Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obtíže při kojení

Péče o dítě R 19.6.2018

Dobrý den,
mé tříměsíční dítě již měsíc odmítá kojení. Přisaje se k prsu, a po 1-2 minutách se začne hystericky vztekat, nepomůže překládání od jednoho prsu ke druhému ani nic jiného. Mléka by mělo být dostatek, po zmáčknutí prsu normálně vytéká, ale malý se jen vzteká a odmítá sát. Stravou matky by to také být nemělo, hlídáme si to. Lahvičkou ho nedokrmujeme, jen z kádínky.
Není to ani tím že byl překrmený, je schopen se vzbudit po hodině a dožadovat se jídla když ho nakrmíme méně.
Ve všem ostatním se mi zdá že se dítě vyvíjí krásně a přirozeně (je hodné, usměvavé, energické a šikovné), ale kojení odmítá čím dál víc a nevím co udělat jinak. Měli jsme tu i laktační poradkyni, vesměs odsouhlasila že děláme vše správně (ale tehdy ještě kojení neodmítal). Nemá problém s přisátím se k prsu ale s tím že odmítá sát. Přitom máme nemocniční odsávačku, a ta vždy po kojení nějaké mléko odsaje,např. 30ml.
Nejde mi to do hlavy, odmítáním kojení by přece dítě v přírodě přímo ohrožovalo svůj život, už to trvá docela dlouho a nezlepšuje se to, spíše naopak. Napadá Vás čím to může být? (PS: očkovaný zatím nebyl).

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

pokud dítě jinak prospívá, je veselé, usměvavé - to vše značí, že stran zdravotního stavu je vše v pořádku. Pokud by se zhoršoval celkový stav, tak je to situace vhodná k návštěvě dětského lékaře.
Jinak stran kojení by bylo vhodné pozvat znovu laktační poradkyni, která Vám v tomto ohledu poradí nejlépe a to přímo doma při kojení. Takto po internetu nelze říci důvod, proč dítě nechce sát - do hry vstupuje mnoho různých faktorů od techniky přikládání, polohu při kojení, psychický stav matky, rušivé prostředí kolem apod.
Očkování na kojení nemá žádným způsobem vliv.

Přeji ať se Vám problém brzy vyřeší a miminko je zdravé a spokojené.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Ordinace U Pandy

Dobrý den,
jak psala kolegyně, možnosti naší internetové poradny jsou bohužel omezené. Taktéž bych se přikláněl k další návštěvě a konzultaci s laktační poradkyní.
Jen tak naokraj mne napadá, že když se kojenec pouští v průběhu kojení a potom odmítá pít z prsu, tak by to mohlo být i z důvodu dyskomfortu v trávicím ústrojí - při částečné náplni žaludku se totiž aktivují střevní peristaltika, která může být např. při zvýšené plynatosti zdrojem nepříjemných pocitů, které převáží potřebu pití a sání. V tom případě by mohla pomoci probiotika s Lactobacillus Reuteri nebo Eubioflor a event. simeticon v kapkách. Přeji Vám hodně štěstí! Petr Kadleček

Související dotazy

Verrumal a kojení
Dobrý den, kožní lékařka mi předepsala na léčbu bradavic...
Spálová angina, antibiotika, kojení
Dobrý den. Dítěti 4roky začala rýma s teplotou a pak...
Opar v době kojení
Dobrý den, právě mi vzniká na rtu opar. Mohu použít...
Svědění v podpaží při kojení
Dobrý den, je mi 23 let, jsem 2 měsíce od porodu a...
Přípravky proti lupénce při kojení
Dobrý den, mám lupénku od svých 18ti let, nyní je...
Používání přípravků při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda můžu při kojení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obtíže po operaci kolena.

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem vám položila dotaz ohledně pooperačních...

Obtíže po operaci štítné žlázy

Dobry den,jsem rok a pul po uplnem odstraneni SZ a je mi porad zle, 3 mesice...

Obtíže po požití alkoholu


Obtíže po prodělaném zánětu středouší


Obtíže po rizikovém kontaktu

Dory den 4 unora jsem mel rizikove chovani zacal jsem mit problemy charakteru...

Obtíže po sexu- nateklá a zarudlá předkožka

Dobry den, chtel jsem se zeptat cca pred 3 mesici jsem zacal mit obtize po sexu...

Obtíže po úrazu hlavy

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Manžel měl v prosinci úraz hlavy, na pohotovosti...

Obtíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, od konce května roku 2016 jsem začala brát antikoncepci Rhonya,...

Obtíže po zaléčení zánětu ledvin

V nedeli jsem dobral antibiotika ofloxyn. Mel jsem zanet ledvin. Problemy skoncily....

Obtíže při antikoncepci

Dobry den. Chtěla bych se zeptat.. dvakrát jsem musela změnit antikoncepci....

Obtíže při koloskopickém vyšetření

V červenci jsem byla podrobena koloskopickému vyšetření po přípravě Fortransem....

Obtíže při léčbě hypertenze

Dobrý den Mám dotaz ohledně vysokého tlaku. Beru každé ráno Prestárium forte...

Obtíže při močení

Dobrý den, je mi 24 let a mám trochu choulostivější dotaz na můj penis. Poslední...

Obtíže při močení

Dobrý den jmenuji se Kelly a mám čtyři dny potíže na konci močení a nikdy...

Obtíže při močení

Dobrý den.Dnes se mi objevily potíže při močení,jedná se o nutkavou potřebu...

Obtíže při močení

Dobrý den, již před měsícem mě začalo hrozně bolet v bedrech a podbřišku, mela...

Obtíže při močení

Dobrý den, rád bych vás požádal o radu. Zhruba před týdnem jsem trpěl zánětem...

Obtíže při močení

Dobrý den, je to již skoro 3 tydny co jsem měl nechráněný pohlavní styk. Může...

Obtíže při nádechu

Dobry den, rada bych Vas pozadala o radu. Zkusim Vam vypsat vsechny mozne...

Obtíže při odvykání

Dobry den, jsem pravidelny uzivatel marihuany. Kourim ji jiz 18 let. Posledni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pískání, hučení v uchu po nachlazení

Dobrý den, je to asi týden, co jsem byla nachlazená (rýma, kašel, bolest v krku)....

Bolesti zad, motání hlavy


Plotýnky

Dobrý den,prosím o nerologickou konzultaci.Jsem na neschopence již 11.měsíců,ze...

Dušnost a problém s páteří

dobry den mam pocit tisne na hrudi laborator zakladni v poradku rtg hrudniku...

Fontanela

mam doplnujici otazky Dobrý den,mému dítěti jsou 2M,narodil se s malou Velkou...

Bolest zad a dušnost


Chci vědět kolik mam nadváhu?

Dobry den měřím asi 168-170 a vážím 70 kg chci vědet kolik mam nadváhu a jak...

Bolest kolene, borelióza

Dobrý den, prosím o radu. Můj manžel má bolesti kolena, aby mu vyloučili boreliozu,...

Výsledky, doporučení při jaterní steatóze, hyperlipidémii...

Dobrý den, je mi 54 let a byl jsem na pravidelné kontrole. Byly mi naměřeny...

Růst penisu


Částečný invalidní důchod

Mám po operaci karpálního tunelu před 10 lety na levé ruce.V součastnosti mám...

Ložisko v prsu

Dobrý den, ráda bych konzultovala postup v následující situaci. Před dvěma měsíci...

Reaktivní lymfatické uzliny

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o Váš názor, vopred ďakujem. Asi osem rokov mam...

Vyléčení epilepsie

Dobrý den, mám epilepsi. Když mi bylo 13let tak dostala první malý záchvat....

Kvasinkové onemocnění kůže

Dobrý den, prosím o radu o jaký kožní problém se jedná?A mohu léčit bez návštěvy...

Motání hlavy a návaly horka

Dobrý den, nikdy jsem neměla problémy s motání hlavy, nebo něčeho podobrného,...

Silný slaný zápach a tmavé zabarvení moče

Dobrý den V poslední době má moje moč velmi tmavě nažloutlou barvu a silně...

Vystouplá žebra u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor. U syna 2 roky si muž všiml vystouplejšího...

Problém po operaci kýly

Dobrrý den,jsem 3 měsíce po operaci tříselné kýly,klasickým řezem.Při určitém...

Okultní krvácení

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je u rakoviny tlustého střeva vždy přítomna...

Reklama
Zavřít