Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování

Očkování Petr 10.11.2019

Dobrý den, vloni jsem se nechal naočkovat vakcínou Boostrix proti tetanu, černému kašli a záškrtu. Několik málo dní po očkování jsem dostal angínu a dostal od lékaře antibiotika. Dočetl jsem se, že v době očkování se nesmí užívat atb. Může tedy užívání atb takto krátkou dobu po očkování narušit účinek očkování? Zajímá mě především účinnost složky proti černému kašli. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, pane Petře,
děkujeme za Váš dotaz. Osobně si myslím, že pokud jste byl v době očkování fit, měla by být účinnost v popsaném případě v pořádku. S jistotou by nám to řekla kontrola protilátek v séru. Antibiotika jsou kontraindikací v době očkování ( ideální odstup očkování je alespoň 14 dní po doužívání atb) a to z důvodu oslabení tělesné imunity v průběhu infekce. Přeji hezký den.

Související dotazy

Očkování
Dobrý den, mohu se informovat k očkování. V letech...
Očkování
před dvěma dny jsem byla na první vakcíně očkování...
Očkování
Dobrý den, byli jsme včera na roční prohlídce a zároven...
Očkování
Dobry den, manzel byl ockovanv roce 1999 na VHA i B...
Očkování
Protilátky po očkování Priorixem: Dobrý den, můj syn,...
Očkování
Dobrý den, mám dvouletou dceru a bylo mi navrhnuto...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování

Je vhodné nyní naočkovat mou 22letou dceru Cervarixem pokud ji byla zjištěna...

Očkování

Dobrý den, každý půl rok chodím ke gynekologovi na cytologické vyšetření, protože...

Očkování

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Se synem jsme byli na očkování MMR vakcíny....

Očkování

Dobrý den, můj dotaz se týká očkování 2. dávky priorixu. Syn byl 1. dávkou...

Očkování

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli očkování proti rakovině děložního čípku...

Očkování

Dobrý den, zítra nás čeká očkování syna (4,5 měsíce) - druhá dávka Hexavakcíny....

Očkování

Dobrý den syn byl očkován proti klíštatům, 2x v roce 2005 a 1 v roce 2006, musí...

Očkování

dobrý den, je potřeba pro dítě nějaké speciální očkování, které není v kalendáři?

Očkování

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně očkování proti tetanu.Poslední jsem...

Očkování

Dobry den, dcera (3 roky) má nyní neštovice. Syn (3,5 měsíce, plně kojený) má...

Očkovaní

Dobrý den, mam dotaz – zda mam právo odmítnout povinné očkovaní u svého dítěte?...

Očkování

Dobrý den, právě jsem si nechala naočkovat první dávku Cervarix, pohlavní styk...

Očkování

Dobrý den, dceři byla včera podána 1. dávka očkování proti klíšťové encefalitidě...

Očkování

Dobrý den mam dvě nezletile dcery, které jsou očkovane proti neštovicim. Hlidam...

Očkování

Dobrý den, dcerka byla minulou středu na očkování vakcínou Trivivac(spalničky,...

Očkování

Dobry den,muj syn byl v 15ti mesicich ockovani MMR, objevily se mu boulicky...

Očkování

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda je vhodne nechat ockovat kojence ve...

Očkování

TETANUS mám teprve nedávno aplikovaný. Prosím vás jaké další očkovací látky...

Očkování

Dobrý den, je mi 62 let a léčím ses vysokým krevním tlakem. Chtěla bych se nechat...

Očkování

Dobrý den, prosím o odpověď pediatra na dotaz, který se týká očkování. Jde o...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fyziologický nález na plicích

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co znamená, když na potravinářském průkazu...

Vypadávání obočí

Dobrý den, před zhruba deseti lety mně vypadala část pravého obočí, měla jsem...

Vyšetření na pohlavní nemoci

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, u jakého lékaře je nejlepší nechat se vyšetřit...

Křeče v nohách v noci


Korunka se ulomila i s čepem

Dobrý den, Chci se Vás zeptat, zubař mi udělal korunku na zubu (dvojka nahoře)...

Extrakce zubu na pohotovosti

Dobrý den, bolí mě zub osmička nahoře, dnes jsem byla u zubaře a říkal, že zub...

9. zub

Hezky den, rad bych se zeptal na pocet zubu. Vychazi mi totiz, ze v mem dolnim...

Fialový žalud

Dobrý den, zpozoroval jsem, ze mám takovou nezvyklou barvu žaludu, takovou zarudlou...

Předávkování Euthyroxem

Vážená paní doktorko, nemáte nějaké zkušenosti s předávkováním Euthyroxem? Stalo...

Žilní neprůchodnost

Dobrý den, mám dotaz na příznaky případné žilní neprůchodnosti. Týden mě bolí...

Bolest palce nohy a nehtu

Dobrý den, přibližně před 14 dny mě překvapila večer v posteli silná bolest...

POHLAVNI NEMOCI

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena pohlavní nemocí, když...

Bušení srdce po alkoholu


Křeče v nohách, třes, napnuté svaly

Dobrý den Přikládám potíže s kterými se potýkám. Křeče v nohách,napnuté svaly...

Upadla mi korunka i s čepem

Dobrý den, zubař mi udělal korunku na dvojce vepředu a po necelých 2 měsících...

Dušnost a atopie

Dobrý den, dnes jsem byla u své nové alergoložky, protože mám posledních pár...

UZ ledvin

Dobrý den, nedávno jsem byla na ultrazvuku, kvůli podezření žlučníkových kamenů....

A

Dobrý den. Užívám Pramino 28, zhruba 2 roky. Menstruaci jsem dostala znovu po...

Bolest zad, kyčlí a kolen

Dobrý den, když se ohnu a zvedám něco těžšího tak mi v zádech části bedrech...

Malý penis, dlouhá kůže.

Dobrý den, mám asi takový problém s tím, že při úplné erekci se mi postavý penis,...

Reklama
Zavřít