Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Neustálý tlak pod levým žeberním obloukem

Lucie . 16.11.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás se svým problémem. Od července mě pobolívá v levém nadbřišku hned pod žeberním obloukem. Jde spíše o takový tlak, jako kdybych měla v tom místě nafouklý balonek. Objevuje se skoro po každém jídle. Obtíže začaly po ATB Dalacin 500. CRP po dobrání ATB bylo negativní. V říjnu jsem pro zvětšení uzlin za krkem dostala další ATB Cefzil. Mezitím jsem byla odeslána na SONO břicha, vše v pořádku. Gastroskopii jsem zatím nepodstoupila. V září po dobrání ATB mi obvodní lékařka brala krev, vše bylo v pořádku. V létě mi brala krev rovněž, vč. jaterních testů a iontů a až na mírně sníženou hodnotu draslíku,bylo vše rovněž v pořádku. V poslední době se mi začaly více na nohách dělat modřiny, aniž bych se uhodila. Od srpna t.r. jsem zhubla asi 3,5 kg (pravdou je, že jsem začala chodit dříve spát a trochu změnila jídelníček - snažím se jíst menší porce, vynechala jsem úplně brambůrky a jiné pochutiny, více piji). Pracuji u PC, mám problémy s páteří, na RHB stále čekám. Snažím se cvičit. Bohužel v poslední době jsem hodně ve stresu a zřejmě i pracovní uspořádání u PC není ideální. Je mi 33 let, měřím 164 cm, současná váha je 62,5, krevní tlak mám celkově nižší (v lékárně měřený 90/70, u doktora mívám vyšší, od mala trpím syndromem bílého pláště). Děkuji za Vaši odpověď, z čeho by mé obtíže mohly být. Po celou dobu (od července - s malými přestávkami) užívám Ortanol.

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Lucie, s největší pravděpodobností se na Vašich obtížích podílí jak opakovaná léčba antibiotiky, tak užívání omeprazolu. Některá antibiotika (typicky Dalacin) mohou negativně ovlivnit rovnováhu střevní mikroflory; tzv. antisekreční léky typu omeprazolu napomáhají přerůstání škodlivých mikrobů v trávicí trubici tím, že anulují dezinfekční účinek kyselé žaludeční šťávy. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem nebo gastroenterologem na potřebných vyšetřeních a úpravě chronické medikace. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Bolesti pod levým obloukem žeberním
Asi půl roku mě bolí pod levým obloukem žeberním. Vyš....
Bolesti pod levým obloukem žeberním
Asi půl roku mě bolí pod levým obloukem žeberním. Není...
Bolest pod levým žeberním obloukem
Dobry den, uz nekolik mesicu me boli na leve strane...
Zduření nad levým klíčkem
Dobrý den, pod levou klíční kostí se mi udělala boule....
Bolest u ucha
Dobrý den, je mi 13 let a pod levým uchem mám malinkatou...
Bolesti zad, postup léčby
Dobry den byla jsem na vysetreni na neurologii a diagnoza...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neustálý pohyb na hrudi

Dobrý den, prosím o pomoc, radu. Již 3 týdny mám stále na hrudi pohyby a nepravidelné...

Neustálý pohyb v oblasti lýtkových svalů

Dobrý den, prosím o radu, jelikož ani po všemožných vyšetřeních (neurologie,...

Neustálý průjem

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně svého přítele. Již několik let ho trápí...

Neustálý průjem a bolesti břicha

Dobrý den, již několik měsíců u mě převládají střevní potíže. Nejdříve šlo...

Neustálý spánek

Od Pátka marodím. Příznaky mám: únava, neustálý spánek až 13 hodin denně, špatně...

Neustálý spánek

dobrý den, Od Pátka marodím. Příznaky mám: únava, neustálý spánek až 13 hodin...

Neustálý strach

Dobrý den, předem Vám chci poděkovat za Váš čas a názor. Před 7 měsíci jsem...

Neustálý strach

Dobrý den, je mi 24 let a mám neustálý strach, že mi někdo ublíží, ani nevěřím...

Neustálý strachí

Dobrý den, moc bych Vás prosila o jednu radu. Přes 2 měsíci jsem byla hospitalizována...

Neustálý suchý kašel u dítěte

Dobrý den,můj dotaz se týká mého 4letého syna.Je alergik(pyly,plísně,roztoče-Aerius)a...

Neustálý tlak v hlavě

Zdravím Vás, Trápí mě neustálý tlak v hlavě (pocit těžké hlavy a v ní tlak)a...

Neustálý únik semene

Dobrý den, vyskytl se mi právě jeden problém a vůbec netuším o co jde. S přítelkyní...

Neustálý vlčí hlad

Dobrý den, je mi 26 let a nedávno jsem začala často trpět neustálým vlčím hladem....

Neustálý výtok

Dobrý den, již rok sem se léčila kvůli streptokoku v pochve a bílému výtoku....

Neústálý výtok

Dobrý den je mi 19 let a již delší dobu trpím na gynekologické výtoky. Občas...

Neústálý výtok

Dobrý den je mi 19 let a již delší dobu trpím na gynekologické výtoky. Občas...

Neustálý výtok

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už delší dobu mám...

Neustálý výtok

Dobrý den, mám problém s neustálým průhledným, gelovitým, lehce zapáchajícím...

Neustálý výtok a bolest při pohlaavním styku

Dobrý den, Asi tak od 10 let trpím na bílé nehlenovité výtoky z pochvy. Užívala...

Neustálý výtok a bolest při pohlaavním styku

Dobrý den, Asi tak od 10 let trpím na bílé nehlenovité výtoky z pochvy. Užívala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bradavice na chodidle

Dobrý den, mam bradavici na plosce nohy a těsně pod kolenem dnes sem byla na...

Bolest v trojhlavem svalu paznim

Dobry den Mam takovy problem s tricepsem (pravá ruka) asi uz 4 mesice. Chodim...

Výsledky krevních testů

Dobrý den,vážený pane doktore,prosím Vás o názor na tyto výsledky krevních testů. GLU=4.5,UREA=3.8,KRE=63.8,KM=352,TBIL=10.2,ALT=2.86,AST=1.15,GMT=4.83,CK=1.13,ALP=1.33,CHOL=6.7,TG=2.23,NA=136,K=5.5,CL=98,CRP=2.2,Takové...

Lékař Vám doporučil artroskopii kolene? Podívejte se, co vás čeká


MUDr. Milan Karas

Odborný lékař psychiatrie

MUDr. Vlasta Kučerová

Stomatologická ordinace

Při poranění mořským ježkem pomůže teplá voda a ocet


Bolest kolene při běhu


Štěpení a lámání nehtů


Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje


NK bunky


MUDr. Martina Krčmářová

Praktický lékař stomatolog

Ospen a čaj s citrónem


MUDr. Hana Horáková

Praktický lékař pro dospělé

PhDr. Ilona Koťátková

Zařízení klinické psychologie

Zánět zvukovodu


Cervene zilky v oku

Dobry den chcem sa opytat ci je normalne mat v ociach cervene zilky mam ich...

Kousnutí na těle

Dobrý den,v sobotu jsme byli na rodinné oslavě v počtu 15 lidí a 6 dětí. Druhý...

Puchýřky po opalování na slunci


Vysoký cholesterol


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×