Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obtíže podobné koronaviru

Infekce Jitka 14.10.2020

Dobrý den,
před cca 14 dny jsem byla v kontaktu s covid pozitivním člověkem (nevěděla jsem to samozřejmě), jakmile se to dozvěděl, byl doma v 10 denní karantene. Příznaky měl mírne, kazdopadne jakmile jsem se s nim viděla, do cca 3 dnů jsem měla rýmu, extrémní bolest v krku, suchý kašel a horší dýchání. Trvalo to cca 6 dni - po tu dobu jsem byla jen doma a s nikým sem se neviděla. Po 3 dnech nemoci jsem volala svému obvodnimu lékaři a ten řekl, ze pokud nemám silné příznaky, ať nejezdim ani na test, tak jsem na nej nejela.
Ovšem po těch 6 dnech se mi stav zlepšil, ale pořad sem měla problémy s dýcháním. Problémy po dalším týdnu ustaly, ale dva dny na to se mi začala Extrémně motat hlava, sem unavená. Hlava se mi motá od patka, takže skoro 5 dni vkuse. Dnes jsem byla i u lékaře a v podstatě nic moc nezjistili, co by mi mohlo byt - zasilam foto.
Myslite, ze jsem prodělala covid? Ze by toto motani hlavy mělo souvislost?
Neměla bych si dojít ještě na test?
- nyní nemám rýmu, kašel, teplotu, bolest v krku - ale sem tam mám horší dýchání (ovšem nevím, jestli nehraje roli i psychika)
Moc dekuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Uvedené obtíže mohou být příznaky koronavirového onemocnění. Nicméně jste byla v kontaktu již před 2 týdny a dle současných pravidel již není třeba podstupovat test na covid-19. Příznaky virových onemocnění mohou trvat i několik týdnů, je třeba je v klidu vyležet, odpočinout si. Vzhledem k tomu, že jste dle zprávy z urgentního příjmu při obtížích cvičila, nejedná se jistě o závažnou dušnost či další obtíže, které by vás ohrožovaly. Doporučuji dostatečně pít, užívat vitaminy, pomalu tělo zatěžovat a rozhodně necvičit. Rekonvalescence by měla trvat alespoň tak dlouho, jak trvalo onemocnění.

Související dotazy

Obava z koronaviru
Dobrý den, dnes jsem zůstala doma kvůli výskytu koronaviru...
Virové onemocnění podobné koronaviru
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je nějaké riziko...
Fleky podobné modřinám
Dobry den,fleky podobne modrinam se mi delaji uz nejakou...
Obava z koronaviru
Dobrý den, ráda bych se zeptala na rozdíl mezi "běžným...
Kozní obtíže
Dobry den, kolem penisu na predkozce se mi delaji bile...
Ochranná rouška proti koronaviru
Chtěla bych se zeptat jakou roušku si mám koupit proti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obtíže po prodělaném zánětu středouší


Obtíže po prodělání covid-19

Dobrý den, pracuji jako pendler, pozitivní jsem byl od 28.1., příznaky již...

Obtíže po rizikovém kontaktu

Dory den 4 unora jsem mel rizikove chovani zacal jsem mit problemy charakteru...

Obtíže po sexu- nateklá a zarudlá předkožka

Dobry den, chtel jsem se zeptat cca pred 3 mesici jsem zacal mit obtize po sexu...

Obtíže po úrazu hlavy

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Manžel měl v prosinci úraz hlavy, na pohotovosti...

Obtíže po úrazu kolene

Dobrý den, je mi 29 let a v roce 2016 jsem utrpěl poranění kolene, částěčně...

Obtíže po vakcinaci proti hepatitidě

Dobrý den,jsem kardinál a dneska jsem byl na druhé injekcí žloutenka B.teď se...

Obtíže po vakcinaci proti onemocnění covid-19

Dobrý den, měla bych dotaz. Před pár týdny jsem byla očkována první dávkou...

Obtíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, od konce května roku 2016 jsem začala brát antikoncepci Rhonya,...

Obtíže po zaléčení zánětu ledvin

V nedeli jsem dobral antibiotika ofloxyn. Mel jsem zanet ledvin. Problemy skoncily....

Obtíže při antikoncepci

Dobry den. Chtěla bych se zeptat.. dvakrát jsem musela změnit antikoncepci....

Obtíže při covid-19

Dobrý den jsem ročník 1959 a manžel je pozitivní na covid. Měl mírný průběh....

Obtíže při covid-19

Dobrý den, od pátku mám teplotu 37,3 až 37,5 bolest hlavy která neustupuje mírná...

Obtíže při covid-19

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Přítelkyně má už přes týden po pozitivním...

Obtíže při covid-19

Dobrý den jsem v karanténě od 11.3. do 25.3. Užívám Panadol a vitamíny. Po více...

Obtíže při kojení

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně prospívání synka. Narozen 51cm a 3.710g,...

Obtíže při kojení

Dobrý den, mé tříměsíční dítě již měsíc odmítá kojení. Přisaje se k prsu, a...

Obtíže při kojení

Dobrý den, mám 4 měsíčního chlapečka s váhou 6,3 Kg. Začal mi odmítat kojení,...

Obtíže při koloskopickém vyšetření

V červenci jsem byla podrobena koloskopickému vyšetření po přípravě Fortransem....

Obtíže při léčbě hypertenze

Dobrý den Mám dotaz ohledně vysokého tlaku. Beru každé ráno Prestárium forte...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Dobrý den, jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven,...

Spánek na mateřské

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila, jak si upravit spánkový režim. Před...

Alergie na mouku?

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Nikdy mi nebyla zjištěna žádná alergie ani...

Natržená předkožka

Dobry den, mam mensi problem s mojou predkozkou. Nikdy som tomu nevenoval pozornost,...

Kouření ráno před odběre krve

Dobrý den, jsem kuřačka (cca 10 denně) a byl mi zjištěn vysoký cholesterol (přes...

Kousnutí hmyzem

Dobrý den, byl jsem na dvoudenním školním výletě a včera jsme se trmáceli...

Mám problémy se spaním

Dobrý den, mám problémy se spaním . . .nemohu usnout, v noci se neustále budím...

Bude další cyklus ovulovat levý váječník?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, když jeden měsíc vůbec neproběhne ovulace(z...

Pupínek na přirození

Dobrý den, asi před čtyřmi dny se mi na vnějším stydném pysku objevil pupínek...

Mám snad po každém jídle nafouklé břicho


Bolest okolo srdce, třes v noci


Redres kolenního kloubu

Dobrý den. V dubnu byl manžel hospitalizován.Byla mu provedena laváž kolen....

postmalaticka pseudocysta

postmalaticka pseudocysta vel.5x5mm v zadnim ramenku kapsula interna,mnohocetna...

Zlomenina prstu nohy

Zlomenina zanártní kůstky V.MTT Dobrý den, dne 24.4.2017 jsem utrpěla při...

Bílé výrůstky na penisu

Dobrý den mám na žaludu bílé virustky šlo by říct co to je a jestli je to nakazlive

Krvaceni po dobrani antibiotik

Dobry den,po vysetreni na gastru mi byl zjisten helicobacter pylori.gastroenterolog...

Boule po očkování proti tetanu

Dobrý den , udělala se mi boule po očkování tetanovky , co s ní mám dělat? a...

Masti Imacort a Imazol

Jaký je rozdíl mezi imacortem krém a imazolem plus krém?

Infekce zvukovodu, zevního ucha

Dobrý den, v Neděli večer (30.7) mě začalo píchat v pravém uchu, druhý den již...

Antikoncepce - kombinace


Reklama