i manžel jste od dcerky mohli chytit angínu, ale u Vás všech mohla být virového původu...nepíšete, zda Vám a Vašemu manželovi byl dělán výtěr z krku...Je možné udělat u dcerky kontrolní výtěr z krku, abyste měla jistotu. Hezký den

Související dotazy

Angína u batolete
Dobrý den mám dotaz mám 18. mes.dcerku a od neděle...
Zvracení u batolete
Dobry den Mam syna a ten od narozeni zvraci,ale nas...
Samovolný orgasmus
Dobrý den, trpím na samovolný orgasmus a poprvé, když...
Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nerovnost tlaku v uchu

Dobrý den, zdraví Šimon z Plzně. Chci se zeptat, zda nerovnost tlaku v uchu...

Nerovnosti na čípku

Dobrý den, mám dotaz ohledně nerovností na děložním čípku. Je to pár měsíců...

Nerovnosti v krku

Dobrý den již delší dobu pozoruji, že v zadu na krku mám nerovnosti, ale teď...

Nerovnovaha motani

Dobrý den, pani doktorko. Z ničeho nic se mi udělá špatně, v průběhu dne začnu...

Nerovnovaha v tele -vertigo

Dobry den. Rada bych se Vam sverila se svym problemem a byla bych Vam vdecna,zda...

Nerovnováha velikosti poprsí

Dobrý den přeju, je mi 17 let a mám problém se svým poprsím. Mám značně odlišné...

Nerovnováha vnitřního prostředí

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Měla jsem zánět močového měchýře a byla mi nasazena...

Nerovnováha, porucha řeči a sluchu

dobry den .dotaz ohledne dítěte.2roky a 9mesicu. dite často pada při chuzi...

Nerovnováha, trpnutie ruk, hrca v krku, uzkost

dobry den... uz nejake dva tyzdne mam pocit nerovnovahy(akoby som kracal po...

Nerozeznatelná bolest

Dobrý den,ráda bych se zeptala už druhý den a to i v noci mě bolí spodní levá...

Nerozpoznané těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že by lékař nepoznal pohmatem...

Nerozpuštění Entizolu

Mám bílý hustý výtok a doktorka mi našla bakterie, na které mi napsala entizol...

Nerozumím dg NMR

Z magnetické rez. : Napřímená C lordosa s kyfotizací v etáži C5/6, pravidelná...

Nerozumím lékařskému nálezu

V poslední době mám stále se opakující bolesti pase v levém boku. Přestávají...

Nerozumím tomu co mi pan doktor napsal diky za radu.

Naprimena bederni lordoza, 6 beder.obratlu,meziobratl.plot. jsou primerene siroke,...

Nerozumím tomu p.doktore

Dobrý večer p.doktore trochu jsem nepochopila že píši po 10 ted už po 11 a můj...

Nerozumim zprávě

Dobry den, chtěla bych se zeptat, co znamena: O: L koleno prosákle, hybnost...

Nerozumim zpravy

Dobry den, Jsem cizinka a necemu nerozumim na lekarskych zpravach. PL tam...

Nerv

Dobrý den, rovnou k věci, rád hraju fotbal a asi před týdnem sem si podle mého...

Nerv na brňavce

Dobrý den, v pátek jsem při tréninku MMA zápasil s jedním klukem a nešťastnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hnědý výtok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na takovou věc. Nikdy se mi to nestává a proto...

Vycházky při neschopence


Motání hlavy, kožní potíže

Dobry den , Mam takový dotaz jelikož jsem uz delší dobu v zahraničí a lékaři...

Problém s častým močením

Dobrý den, je mi 17 let a už asi 2 roky mám problémy s častým močením, chodím...

Prosba

Dobrý den.Mám takovou prosbičku.Je mi 33 let a jsem 18 let na inv.vozíku po...

Bolest břicha


Po dobrani ATB se objevila krev v ejakulatu.

Dobrý den, na začátku ledna mi byl diagnostikovan zanet nadvarlete,ktery byl...

MUDr. Jitka Pátková

Neurologická ordinace

Vysazení antikoncepce


Tachykardie

Dobrý den, při nočním probuzení mám v klidu tep 101/min. Lékař mi tvrdí, že...

MUDr. Hana Lexová

Praktický lékař

MUDr. Pavla Ticháčková

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

MUDr. Hana Vaníčková

Praktický lékař pro dospělé

Fraxiparine a hematomy

Dobrý deň, som v 18tt. Neustále od 11 tt mám problémy zo vznikom hetatómov v...

MUDr. Danuše Březinová

Kožní ambulance

Hlíst u dospělých


Uzliny, zvětšení sleziny

Dobrý , mám 24 let a mám problém s lymfatickými uzlinami . Už měsíc a půl je...

MUDr. Daniela Gabrielová

Praktická lékařka pro dospělé

Trápí vás abstinenční příznaky při odvykání? Víme, jak na ně

Zkoušíte přestat kouřit a přepadají vás nepříjemné pocity a obtíže? Kouřili...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×