Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Očkování po nemoci

Alena . 10.2.2014

Dobrý den.Dcera(8 týdnů) měla jít minulý pátek na 1.očkování(hexa +rotaviry).Protože jsme však nastydlá já, chtěla jsme očkování u dcery odložit.Dnes do rána měla dcera rýmu, kašel a trochu chrapot-lékař jí dal Ambrobene 2x1,5 ml s tím, ať ji odsávám a že očkovat ji bude tento pátek.Mně se to však zdá brzo.jak dlouho je třeba počkat po nemoci na očkování?Dcera tu rýmu má slabou, většinou, jen, když si kýchne, tak ji rýma vylítne.Lékař argumentuje tím, že naočkovat se musí co nejdřív, aby nechytla černý kašel, to ostatní že není tak důležité a odklad snese.Já i manžel jsme proti černému kašli před rokem očkovaní, syn 2,5 let také, jak by ho tedy mohla chytit, pokud bych ji držela doma bez návštěv?Ještě bych se chtěla zeptat, je normální, když dcera při pasení koníků se trošku vychyluje na levou stranu?Při porodu měla zlomenou klíční kost a teď se mi zdá, že někdy se více vychyluje na levou stranu.Děkuji za odpověď.Hezký den

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, doporučuje se, aby dítě bylo před očkováním alespoň týden bez příznaků nemoci, ale záleží na Vás. Mírná rýma nevadí, problémem je, pokud se očkuje dítě, které má teploty. Černý kašel je skutečně poměrně rozšířený, ale pokud jste doma všichni očkovaní a s dcerou nechodíte mezi lidi, je pravděpodobnost nákazy malá - nezapomínejte ale např. na návštěvy u dětské lékařky, nákupy apod. Jistá nestabilita v 8 týdnech je u dítěte zcela v pořádku. Pokud by toto přetrvávalo i po 12 týdnech, upozorněte na to dětskou lékařku - pak by bylo vhodné docházet s dcerkou na rehabilitaci. Hezký den

Související dotazy

Očkování po šesté nemoci
Vážená paní doktorko. Prosila bych Vás o Váš názor....
Očkování při nemoci
dobri den mohla byste miporadit jsm etrošku nervozni...
Očkování
dobry den,chtěla jsem se zeptat na očkováni dcery 6...
Očkování
Dobrý den, chtěl bych se zeptat za jak dlouho bych...
Očkování
Dobrý den,mám 2měsíční holčičku a momentálně zvažuji...
Očkování po nemoci
V patek rano jsem dobrala augmentin 1g.po urol.zanetu.a...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování pneumo 23

dobrý den mám3 letou dceru, jako 1 letá bylo očkována prevenarem, v posledních...

Očkování pneumokok

Dobrý den paní dokotrko,děkuji za velice rychlou odpověd.Ještě se zeptám,slyšela...

Očkování pneumokok

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,můj syn 4 roky,začal chodit...

Očkování pneumokok

Dobrý den, zajímá mne, zda dítě, které bylo před půl rokem očkováno prevenarem...

Očkování pneumokok po 1.1.2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat v případě, ža mám zájem...

Očkováni po antibiotikach

Kdy je možné očkovat po antibiotikach?synovi jsou tři měsíce,měl zánět průdušek...

Očkování po dobrání ATB

Dobrý den, minulý týden jsem prodělala bakteriální angínu. Léčena jsem byla...

Očkováni po konizaci

Dobrý den. Je mi 29 let. Zajímalo by mě, jestli ma smysl se nechat očkovat vakcínou...

Očkování po konizaci

Dobrý den, je mi 36 let a jsem po konizaci, měla jsem cytologický nález HSIL....

Očkování po mononukleóze

Dobrý den, dcera 5. let zřejmě v říjnu prodělala mononukleozu (v krvi zjištěny...

Očkování po nemoci

V patek rano jsem dobrala augmentin 1g.po urol.zanetu.a doktor me preockoval...

Očkování po otěhotnění

Dobrý den, za 10 dní máme odlétat se ženou na Srí Lanku na líbánky a včera...

Očkování po prodělané klíšťové encefalitidě

Dobrý den, má smysl očkování po prodělané klíšťové encefalitidě? Nebo jsou již...

Očkování po setkání s rotaviry a herpesem u matky

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor, ohledně očkování....

Očkování po splenektomii

Dobrý den , byla mi odebrána slezina. Je mi 54 let . Proti čemu se mám nechat...

Očkování po srdeční operaci

Mám 15ti měsíční dceru, která byla v 5ti měsících operována-plastika mitrální...

Očkování po šesté nemoci

Vážená paní doktorko. Prosila bych Vás o Váš názor. Syn, 15 měsíců dostal na...

Očkování porti HPV a pohlavní styk

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu mít pohlavní styk, když plánuji jít...

Očkování prevenar

Dobrý den, Mám 4,5měsíční dceru, kterou bych chtěla nechat naočkovat Prevenarem...

Očkování Prevenar

Dobrý den, ráda bych se zeptala na počet dávek při očkování Prevenarem 13. Syn...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Urologické vyšetření


Prasklá kůže (rýha) v pravém třísle


"Škubání v břiše"


MUDr. František Busta

Praktický lékař pro dospělé

Ekzém


Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Nateklá levá část penisu


Chlamydie


M.bechterev a Staphylococcus aureus


Otřes mozku


Přetržené klíště u dítěte - je větší riziko nákazy


Rehabilitační přístroj BioBeam 940.


Břicho, antikoncepce


Triple test


Nejasný těhotenský test


Bolest hlavy, tíže na hrudi, křeče v rukou a nohou a vyrážka

Dobrý den, jsem si jistá, že k Vám putuje spousta podobných...

Vyšetření calprotectinu může nahradit kolonoskopii


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×