Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ockovani a nasledna nespavost

Péče o dítě Bara 24.11.2014

Dobry den,
myslite, ze by mohlo mit ockovani hexacinou souvislost s nespavosti miminka?
Nez dcera absolvovala prvni davku, tak mi v noci spavala v rozmezi 8-11 hodin na jeden zatah. Po prvni aplikaci hexacimy mi dcera zacala spat maximalne 4 hodiny v jednom zatahu, to se behem mesice srovnalo a pred druhou davkou dcera par dni uz zase spala cca tech 8 hodin alespon. Ve ctvrtek jsem byli na druhem preockovani a dcera spala dobre jen tu prvni noc a nyni uz jsme zase v zajetych kolejich 2-5 hodin maximalne. Dcera, ac je to vesele miminko a byla hodne spava, tak je ted vecne uplakana, vzteka se u kojeni a spi minimalne a budi se s placem.
Dale pak tedy dotaz, kdyz jsme absolvovaly dve davky, je mozne treti davku odsunout na pozdeji nez za pouhy mesic? (prvni davka probehla po uk.3. mesici)

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Ordinace U Pandy

Dobrý den paní Báro!
Horší spánek může být v souvislosti s očkováním nejen hexavakcínou. Jde zejména o to, že po aplikaci očkovací látky se v tomto místě aktivují buňky imunitního systému, podobně jako by Vás štípl komár. Vytvoří se neinfekční lokální zánět, který stimuluje buňky imunitního systému k zapamatování si cizorodých částic , tzv. antigenů a tvorbě protilátek k označení mikrobů (virů, bakterií), které na sobě tyto antigeny mají. Součástí této reakce může být zduření, otok, bolestivost, svědění, případně zvýšená teplota - což jsou všechno nepříjemné pocity obzvláště pro malé miminko. Nicméně díky těmto nepříjemnostem je po nějaké době chráněno vytvořenými protilátkami proti mikrobům, které by ho mohly ohrozit nejen na zdraví, ale i na životě. Očkovací schema prvních 3 dávek je nastavené min. po 1 měsíci. Interval může být bez negativního dopadu na výsledek prodloužen na dva měsíce.
Po očkování můžete k utišení bolesti a ostatních nepříjemných pocitů přikládat chladné obklady na místo očkování, event. podat dítěti Nurofen či Paralen v dávce dle jeho hmotnosti.

Související dotazy

Nespavost
na nespavost jsen používaia zolpiderm delší dobu, Nyní...
Nespavost
dobry den mam tak trochu problem s nespavosti mohly...
Nespavost
Užívám hypnotika po úraze kolene /pro silné bolesti...
Nespavost
Dobrý den.Už 6let se léčím na psychiatrii s nespavostí.Užīvám...
Nespavost
Dobrý den, i když jsem si tady přečetla odpovědi na...
Nespavost
Dobrý den,už léta mě trápí nespavost. Poslední dva...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ockovani

Dobry den, zajimalo by me, kdy zacit s ockovanim miminka Prevenarem13. Ve 2...

Ockovani

Ještě ohledně mého dotazu, ale klíšťata mohou způsobit zánět mozkových blan...

Ockovani

Dobry den, moje dcera byla ockovana nasledovne: - v 10 tydnech Infanrix/hexa,...

Ockovani

Dobrý den.Mam 7 mesicniho synka,ma atopicky ekzem,který se mu spustil po 2....

Ockovani

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat když se nechám očkovat proti klíšťové encefalitidě...

Ockovani

dobrý den Prosím Vás byla jsem ockovana cervarixem mam za sebou 2 vakcíny a...

Ockovani

dobry den chtela bych se zeptat jay mate nazor na ockovani proti meningokoku...

Ockovani

Dobry den, prosim Vas laskave jako odborniky o radu. Potreboval bych vedet,...

Ockovani (ne)povinne Cervarix

Dobry den, dotak mozna nespada primo do vasi kompetence, presto si dovolim se...

Ockovani a jeho nezadouci ucinky

Dobry den, chtela bych Vas poprosit o radu. Mam dve deti, obe byly ze zacatku...

Ockovani cervarixem

Dobry den chtela bych se zeptat, zda ockovani cervarixem muze ovlivnit ci nejak...

Ockovani ditete Priorixem-reakce

Dobry den,chtela bych se zeptat,dcerka byla ve stredu ockovana Priorixem proti...

Ockovani Gardasil

Dobry den, mam prosbicku... dnes jsem byla na konizaci delozniho cipku, doktor...

Ockovani gardasil 4 a hpv

Dobry den, Chtela bych se zeptat na jednu vec. V lednu se mi zacaly delat genitalni...

Ockovani hexavakciny spolu s Prevenarem v 9.tydnu

Dobry den,moje dvera byla v 9.tydnu naockovana hexavakcinou a Prevenarem dohromady...

Ockovani meningitida a pneumokok

Dobry den, moje 18ti mesicni dcera byla ockovana v 8 mesicich proti meningitide...

Ockovani ORL

Dobrý den, mám pětiletého syna, kterému byly více jak 20x píchnuty uši. Někdy...

Ockovani Prevenarem 13

Dobry den, v 5 mesicich jsem nechala ockovat syna Prevenarem, bohuzel dalsi...

Ockování prodlouzene?

Vazeni,v r. 1998 jsem byla preockovana na tetanus. V r.2008 jsem sla na dalsi...

Ockovani proti chripce

Dobry den,nedavno jsme byla ockovana proti chripce a zkolabovala jsem,bzla jsme...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po operaci nádoru na mozku, dvojité vidění

Dobrý den, je mi 21 let a jsem asi rok a půl po operaci mozku měl jsem na něm...

Bolest

Uz pres rok mívám bolesti.citim se jak kdyby mi skrz plíce projela velká jehla...

Horkost v ustech

Dobry den. Jiz tri dni mne trapi strasna horkost v ustech. Po jakimkoliv jidle...

Svědění kůže v tříslech

Dobrý den,bohužel už několik dní mě svědí v tříslech,avšak vyrážka není vidět...

Bulka v oblasti nadvarlete

Dobrý den, nedávno jsem si při samovyšetření nahmatal trochu protáhlejší útvar...

Bolest nad patou

Dobrý den, již déle než rok mě bolí pata, resp spíše nad patou, na zadní straně...

Puchýře po vypalovaní bradavic

Dobrý den, byla jsem na vypalování bradavic dusíkem, byla jsem upozorněna že...

Tuhá tmava az fialova stolice

Dobrý den,syn 10měsíců má tuhou až fialovou stolici,2dny zpět až hodně tmavou.Strava...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat antikoncepci Nyssiela i v...

Zlomenina V. MTT

Pane doktore, paní doktorko, Mám opravdu trochu „divnou prosbu“, ale položím...

Bolesti zad, tlaky v hlavě, brnění, bolesti nohu a rukou

Dobrý den, omlouvám se, že obtěžuji. Chtěl bych se zeptat na určitý...

Bolest na hrudníku při polykání

Dobry den Už zhruba 2 týdny cítím bolest v hrudníku trošku napravo od hrudní...

Točení hlavy, hučení v uších, brnění rukou, pocit na omdlení

Dobrý den, Je mi 18 let a už od listopadu mám problém s motáním hlavy a hučením...

Bolest v kříži

Dobrý den, je mi 12 let a někdy mě opravdu bolí v kříži, ta bolest někdy vystřeluje...

Boule na krku pod dolní čelistí

Dobrý den, před 5 měsíci (14.5.2017) jsem si pod levou spodní čelistí nahmatala...

Nízký tlak

Děkuji za odpověď, paní doktorko. Ćetla jsem, že rybí olej snižuje krevní tlak....

Hypothyreosa v graviditě

Dobrý den, ráda bych znala názor jiného endokrinologa na dávkování Euthyroxu...

Krevní sraženina

Dobrý den, před 14 dny jsem si špatně šlápnula a zlomila si nohu. Šlo o kost...

Krv v hlienoch z krku a nosu

Dobry den uz asi mesiac som stale chora. zacalo to teplotami cez 40C, liecila...

Urologické potíže

Zhoršená citlivost u kořene penisu. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na problém...

Reklama