Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nové těhotenství brzo po porodu

Gynekologie Markéta 8.2.2018

Dobrý den,

měla bych prosbu. 9.10. jsem porodila dcerku. Po nepostupujícím porodu (42 hodin po odtoku plodové vody) mě lékaři vzali na sál a porod proběhl císařským řezem. Poté mi byli podávány krevní transfuze ale hojení probíhalo dobře. Teď jen občas špiním kdykoliv během měsíce vždy 1-2 dny.

Teď se nám stala taková věc, že jsem hodně rychle znovu otěhotněla, momentálně to podle kontroly odpovídá 5 - 6 týdnu. Vzhledem k císařskému řezu a tomu že předchozí těhotenství bylo komplikovanější, několikrát přeléčované záněty, krvácení nebo špinění, anemie mě paní doktorka vyděsila tím co vše se může stát u druhého těhotenství v tak krátké době a tím že to v podstatě ani já ani to malé nemusíme přežít. Teď jsme s manželem v koncích a nevíme jak se rozhodnout, zda je to riziko opravdu tak velké a bezpečnější varianta by byla přerušení nebo zda je větší šance na to že vše dopadne dobře. Dá se nějak odhadnout jak velké je riziko? Děkuji moc za radu!

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Vaše ošetřující lékařka zná všechny informace a události, kterými jste prošla, má k dispozici zprávy, vyšetření. Proto může situaci nejlépe posoudit a poradit.
Váš dotaz předám ještě i specialistovi- gynekologovi, aby stav posoudil. Vyčkejte i jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie

Dobrý den, dostal jsem dotaz, pokusím se na něj odpovědět.
Nejsem si ale jist, že všechny informace podané jsou správné. jedním z pravidel porodníka je, že po odtoku plodové vody nesmí porod trvat déle než 24 hod. a Vy píšete o nějakých 42 hod. takž buď není pravda nebo odteklo jen trochu přední plodové vody a lékaři to vyhodnotili, že nehrozí infekce a porod se teprve začal až daleko později rozbíhat.
To že jste po porodu špinila je normální, protože odcházejí očistky. To, že teď máte slabou menstruaci může být také normálně, nevím, zda máte mléko, zda ještě kojíte, hormon prolaktin, který se po porodu zvýší, totiž ovlivňuje cyklus ženy a blokuje ovulaci, ale nemusí to být 100%. To že jste tak brzy po porodu otěhotněla není úplně v pořádku, obvykle říkáme, že druhou graviditu po SC doporučujeme až po roce. Ale, zase to nic neznamená, protože nevím, jak komplikovaný operační porod byl, jak bylo velké dítě atd. atd.
Nikdy Vám opravdu nezaručí, že všechno v další graviditě bude zcela v pořádku, protože to zaručit nelze. Pokud ale operace nebyla náročná, jizva v dolním segmentu se dobře zhojila, není vidět na UZ dehiscenci (rozestup)jizvy, tak by vše mohlo proběhnout v pořádku, ale záruku Vám nikdo nedá. Škoda, že jste nebyli opatrnější nebo jste na nějakou dobu nepoužila např. jednosložkovou antikoncepci - a vše mohlo být v pořádku. Pokud budete ještě něco chtít vědět, můžete se znovu ozvat.
S pozdravem
MUDr. Luděk Fiala MBA

Související dotazy

Porod
Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi...
Roztahování pochvy v těhotenství jako příprava na porod
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co mohu dělat už v...
Zlomená kostrč, těhotenství a porod
Dobry den,pred asi 15 lety jsem si zlomila kostrc....
Streptokok při porodu
Dobrý den v těhotenství streptokok nevadí a vadí jen...
Porod
Dobry den,jsem v 7 mesici tehotenstvi a byl mi prokazan...
Porod
Dobrý den. V roce 1996 nebo 97 jsem 2x prodělala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nově nasazená HAC a potíže

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, užívám třetí platíčko (jsem zhruba v polovině)...

Nove neobvykle pupinky nad oblastí penisu

Dobrý den, zhruba před dvěma měsíci se mi udělaly zvlástní pupínky - jakési...

Nové pihy

Vazeny pane doktore, mam dva dotazy. 1.)posledni dobou se mi tvori po tele male...

Nové platíčko

beru HA Lindinette20 už asi 3 roky..po 7denním vynechání jsem načla nové platíčko,...

Nové prášky a reakce na ně

Dobrý den už delší dobu trpím bolestmi hlavy migrenosního typu,po konsultaci...

Nově přibývající pihy

Dobrý den, mám jeden menší problém, který si nedokážu nijak logicky vysvětlit....

Nové příznaky u sclerosis multiplex

Dobry den rs uz mam 12 let,ale stale prekvapuje,je normalni ze mne zacala bolet...

Nové šilhání u dítěte

Dobrý den, mám syna, kterému je téměř 6 let. Nedávno začal pošilhavat. Když...

Nové těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném stádiu těhotenství jsem...

Nové těhotenství a 9-měsíční miminko

Dobrý den mám 9 měsíční miminko a nyní jsem v 5tt. Miminko ale stále kojim 3x...

Nově vzniklá bolest po operaci pneumothoraxu

Dobry den,pred 3 mesici jsem prodelala operaci nahleho pneumotraxu na leve plici,kousek...

Nově vzniklé cévy na penisu

Dobrý den. Je mi 22 let. Před pár měsíci se mi začaly objevovat nové cévy...

Nově vzniklé znaménko

Dobrý den,nedávno se mi na levém lokti udělala černá tečka asi 0,2mm. Při pohmatu...

Nové zaměstnání a Crohnova choroba

Dobrý den, budu mít asi trochu zvláštní dotaz. Je to 14 dní co jsem nastoupil...

Nové znaménko

Dobrý den, před cca 6 měsíci se mi udělalo vedle starého znaménka na krku...

Nové znaménko

Dobrý den, rád bych se prosím pozeptal v oblasti kožního problému. Během dvou...

Nové znaménko

Dobrý den, vytvořilo se mi nové znaménko na dlani, přikládám fotografii, měla...

Nové znaménko

Dobrý den,trápí mě nové malé znaménko na prstu na noze,určitě není většínež...

Nové znaménko

Paní doktorko,již jsem jeden dotaz pokládala,a zajímalo by mě,jaký máte ale...

Nové znaménko na špičce palce

Zdravím, před 2-3 dny se mi objevila pigmentová skvrnka na špičce palce pravé...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alergie na Augmentin?

Dobrý den, 3 dny po dobrání Augentinu 1g jsem se celá osypala. Nejvíce červených...

Naražený nebo zlomený prst


Plicní embolie její léčba a doba pracovní neschopnosti

Dobrý den, včera jsem byla propuštěna z nemocnice, kde jsem byla 5 dní s plicní...

Bolest v zádech


Bolesti krku

Dobrý den. V tuto chvíli mám zase veliké potíže v krku a jícnu. Už 2. den. Tyto...

Refluxní xhoroba jícnu a Helicid

dobry den mam nekolik let reflux jicnu jednou za 2 roky mam kontroly na gastru...

Pocit knedlíku v krku


Stále špinění a cysta

Dobrý den,prosím vás ještě se na Vás obracím z prosbou o radu.Již jsem psala...

Puchýřky dlaní a chodidel

Obracím se na Vás tímto s dotazem,zda-li by mi mohl někdo z lékařů zdělit,o...

Smrkám krev

Dobrý den, prosím poraďte. Asi už týden vysmrkávám z levé nosní dírky krev,...

Gynocaps

Dobrý den, prosím o radu ohledně užívání vaginálních tablet Gynocaps s řízeným...

Helikobakter pylori

Chci se zeptat, jestli pomáha vyléčit helicobacter pylori tabletky chios masticha.

Tlak

Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký tlak. Nejprve jsem brala...

Preventivní vyšetření na slinivku břišní

Dobrý den, mám malou prosbu. Jaké je možné preventivní vyšetřeni slinivky břišní....

Masturbace u dítěte

Dobrý den mužu se zeptat jak mám svého syna vodnaučit masturbovat. Jednou sem...

Menopauza

Dobrý den,mám prosím dotaz-dnes jsem po 345 dnech od posledního slabého dvoudenního...

Bolest břicha při srůstech po vícečetných operacích

Dobrý den. Od císařského řezu to je skoro 11let.Od te doby trpím bolestma na...

Kašel a bolest hlavy

Dobry den, v obdobi vianocnych sviatkov som bol prechladnuty, trvalo to asi...

Bolesti v krku, kašel, rýma a nově i bolesti ucha


Boule, uzlina na krku

Dobrý den paní doktorko, je mi 20 let a před několika lety, možná před třemi,...

Reklama
Zavřít