Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování a extáze na počátku těhotenství

Gynekologie Anna 10.4.2021

Dobrý den,
zjistila jsem díky zpoždění menstruace a těhotenskému testu, že jsem těhotná. Nicméně mám strach, zda nemohlo dojít k zásadnímu poškození plodu. Týden před zjištěním jsem si jen tak pro jistotu dělala test, protože jsem byla objednaná na očkování proti klíšťové encefalitidě (vždy před zákrokem nebo očkováním toto raději opakuji). Ten mi vyšel negativně, takže jsem samozřejmě na očkování šla, protože jsem měla za tři dny poté dostat menstruaci a zároveň jsem měla pocitově příznaky PMS, takže jsem si říkala, že jasně, všechno je v pořádku. Bohužel jsem však pak byla u přátel na večírku a užila jsem extázi, samozřejmě bych si ji nevzala, kdyby mi těhotenský test nevyšel tři dny předtím negativně.. Jsem sice objednaná na gynekologii, ale nevím, jak toto komunikovat a co dělat, na co se ptát, co sledovat..jak ověřit, že může být nehledě na očkování a extázi vše v pořádku. Moc děkuji za Váš čas.

Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, Anno. V tuto chvíli vůbec nelze odhadovat ani předpokládat, jestli vše výše uvedené může ohrozit plod nebo ne. Nepříznivý účinek v prvním trimestru těhotenství být může, ale nikdo neumí předpovědět, zda to povede k zánku těhotenství nebo ne. Období počátku těhotenství a prvních tří měsíců se někdy hovorově označuje ,,vše nebo nic,,. To znamená, že plod toto období a všechny případné inzulty přežije anebo nepřežije. Není nic specifického, co byste měla sledovat nebo pozorovat. Jednoduše se bude čekat, zda se těhotenství bude vyvíjet dál, a to se pozná podle pravidelných kontrol u Vašeho gynekologa. Je možné, že se vše bude vyvíjet normálně. Určitě neužívejte žádné návykové látky, nekuřte cigarety ani doutníky. Nejlépe celoživotně. Na Váš dotaz ještě odpoví specialista.

Související dotazy

Extáze a kojení
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat kdy mohu začít bezpečně...
Extaze
Dobry den, v patek jsem pozila na diskotece extazi,...
Extáze
Je extáze neurotoxická? Osobně ji neberu, jen jsem...
Očkování a těhotenství
Dobrý den,ráda bych se zeptala jaký vliv má probíhající...
Očkování v těhotenství
Dobrý den, jsem v 10. týdnu těhotenství (9+5) a snažím...
Očkování proti chřipce a otěhotnění
Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko, a já bych...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování 21 měsíčního syna

Dobrý den, potřebuji poradit s očkováním svého 21 mesíčního syna. Byl očkován...

Očkování 3 měsíční dcery s kardiomyopatií

Dobrý den, dceři byla diagnostikována hypertrofická kardiomyopatie. Jsou...

Očkování 3.měsíčního miminka po prodělaném zánětu spojivek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy mám nechat dceru očkovat proti pneumokokům....

Očkování 4 letého syna při návštěvě zahraničí

Dobrý den, letos se chystám s manželkou a naším 4-letým synem v září do Tuniska...

Očkování a alergovakciny-pylová alergie

Dobrý den, plánuji přeočkování proti klíštové encefalitidě. Chodím každý měsíc...

Očkování a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych Vám položit pár informačních otázek:).První se týká...

Očkování a antikoncepce

Dobrý den, dnes jsem byla na očkování proti žloutence typu A a chtěla bych...

Očkování a ATB

Dobrý den. Před týdnem jsem se nechal naočkovat proti klíšťové encefalitidě...

Očkování a autoimunita

Dobrý den, nevíte, jak je to s očkováním proti chřipce při autoimunitním onemocnění...

Očkování a crohnova nemoc

Dobrý den, dcera(22) má 10let Crohnovu chorobu. Delší dobu bez problémů. Léky:...

Očkování a gravidita

Dobrý den. Měla bych na Vás dotaz. Jsme s manželem na dovolené v Keni a pred...

Očkování a hliník

Dobrý den, dnes jsem si na webu idnes.cz (z 5.8.) přečetla rozhovor z paní doktorkou...

Očkování a chřipka

Dobry den, dnes byla dcera na očkování MMR a bohužel jsem pak zjistila ze moje...

Očkování a imunita

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tři otázky ohledně očkování. 1. Co se týká...

Očkování a játra

Dobrý den. Asi před 10roky mi zjistili hemangiom na játrech. Chtěla jsem se...

Očkování a kojení

Dobrý den,chci se nechat očkovat proti žloutence typu A i B,jenže svojí 4měsíční...

Očkování a kontakt s neštovicemi

Dobrý den, můj 22. měsíční syn byl ve středu 25. března očkován druhou vakcínou...

Očkování a koronavirus

Dobry den, mám jít na povinné očkování (hexa 2 dávka) se svým půlročním synem....

Očkování a koronavirus

Dobrý den, je vhodné v tuto dobu očkovat male děti? Syn dostal termín na 1.hexavakcinu...

Očkování a koronavirus

Dobrý den. Je vhodné v současné situaci pokračovat s běžným očkováním dětí?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neurologické potíže

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně potíží neurologického rázu. Poslední dny se...

Magnetická rezonance a šrouby k fixaci žeber

Dobrý den, jsem 9let po operaci tříští fr. th12 nahrazen implantátEm. Při operaci...

Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Neurologické potíže

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých problémů a EMG všetření nějakého...

Ca in situ děložního hrdla

Dobrý den, je mi 26 let a jsem po konizaci a kyretáži děložního hrdla. Diagnoza...

Biela škvrna pri uvule

Dnes ráno pri čistení zubov som si v ústach všimol niečo biele pri uvule. Je...

Nitrofurantoin

Dobrý den paní doktorko, lékař mi předepsal Nitrofurantoin k léčbě zánětu močových...

Neurologické potíže

Dobrý den, chtěl bych se poradit konkretně s panem primářem Šigutem ohledně...

Kašel při mluvení

Už delší dobu mám takový problém. Když trochu déle mluvím, třeba telefonuji...

Doxybene 200 - jak dlouho jsou v krvi po dobrání

DObrý den, jak dlouho po dobrání zůstávají Doxybene 200 v krvi a mohou ovlivnit...

Dušeni v krku a sviraní

Dobrý den Pane Doktore ,obrácim se navás a chci poradit,,už asi měsic mám potiže,mám...

Boule v podbřišku

Dobrý den, zhruba před 8 týdny se mi v levém podbříšku udělala malá boule velikosti...

Neurologické potíže po operaci (s epidurálem)

Dobrý den pane doktore mám velký problém jsem po operaci dělohy kterou mi vzaly....

Bolest svalu

Zdravím! S čím by sa prosím dalo, cvičením aj podaním peoralne, nastálo...

Neurologické potíže po užívání Medrolu


Trhání zubu a riziko infekční endokarditidy

Dobrý den, potřeboval bych se na něco zeptat. Mám vrozenou srdeční vadu. V...

Kolečka po těle

Dobrý den, Na hrudníku a pomalu se mi rozmisťují po a čím dál více zvětšují...

Bolestivá bulka v podpaží


Neurologické potíže, tinnitus, bolesti hlavy

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu krční páteře: Tvar a struktura obr.těl...

Mačkání pupínků

Dobrý den, mám akné a už jsem byl u kožní, kde mi poradili různé mastě na akné...

Reklama