Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z rakoviny

Psychiatrie M. 25.1.2019

Dobrý den,

už jsem sem o tom psal dříve, avšak nyní se tím samým problémem opět trápím...
Už před Vánoci jsem sem psal ohledně toho, že jsem z mých 87 kg zhubl na 85 kg, aniž bych pro to cokoliv udělal. Pak byly Vánoce, takže klasika cukroví, řízky, klobásy, salát apod., a nabral jsem kila zpět, a navíc ještě 1-2 kg přibral (až na 88 kg, někdy až 89 kg). Ovšem od úterý pozorouji, že jsem z těch 88-89 kg zase 1 kg zhubl, aniž bych pro to cokoli dělal... (vážím se vždy ve stejnou dobu, vždy ráno, takže výsledek je objektivní).
A já mám nyní strach, že se jedná o počátek nechtěného hubnutí kvůli rakovině, ze které mám velký strach...
Poslední dobou řeším, že mi přijde, že mám nafouklé břicho často - viz foto. A četl jsem, že nafouklé břicho může souviset s volnou tekutinou v břiše, která může být příznakem nádoru...
V listopadu jsem měl mononkleozu, na kontrolních odběrech jsem byl v půlce prosince, kde mi bylo oznámeno, že ještě jsou kosmetické výchylky v diferenciálu, plus trochu v hematokritu (dle praktické dr. s tím není třeba nic dělat). Avšak když mi započala mononukleoza, s hematokritem jsem nic neměl, ten byl v pohodě, pouze diferenciál rozhozený. Pak ale na kontrolních odběrech zase diferenciál skoro v pohodě, ale mírně rozhozený hematokrit.

Teď nevím, zdali spíše to nenaznačuje, že by se mohlo jednat o příznaky leukemie, nebo rakoviny slinivky, z nichž mám velký strach.

Prosím, myslíte, že mé obavy jsou na místě a měl bych něco dělat? Mám z toho fakt strach. Nyní jsem na horách jsem nervozní, že až přijedu, budu mít zas o kilo či víc dole... navíc za 3 týdny mám mega tězkou zkoušku, na kterou se potřebuji soustředit, ale nyní když zas myslím, jestli se nejedná o počátek hubnutí bez příčiny...

Taky poslední dobou hůře vidím do dálky, mi přijde... a četl jsem, že horší vidění může způsobovat cukrovka, kterou náhle může vyvolat rakovina slinivky... bohužel na poslendím cukru jsem byl minulý květen, a to byl v pořádku (5.3), ale byl již blízko horní hranici...a je to už starý údaj... takže se bojím, jestli se teď nezvýšil.

Mé stravovací návyky bohužel do nedávné doby nebyly příliš dobré.. opravdu často jsem pil slazené nápoje, jedl málo ovoce a zeleniny a bojím se, že to vyvolalo rakovinu... a ta pak cukrovku...myslíte si, že se jedná o něco vážného?

Jinak nic nepozoruji... žádné teploty, nechutenství, bolesti, únava.. nic jiného nepociťuji kromě té váhy.

Děkuji za odpověď a omlouvám se za otravování s tímto dotazem.. zase jsem z toho nešťastný, bojím se, co se mnou je. Snažím se málo vážit a stravovat se dobře, ale bojím se, že to je něco vážného...

Měl bych jít na nějaká vyšetření?

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý večer Matěji, díky za dotaz a moc vás zdravím po delší době ! Matěji, výkyv jednoho kila nic neznamená, po Váncích jsme se zase všichni vrátili do stresového stereotypu a tomu se dá přičíst to jednokilové zhubnutí, pamatujete, jak jsme si říkali, že výkyv 10 kg za 6 měsíců by vás měl znepokojit, tento malý výkyv ne. Nafouklé břicho se mi podle fotografie nezdá, zkuste si najít sport, který vás bude bavit, odreagovat se, nabrat svalovou hmotu, co kdybyste si občas zašel do posilovny? Posílíte břišní svaly, nebudete mít pocit nafouknutí. Soustředte se na zkoušku, všichni tady v poradně jsme měli radost, že už vás tyhle myšlenky opustily, chápu, že jste ve stresu, ale pamatujte na to, co jsme si říkali, pořád si to opakujte, v případě nádoru byste měl významné potíže.. hubnutí - nemáte, pocení, teplotu, dušnost, nevýkonnost, obrovskou únavu, křeče v břiše. Cukr v květnu jste měl v pořádku, Nevažte se, jděte se odreagovat do kina, dělejte něco, co máte rád, myslím, že se obáváte díky stresu ze školy. Ale nebojte se, zvládnete to a bude z vás výborný právník ! Mějte se , KJ.

Související dotazy

Obava z rakoviny
Dobry den. Asi 2-3 tydny zpatky se mi pod pravym uvhen...
Obava z rakoviny dělohy
Dobrý den.Je mi 48let z duvodu vynechávání menstruace...
Obava z rakoviny
Dobrý den, dnes jsem byl vyšetřen na chirurgii mam...
Obavy z rakoviny
Dobrý den psala jsem Vám ohledně panické hrůzy z rakoviny,která...
Obavy z rakoviny plic
Dobrý den mám dotaz. Při čištění zubů ráno mi občas...
Obavy z rakoviny prostaty
Dobrý den, mám aktuální výsledky vyšetření na urologii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z rakoviny

Dobrý den, dnes po vykonání velké potřeby jsem si poté omýval konečník (bylo...

Obava z rakoviny

Dobrý den, dnes jsem byl vyšetřen na chirurgii mam obavy z rakoviny tlustého...

Obava z rakoviny

Dobrý den, pardon, že sem píšu ještě znovu, ale stalo se mi, že jsem byl před...

Obava z rakoviny

Dobrý den. Je mi 23 let, muž, 193 cm a 70 kilo. Uz tak půl/třičtvrtě roku mám....

Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 26 let a jsem muž. Již dlouhodobě mě bolí přímo uprostřed žaludku...

Obava z rakoviny

Dobrý den chtěl bych se s vámi podělit o jeden velký problém který řeším už...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 40 let a cca před měsícem mne přepadlá náhlá bolest v levém...

Obava z rakoviny

Dobrý den, minulý týden jsem na pravé paži od ramenem objevil středně velkou...

Obava z rakoviny

Dobrý den, Psala jsem již tento dotaz https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/hemangiom-za-krkem-muze-e-jednat-o-malignitu-427802 Moc...

Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 26 let a jsem muž. Na paži se mi udělaly 3 malé červené tečky....

Obava z rakoviny

Dobrý den, posledních cca 5-6 dní pozoruji, že má stolice je na pohled taková...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobry den jsem prvorozena dcera,ale dedim vsechny nemoce po tatovi,astma,trombofilii,dnu,a...

Obava z rakoviny

Dobrý den, půl roku cítím bolest v levem podžebří, někdy s propagaci do zad...

Obava z rakoviny

Dobrý den, předem bych chtěl říci, že se omlouvám, že sem opět pokládám dotaz,...

Obava z rakoviny

Dobrý den, jsem paranoidní člověk, a proto když slyším o jakékoliv chorobě,...

Obava z rakoviny , zvětšené uzliny na krku, kancerofobie

Dobrý den, obracím se na Vás s jedním mým dalším problémem. Týká se toho,...

Obava z rakoviny a cukrovky

Dobrý den, poslední dobou se více pozoruji a všiml jsem si, že mám jaksi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Diastáza břišních svalů

Dobry den, mam za sebou jiz dva porody, oba prirozenou cestou. Bohuzel mi po...

ANTIBIOTIKA A MARIHUANA


Koupání v době menstruace

Koupání při měsíčkách – dobrý den, mám na zahradě starou pozinkovanou vanu,...

Kombinace léků

Dobry vecer. Muze se bez ujmy na zdravi uzivat zaroven paralen 500 a gujacuran? V...

Zánět kolene

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho se léčí zánět v koleni?

Bolest v šourku a podbřišku

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Před dvěma dny (ve čtvrtek) jsem měl...

Šance na otěhotnění a PMS

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás tímto požádat o názor i radu jak dále...

Kašel a jeho léčba

Dobrý den. Mám jen dotaz. Mohu k nápoji ACC long hot drink, který si dávám jen...

Tiky v obličeji

Dobrý den nevím jestli to není blbá otázka ale mám tak 5 let tiky v obličeji...

Ureaplasma


Po probuzení

Prosím, o co se jedná?: téměř denně po probuzení (ne úplně každý den, ale tak...

Punkce štítné žlázy

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole se štítnou žlázou a pan doktor mi do zprávy...

Pozitivní OK, indikace kolonoskopie

Dobrý den, mám pozivtivní testy na skryté krvácení. Před dvěmi lety udělanou...

Zvýšená sedimentace

Dobrý den, mám delší dobu problémy. Stabilně nastydlá,bolest v krku.Vyšetření...

Červené místo na žaludu


Dvoumesicni miminko malo pije?

Dobrý den pane doktore, Mám syna, kterému je nyní sedm týdnů, narodil se SC...

Bolest zubu

Dobrý den, přes měsíc mě bolí "zub" - pětka nahoře, na které mám kořenovou nástavbu...

Protilátky po infekci covid-19

Dobrý den, rád bych se zeptal na pár informací ohledně covid-19 konkrétně na...

Cystoskopie

Dobrý den, jsem objednaná na cystoskopii, ale lékař mi nesdělil, jak se mám...

Rozšíření močové trubice

Dobrý den, na urologii me zjistili zúženou močovou trubici a objednali me na...

Reklama