Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nežádoucí účinky antiastmatik

Alergie Kristýna . 31.7.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem alergik i astmatik, na konci dubna jsem onemocněla a byla jsem dušná, do té doby jsem používala pouze při obtížích Ventolin a analergin. Nyní mi paní doktorka nasadila i Symbicort 400/12 a Singulair,které jsem brala až do včerejšího dne. Už jednou se mi ale v ústech vyskytly fleky nijak zbarvené,které ale zmizely, ovšem po kratrší době se mi před týdnem a půl v puse vytvořily znovu (po symbicortu si ústa vždy vyplachuji vodou). Bylo to i bezprostředně po snězení rajčete, které doprovázely též afty.Od té doby se mi povlak nijak zbarvený v puse šíří, nesvědí ani není citlivý, ale zároveň při dotyku s patrem nebo při požívání potravin pociťuji úmorné sucho nejen na jazyku,ale i v ústech na patře. Dělá mi to problémy i při polykání stravy, a tento problém se stupňuje,nemůžu spolknout pořádné jídlo, jenom pití nebo jogurty či jiné vlhčí potraviny. Myslím, že je to tím suchem v ústech. Myslíte si, že by to mohlo být užíváním symbicortu či singulairu10? V letáku jsem si přečetla, že by mohlo jít o moučnivku(sice povlak není nijak zbarvený, ale je do bíla zbarvený jazyk mimo tyto mapy), možná o obtíže i s tím polykáním a o sucho v ústech. Zároveň používám i Ribomunyl, lék na podporu imunity, který užívám, jelikož jsem ¨velmi často nemocná a velmi mi to pomáhá. Symbicort a Singulair jsem vysadila, protože momentálně nemocná nejsem, a předtím jsem je též nebrala. Alergoložka má 14dní dovolenou, nevím, co mám dělat.Děkuji za vaši radu. S pozdravem Šenkýřová

Odpovídá:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Povlaky na sliznici dutiny ústní a obtíže při polykání by ev. mohly být skutečnš kvasinkového původu, doporučuji provést stěry. Ale není to příliš pravděpodobné. Extrémní suchost v ústech léky, které užíváte, nevyvolávají. Příčiny mohou být jiné - např. sicca syndrom - pora´dte se se svým lékařem.

Související dotazy

Nežádoucí účinky Azitroxu
Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu...
Nežádoucí účinky léčby
Dobrý den, nedávno jsem se Vás ptala na nežádoucí účinky...
Nežádoucí účinky po léku
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen...
Nežádoucí účinky ??
Dobrý den, manžel užívá na bolesti ramenních kloubů...
Esmya nežádoucí účinky
dobrý den, měsíc beru lék esmya, mám nafouklé břicho...
Bolesti hlavy, kortikoidy, nežádoucí účinky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vymizí...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nežádoucí účinek antikoncepce

Dobrý den, cca před rokem jsem začala užívat antikoncepci(Minervu) a po 2 měsících...

Nežádoucí účinek Gentiánové violeti

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat před třema tydnama jsem si dala Gencianovy...

Nežádoucí účinek hormonální antikoncepce?

Dobrý den, mám problém. Když mě partner dráždí prsty v pochvě tak mě to pálí....

Nežádoucí účinek léku

Jsem tři měsíce po operaci štítné žlázy,po operaci nedostatek vápníku ,brnění,nasazena...

Nežádoucí účinek po aplikaci Prevenaru

Dobrý den, mému tříměsíčnímu synovi byl aplikován Prevenar. Za dva dny po aplikaci...

Nežádoucí účinek u léku Perindopril

Dobrý večer, obv. lékař předepsal maminka 84let cca před 3 měsíci léky na...

Nežádoucí účinky

Dobrý den,mám vysoký cholesterol, nyní užívám tulip, předtím rosumop, u obou...

Nežadoucí učinky

Dobrý den,prosím o odpověď na můj problem ohledně antikoncepce.Užívala jsem...

Nežádoucí účinky - Estan

Dobrý den Před 3 tydny jsem po dohodě s doktorkou postupně vysadila Estan. Od...

Nežádoucí účinky ??

Dobrý den, manžel užívá na bolesti ramenních kloubů po úrazu medracet (1x ráno,...

Nežádoucí účinky antibiotik

dobrý den, od listopadu užívám 1/2 tbl Citalecu denne, na magnet.resonanci mi...

Nežádoucí účinky antiepileptik

Dobrý den, je mi 14 let, v březnu tohoto roku jsem prodělala dva generalizované...

Nežádoucí účinky antihypertenziv

Léčba vysokého krevního tlaku internistou, nyní beru již desáté tabletky, neustále...

Nežádoucí účinky antikoncepce

Dobrý den, vážený pane doktore, chtěla jsem se zeptat jestli se nežádoucí účinky...

Nežádoucí účínky antikoncepce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat , můj gynekolog mi předepsal jinou antikoncepci....

Nežádoucí účinky antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 16 let. Asi 7 dní "jím" antikoncepci...

Nežádoucí účinky antipsychotik

Dobrý den.Trápí mě jeden problém.V létě jsem se léčil se schizofrenií.Beru prášky...

Nežádoucí účinky antipsychotik

Dobrý den.Rád bych Vám položil 2 dotazy.Máme 5měsíčního syna a u konečníku jsme...

Nežadoucí účinky antipsychotik

Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás poprosit, jestli by jste se mohl vyjádřit...

Nežádoucí účinky Azitroxu

Dobrý den, přečetl jsem si příbalový leták k Azitroxu 500 mg a docela mě vylekal....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění těla


Možnost těhotenství


Furunkl šourku

Dobry den chtela bych se zeptat manzel ma na levem varleti bouli vypadalo to...

Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle


Zapíchnutý střípek skleněný


Porucha erekce


Vyhřezlá plotýnka


Tlak v tříslech


Migréna a bolesti kloubů


Nestárnou vaše cévy příliš rychle? Nechte si zjistit jejich věk!


MUDr. Marie Rajmonová

Praktický lékař pro dospělé

5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad


Úhel penisu


MUDr. Marie Nestrojová

Praktický zubní lékař

MUDr. Ludmila Ošťádalová

Praktický lékař stomatolog

Boule pod hrudním košem


Artrodéza levého zápěstí


Hydrokéla


Kožní vyrážky


MUDr. Jana Posltová

Ordinace PL pro dospělé

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×