Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obava z boreliózy a encefalitidy

Jiný problém Marcela 15.6.2017

Dobrý den, syn měl cca před 14 dny (3.6)klíště (řádně odstraněno) nemá zatím žádné příznaky (mám nastudováno) za 3tydny tj.2.7.mame odletět na dovolenou. Myslíte, že když se neobjeví do té doby žádný příznak boreliozy ani encefalitidy můžeme být klidnější a odletět. Nyní jsem z toho velmi vynervovana jelikož čtu už týden různé názory, že ne proběhnou žádná první stadia atd...je možné vyšetřit krev na tyto dvě protilátky už mezi 3a4tydnem od prisati klíštěte? Doplnění informací: Očkovat se budeme ještě letos. Jen se ještě zeptám k té encefalitidě, pokud se do 30 dnů neobjeví žádný příznak mělo by to být už ok? Moc děkuji Marcela

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Marcelo, nedělejte z toho žádnou vědu, už nic nečtěte, žádné protilátky nenabírejte a na...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pokud se do měsíce neobjeví žádné obtíže typické pro klíšťový zánět mozku (horečky, ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Klíště, encefalitida
Dobrý den, měla jsem na sobě několik klíšťat. po cca...
Bojím se klíšťové encefalitidy
Dobrý den, před 5 dny jsem si vyndala klíště. Flek...
Herpetická encefalitida
Dobrý večer, asi před rokem jsem prodělal HSV- herpetická...
Příznaky encefalitidy nebo boreliózy
Dobrý den, před týdnem jsem zjistil, že mám klíště....
Přisátí klištěte a strach z encefalitidy
Dobrý den před 2 dny jsem si výletě našel klíště...
Přeočkování klíšťové encefalitidy
Dobrý den, mám dotaz týkající se přeočkování klíšť...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z ALS

Dobrý den, před třemi týdny jsem prodělala svůj první tetanický záchvat....

Obava z ALS

Dobrý den, moje problemy zacaly v cervenci na rockovem festivale, kde jsem sel...

Obava z ALS, panická úzkostná porucha

Dobrý den,. Pisu již po několikáté ohledně ALS. Já vím že to začalo polykáním...

Obava z Alzheimerovy choroby

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně potíží. Od loňska se léčím na psychiatrii....

Obava z aneurysmatu

Dobrý den, rád bych Vám řekl svůj příběh a poradil se s Vámi. Můj dotaz je na...

Obava z atrofie svalu

Dobrý den, můj dotaz pramení z přehnané úzkosti, ale rád bych měl ujištění....

Obava z autismu

Dobrý den, mám syna, který bude mít teď 17mesicu doposud ale na nic neukazuje....

Obava z autismu

Dobry den chtela bych se zeptat na mou dcerku .Jsou ji dva roky a pet měsíců.na...

Obava z autoimunitních nemocí

Dobrý den, rád bych se zeptal ohledně autoimunity nejlépe lékaře- imunologa....

Obava z boreliózy

Dobrý večer, udělaly se mi na lýtku 2 fleky, jeden větší, průměr asi 1 cm na...

Obava z borrelie

Dobry den,pred tremi tydny jsem si vytahla kliste na noze,viz foto,a dnes jsem...

Obava z borreliózy

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názor specialisty. Dcera (ročník 2016) měla...

Obava z condylomat

Dobry den, prosim o radu. Mam dojem, ze se mi vyskytla kondylomata. Myslim ze...

Obava z COVID-19

Dobrý den,chci se zeptat zda se mužu nakazit koronavirem když jsem podepisovala...

Obava z COVID-19

Dobry den, jiz treti den mam suchy kasel, mela jsem 2 dny zvysenou teplotu,...

Obava z COVID-19

Dobrý den, je mi 26 let, mám mírné astma alergického původu. Trpím na alergie...

Obava z cystické fibrozy


Obava z deprese


Obava z drobného kožního znaménka

Bulka na bruchu Dobrý deň, asi pred polrokom sa mi objavil tento kožný útvar...

Obava z epilepsie
