Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neurol, Lexaurin a alkohol - útlum nebo nabuzení a agresivita?

Psychiatrie Petr 16.7.2020

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o odborný názor, který se týká kombinace Neurolu nebo Lexaurinu s tvrdým alkoholem a alkoholu obecně.
V mé rodině, konkrétně u bratra řešíme nepříjemnou záležitost, kdy dnes už bývalá partnerka bratra obvinila z pokusu o znásilnění. Obžaloba se v podstatě opírá jen o výpověď poškozené. Bratr si nic nepamatuje a protože ho znám věřím mu, není agresivní (což potbrdil i znalecký posudek z psychiatrie) není závislí na návykových látkách ani alkoholu, avšak partnerka (což také přiznala ve výpovědi u psychiatra) bere nemedikovaně Neurol a Leaxaurin, prý si občas zobne a prášky má od kamarádek. Z jiných zdrojů jsem se dočetl, že kombinaci zmiňovaných prášků a alkoholu může velmi silně změnit osobnost předávkovaného, zvýšit agresivitu a ztrátu paměti. Protože vše co jsem se dočetl naprostě přesně koresponduje s výpovědí obou zainteresovaných rád bych se zeptal zda je reálná teorie popsaná níže. Jde spíše o to, získat obecný odborný názor a ne tím doplňovat spis, to by se případně muselo officiální formou znaleckého posudku a jiné.
Podotýkám, že poškozená je na tom tak charakterově, že by se ničeho neštítila aby dosáhla svého a ublížila. Jeden příklad z mnoha, před sedmi lety mému bratrovi v druhém měsíci těhotenství sdělila, že dcera, která se má narodit už není, protože potratila, za dva dny po tomto oznámení opustila byt, který v podstatě vybílila a vrátila se ke svému bývalému partnerovi, který však po dalších sedmi měsících oznámil na sociálních sítích, že se mu narodí dcera Eliška, ano i díky potvrzení určení otcovství je jediným pravým otcem můj bratr....i s dalších projevů poškozené si lajckým rozumem dovozuji, že trpí diagnózou F 60.4 Histriónská poruch osobnosti. Dále jsou na to i důkazy ve formě SMS zpráv a další má poškozená skony k sadomasochystickým praktikám, ponižování, pouta, fackování, tahání za vlasy, štípání, tzn. spíše masochismus.

Zmiňovaná teorie:
Inkriminovaný den přišel bratr do společného bydliště 21:30 s lahví bílého vína, před tím měl 5 piv, společně vypili lahev vína a poškozená poslala bratra ještě pro láhev tvrdého alkoholu, společně pili panáky a v nalévání panáků se střídali, poslední co si bratr pamatuje, je že společně tancovali a už nic. A za 24 hodin šla poškozená oznámit na policici pokus o znásilnění, kdy měla modřiny na stehně, obličeji a rukách. Je tedy možné, že v průběhu konzumace alkoholu poškozená nadrtila jeden, dva prášky do alkoholu a tím se bratr začal chovat jako předávkovaný ? Jde mi opravdu jen o názor, zda je možné se po předávkování chovat nepředvídatelně natolik, že si budu vynucovat sex, respektive naskočím na další provokace masochystických praktik a druhý den mám totální "okno" . Bratra znám a jeho dnes trápí hlavně to, že si nic nepamatuje, podstatné na všem však je, že konečně pochopil, že s poškozenou nemá žít a my co ho máme rádi jsme i v této složité situaci šťastní.

Děkuji mnohokrát za názor a případně o další instrukci jak postupovat v oficiální rovině.
S pozdravem Petr

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, na Váš dotaz není dle mého názoru jednoznačná odpověď a bude velmi záležet na důkazním řízení, jak se popsanou situaci podaří doložit, a to oběma stranám sporu. Neurol i Lexaurin může v kombinaci s alkoholem způsobit v první řadě útlum/spánek, ale může dojít i k nabuzení užívajícího. K obojímu ale může dojít i po samotném alkoholu, bez jakýchkoli léků. Navíc, nebyl jste v proběhlé situaci přítomen, nemůžete tedy vědět, co a kdy doopravdy zkonzumoval jak Váš bratr, tak partnerka. Psychiatrické diagnozy partnerky zase nevylučují, byť i jednorázový, exces vašeho bratra. Postoupíme ještě Váš dotaz specialistovi. S pozdravem M. Žáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivana Cimbůrková

Specializace: Dětská a dorostová psychiatrie, Psychiatrie

Vážený pane, k odpovědi své kolegyně nemám jako psychiatr co dodat. S pozdravem I.C.

Související dotazy

Lexaurin
Vcera sem pozila alkohol muzu si dnes vzit lexaurin?...
Neurol a víno
Dobry vecer,chtela jsem se zeptam.Uzivam neurol,obcas...
Sertralin a Neurol
Dobrý večer,již dva měsíce ve svých 55letech ránonevím...
Těhotenství a Neurol
Dobry den, jsem v 8 tydnu tehotenstvi a ceka me dlouhy...
Je Neurol a Xanax totéž?
Dobrý den, dříve jsem užívala neurol a teď mi byl předepsán...
Lexaurin
Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. Moje paní doktorka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neurol a alkohol

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz. Beru antidepresiva a neurol 1,0...

Neurol a glaukom

Dobrý den, při zjištění hraničního vyššího nitroočního tlaku a hraničního...

Neurol a hysterie

Dobrý den, minulý týden měl 12 letý syn hysterický záchvat. Asi měsíc ho deptel...

Neurol a Ospen

Dobrý den,prosím o radu beru neurol a dnes jsem dostala atb ospen 1500 mohu...

Neurol a víno

Dobry vecer,chtela jsem se zeptam.Uzivam neurol,obcas si ho vezmu,kdyz mam uzkost,dnes...

Neurol pokračování

Mě jde o to ze mi predepisuje dávkování 3 max 4 denně takže 2 mg za den a pak...

Neurol recept

Dobrý den, asi před dvěmi lety mi lékařka napsala Neurol 0,5mg na zklidnění,...

Neurol v třetím trimestru

Dobry den.prosim muze se narazove Neurol 0,25 ve 3 trimestru tehotenstvi? Respektive...

Neurol vs.zolpinox

Zdravím, ještě mám na vás poslední dotaz jaký je teda vlastně rozdíl mezi tím...

Neurol x zolpinox

Zdravím, chtěl bych se zeptat přesně na to samé jako včera, co se týče toho...

Neurolog

Je mi 44 mám bolesti rukou páteře a kyčlí nalez je. rtg šikmé napřímení lordozy...

Neurolog

Dobrý den,mám bolesti za krkem a vystřeluje to do hlavy,bolí mi nahoře hlava,čelo,nad...

Neurolog Praha

Kvůli závratím prosím objednat k neurologovi v Praze. Vyšetření jsem již poslala.

Neurológia

Dobrý deň, chcem Vás požiadať o radu a názor. Mám 19r. Od roku 2007 navštevujem...

Neurologicé problémy

Moc jste mě se svými odpovědmi nepotěšili (Dobrý den, Jano! Podle popisu soudím,...

Neurologická kontrola

Prosím vás, potřebovala bych vysvětlit co znamená závěr vyšetření od neurologičky...

Neurologická skolioza

Dobrý den, dcera (nyní 15 let) před téměř třemi lety ochrnula po očkování (hepatitida...

Neurologické a jiné potíže

Dobrý den,Již před pár dny jsem tento dotaz zde položila a přišla mi odpověď,...

Neurologické obtíže

Dobrý den, mám dotaz směřující na neurologa. Moje problémy, začaly tak, že...

Neurologické obtíže

Dobrý den. Asi 3 týdny mě bolí levá polovina hlavy, čelist, očnice, spánek,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvaceni z nosu

Dobry den. Prosim o radu- mam revmatoidni artritidu komplikovanou plicni fibrozou,...

Stafylokok v uchu

Dobrý den, již cca. 3 měsíce mám stafylokoka v uchu dle posledních stěrů (streptokok...

17 leta prohlidka

dobryry den bude mi zachvili 17 a pujdu na 17 letou prohlidku a co mi tam budou...

Suché fleky v okolí genitálií

Dobry den, uz dlhsiu dobu ma trapia suche flaky v okoli genitalii ktore svrbia....

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Zarudlé genitálie

Dobry den, pred cca tremi tydny to zacalo nevinnym svedenim sourku, pak se vyrazka...

Menstruace a případné těhotenství


Prodloužená sedmidenní pauza

Dobrý den, asi jsem vinou průjmu na konci minulého cyklu nechtěně prodloužila...

Antidepresiva a alkohol

Dobrý den,ráda bych konečně dostala ráznou odpoveď a zbořila veškeré mýty na...

17-ti letá prohlídka


Neustálý pocit žízně, velmi časté močení


Dlouhodobá teplota a jiné příznaky

Dobrý den, již půl roku se potýkám s nepříliš přesnými zdravotními problémy....

Močová infekce


Důlek nad páteří

Dobrý den, mám 3 týdny starého chlapečka a nedávno mě u koupání překvapila...

Zvětšené D-dimery

Dobrý den jezdím na Hematologii (D689 vada koagulace NS, mutace MTHFR 677 Heterozygot)...

Růst penisu, 14 let

Dobrý den, za 2 měsíce mi bude 14 a můj penis měří 16cm, vyroste mi ještě?

Po sexu s partnerem kdy se do mě ,,udělá'' tak mě šíleně bolí břicho a pálí v pochvě.

Dobrý den. Po sexu s partnerem kdy se do mě ,,uděla'' tak mě šíleně bolí břicho...

Vřídky na stydkých pyscích

Mám u pochvy pár tvrdých vridku. jeden až 1cm, dva jsou tmavé az černé jinak...

Modřiny na ruce

Dobrý den, prosím o radu. Minulý týden se mi na levé paži objevil červený...

Vedlejší účinky Doxyhexal


Reklama