Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z rakoviny

Psychiatrie ivan 29.3.2020

Dobrý den. Je mi 23 let, muž, 193 cm a 70 kilo. Uz tak půl/třičtvrtě roku mám. Tzv. Stuzkovitou stolici. Někdy je větší, jindy menší, občas se stane že není vůbec. Před 2 měsíci sem přestal kouřit a stolice se na okamžik spravila. Bohužel to vydrželo cca 14 a opět byla stuzkovita. Občas mívám kašovitou stolici (nikoliv vodnatou) ve které sem dnes našel spoustu opravdu malinkatých červených teček. Tyto tečky se nerozmazávali, ani nepouštěli barvu, (byli jako placka) dalo se s nimi pohybovat po míse, Poslední týden cítím takový lehký tlak a bublání v pravém podbřišku. Občas mě tam trochu píchne, ale není to nic hrozného. Na váze sem neshodil, pořád si držím cca 69-72 už 5 let. Vždycky sem se vyprázdnil minimálně jednou za dva dny. Takže žádnou větší zácpou netrpim. Stolice je často světle hnědá. Vylučování není nijak bolestivé. Mám také nejspíš hemeroidy, jelikoz me casto svědí v oblasti hráze a konečníku uz cca 4 roky. Cca od 10 do 21 let sem trpěl občasnými průjmy. Ty probíhali pouze v noci, kdy mě vzbudila bolest břicha a jakmile sem se 2x vyprázdnil tak přešla (bylo to čím dál méně časté, poslední dva roky vůbec) zhruba 2 měsíce zpět sem často pojídal pálivé červené chilli papričky po kterých mě ale bolelo břicho (večer bez průjmu, ten se objevil až ráno) takže sem toho brzo nechal. Trpím nadýmáním, ovšem převážně večer. Ztrácel sem naposledy před 5 lety po alkoholu Přiznám se že mám hrozný strach z rakoviny. Uz 3 dny sem kvůli tomu strašně nesvůj, třesu se, špatně spím, je mi špatně, celkove občas bývám velmi ve stresu, během těch 3 dnů chodím na velkou i 3x denně jen abych se mohl podívat já to vypadá. Mám hrozný strach jelikož sem četl že když se objeví stužkovitá stolice, popř. krev, bývá tumor v 4 stádiu kdy je velmi špatně léčitelný. Z rodiny nikdo conol c. nemá, pouze děda zemřel v 70 letech na c. Krku a plic. S návštěvou lékaře je to teď trochu složité. Přikládám foto poslední stolice (ta na kterou sem šel jen abych viděl co tam je)

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Brožová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Rudolfa a Stefanie, Benešov

Dobrý den milý Ivane. Je mi líto, že se takto trápíte, dle mého k obavám z rakoviny nemáte důvod. Zmiňujete mnoho měsíců trvající "stužkovitou stolici", někdy ale kašovitou, někdy menší, někdy větší, asi je to různé. Jste dobře stavěný mladý muž, pozorujete pár dní lehký tlak a bublání v pravém podbřišku, jinak potíže nemáte. Dnes jste našel ve stolici červené tečky, zkuste zapřemýšlet, zda jste nejedl něco, co by to mohlo způsobit /papriky, rajčata, apod/. Nevidím důvod, proč pomýšlet ve Vašem věku, bez významné rodinné anamnézy a potíží na rakovinou střeva. Že jste přestal kouřit je velmi dobře, možná bude ještě ale chvíli trvat, než si na to zcela zvyknete, možná jste teď nervóznější, máte pocity úzkosti. Zkuste vydržet, k cigaretám se nevrátit, řešit tyto stavy a neveselé myšlenky jinak. Jezte pestře a zdravě, hýbejte se na čerstvém vzduchu, jak jen to jde, odpočívejte, cvičte, zaměstnejte svou mysl něčím smysluplnějším, můžete zkusit pít bylinkové čaje na uklidnění. Pro klid Vaší duše můžete po telef. domluvě s praktikem dát k vyšetření vzorek Vaší stolice, aby se vyloučilo tzv okultní, skryté krvácení, lékař Vás rovnou může vyšetřit přes konečník. Pokud by trvaly úzkosti z onemocnění, bylo by ke zvážení nasazení nějakých léků proti úzkosti. Na fotografii nerozeznávám nic patologického.
Milý Ivane, přeji Vám, ať se cítíte dobře a užíváte si života.

Související dotazy

Obava z rakoviny dělohy
Dobrý den.Je mi 48let z duvodu vynechávání menstruace...
Obava z rakoviny
Dobry den. Asi 2-3 tydny zpatky se mi pod pravym uvhen...
Obava z rakoviny
Dobrý den, dnes jsem byl vyšetřen na chirurgii mam...
Obavy z rakoviny
Dobrý den psala jsem Vám ohledně panické hrůzy z rakoviny,která...
Obavy z rakoviny plic
Dobrý den mám dotaz. Při čištění zubů ráno mi občas...
Obavy z rakoviny prostaty
Dobrý den, mám aktuální výsledky vyšetření na urologii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z rakoviny

Dobry den, v nimulosti jsem jiz psal ohledne nahodneho odberu kdy mi bylo v...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobrý den, minulý dotaz mi to nebylo zodpovězeno. Dnes a včera jsem měl takovou...

Obava z rakoviny

Dobrý den.Prosím chci se zeptat,v březnu jsem měla MR mozku,ale bez kontrastní...

Obava z rakoviny

Dobrý den, minulý rok se mi začlo zvětšovat varle, byl jsem u lékaře a ten...

Obava z rakoviny

Dobrý den, pardon, že sem píšu ještě znovu, ale stalo se mi, že jsem byl před...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobrý den, dnes po vykonání velké potřeby jsem si poté omýval konečník (bylo...

Obava z rakoviny

Dobrý den, dnes jsem byl vyšetřen na chirurgii mam obavy z rakoviny tlustého...

Obava z rakoviny

Dobrý den, pardon, že sem píšu ještě znovu, ale stalo se mi, že jsem byl před...

Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 26 let a jsem muž. Již dlouhodobě mě bolí přímo uprostřed žaludku...

Obava z rakoviny

Dobrý den chtěl bych se s vámi podělit o jeden velký problém který řeším už...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 40 let a cca před měsícem mne přepadlá náhlá bolest v levém...

Obava z rakoviny

Dobrý den, minulý týden jsem na pravé paži od ramenem objevil středně velkou...

Obava z rakoviny

Dobrý den, už jsem sem o tom psal dříve, avšak nyní se tím samým problémem...

Obava z rakoviny

Dobrý den, Psala jsem již tento dotaz https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/hemangiom-za-krkem-muze-e-jednat-o-malignitu-427802 Moc...

Obava z rakoviny

Dobrý den, je mi 26 let a jsem muž. Na paži se mi udělaly 3 malé červené tečky....

Obava z rakoviny

Dobrý den, posledních cca 5-6 dní pozoruji, že má stolice je na pohled taková...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění mezi lopatkami


Hemoroidy a roupy

Dobrý deň, už zhruba 3-4 deň trpím častým svrbením v oblasti konečníka a prechádza...

Panická porucha a její projevy


Přirostlá předkožka


Nitroděložní tělísko

Dobrý den, více než před měsícem jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko...

Slabost, záškuby svalů

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit jak bych měl dál postupovat a možná...

Pervitin, důsledky užívání


Test na HPV a moluska


Očkování proti covid-19 po prodělání onemocnění

Dobrý den, pokud před 3 měsíci covid, je problémové po 3 měsících očkování...

Krev v uchu

Dobrý den,už asi dvakrat se mi stalo,že jsem se vzbudila a měla jsem pocit v...

Bolest prsu u muže

Dobrý den, můj přítel má min. 2 měsíce neustálé bolesti v levém prsu pod bradavkou....

Spolknutí pecky od meruňky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do jaké míry je nebezpečné spolknutí pecky...

Atypie žlázových buněk (nespecifikováno) + smíšená flóra

Dobrý den, z výsledku kontrolní cytologie u gynekologa mi vyšel nález Atypie...

Elicea - nežádoucí účinky?

Dobrý den, již asi 2 a půl měsíce užívám antidepresivum Elicea (5g). Na hodně...

Extrakce kovů


Extrasystoly

Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily extrasystoly. A to asi...

Epilepsie a tetování

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se mohu nechat tetovat (malá kérka...

Bolest ramene a plic

Dobrý den, už skoro týden mě bolí plíce a začalo mě bolet levé rameno a podpaží,...

Dysplastické mateřské znaménko

Dobrý den, Bylo mi odstraněno známénko, u kterého mi doktor řekl, že se jednalo...

Teplota spermatu

Dobrý den, mám poněkud zvláštní dotaz. Zajímalo by mě jakou správnou teplotu...

Reklama