Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Od roku 2015 se opakovaně potýkám se zduřeným levým nadvarletem

Urologie Ladislav 16.11.2018

Dobrý den, od roku 2015 se opakovaně potýkám se zduřeným levým nadvarletem, bolest levé strany beder. První urolog mě většinou přeléčil doxycyklinem na 10 dní (moč negativní, krev v pořádku bez zvýšené hodnoty CRP). Po jedné z léčby se mi vytvořila obrovská hydrokéla, kdy jsem si nemohl ani nahmatat varle. Hydrokéla mě natolik omezovala, že jsem s jí v roce 2017 nechal odstranit. Po operaci jsem měl cca 2 měsíce klid od zánětu nadvarlete, pak to začalo vše na novo. Během roku jsem absolvoval ještě 3x zduření nadvarlete ( bak. v moči neg. , crp negativní). Když mi urolog řekl, že jsem na to náchylný, tak jsem změnil urologa. Další urolog mě následně po sobě přeléčil těmito atb.: DOXYHEXAL 10 dní, AMOKSIKLAV 7 dní, Deoximikoin 10 dní. Po této léčbě jsem měl 4 měsíce klid a pak zase na novo a opět se mi vytvořila drobná hydrokéla. Teď mi přijde, že se mi k tomu přidala i bolest kolen. U nového urologa jsem 2x absolvoval podrobné sono, kde nic nebylo zjištěno. V moči mi nic nezjistili a v krvi taky ne. Ačkoli mám sedm let jednu partnerku, nemohla by za tím být nějaká pohlavně přenosná nemoc? Nenapadá Vás prosím ještě jiná příčina? Doplnění informací: Ohledně pooperačních změn jsem absolvoval 2x podrobné sono - negativní. Pred třemi týdny jsem dostal opět zánět a s teplotami, což by mi asi Ibalgin moc nepomohl.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, já předpokládám, že vzhledem k tomu, že potíže jsou od roku 2015, vystřídal jste celkem 3 urology, tak určitě minimálně jeden, né-li všichni, provedli testy na pohlavně přenosné infekce, které by mohli stát za opakujícími se záněty nadvarlete. Tyto testy se provádí pomocí PCR vyšetření, ke kterému se při negativním nálezu v moči či ejakulátu posílá prostatický exprimát (získá se masáží prostaty před odběrem). Pokud ne, určitě by jsem toto vyšetření doporučila provést. U chlamýdii, či mykolasmat, ureapasmat je chronický průběh infekce častý, stejně jako akutní exacerbace v průběhu let. Pokaždé jste užívál ATB Doxycyklin (DOXYHEXAL 10 dní, Deoximikoin), jednou Amoksiklav, podle mně by si tato léčba vzhledem k trvání žádala delší užívání Doxycyklinu (klidně 3-4 týdny). Tyto opakované záněty nadvarlete mohou ovlivnit i Vaší plodnost, pokud děti nemáte a budete plánovat, doporučuji vyšetření spermiogramu, ať víte na čem jste. S pozdravem a přáním brzkého úplného vyléčení, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, teoreticky mohla být někde na začátku celé té anabáze pohlavně přenosná infekce. Ovšem po léčení vyjmenovanými antibiotiky by tato infekce neměla mít šanci. Nyní se již mohou projevovat chronické změny a pooperační stavy. Obecně se při Vašich potížích doporučuje klidový režim. Těsné spodní prádlo. Volnější kalhoty. Vyvarovat se fyzického přetížení a přesezení šourku. Varle neprosahávat. Při bolesti Ibagin, Brufen.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, Ibalgin by Vám na teploty při zánětu nadvarlete asi nepomohl. Typická epididymitida se musí léčit antibiotiky. Pokud není jasná příčina vzniku potíží, tak se musí opakovaný zánět vždy léčit v akutním stádiu. Můžete zvážit odstranění nadvarlete.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nadvarle
Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s problémy bolestí...
Bulka na nadvarleti
Dobrý den .... Asi před rokem jsem po dohodě s lékařem...
Bulka u nadvarlete
Dobrý den, na pravém varleti, spíše u nadvarlete...
Nadvarle
Dobrý den. Měl bych dotaz - před pár dny jsem při hygieně...
Zhluk žil pod levým varletem
Dobrý den,mám dotaz ohledně levého varlete.Mám už delší...
Zánět nadvarlete a masturbace
Mam zánět nadvarlete a chamovodu. Mohu při tom masturbovat??...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Od pádu z houpačky syn brká

Chtěl bych se zeptat na neustalé brkání. Před týdnem syn 4 roky starý spadl...

Od poloviny července mám oteklou nohu hlavně v oblasti prstů a kotníku

Dobrý den, už od poloviny července mám oteklou nohu hlavně v oblasti prstů a...

Od poloviny listopadu se nemohu zbavit červené velmi nepříjemné vyrážky.

Dobrý den, Od poloviny listopadu, tedy asi (dva a půl měsíce) se nemohu zbavit...

Od porodu mám doslova odpor k sexu, trvá už téměř 2 roky, co s tím?

Dobrý den, je to už skoro dva roky od narození našeho syna a já už vlastně...

Od porodu mě trápí bolest v podbřišku

Dobrý den. Mám dvě děti 5 a 2 roky od porodu mě trápí bolest v podbřišku jako...

Od potratu nemám menstruaci (více než rok)

Dobrý den. V roce 2016 jsem prodělala operaci slepého střeva. Zhruba za měsíc...

Od prodělané chřipky (únor letošního roku) se mi vrátily problémy s rýmou

Dobrý den, jsem tři roky po odstranění polypů. Od prodělané chřipky (únor letošního...

Od prosince 2013 zjištěna artróza 2. stupně pod vlivem bechtěreva

Dobrý den! Je mi skoro 25 let a od prosince 2013 byly dlouhou dobu berle mým...

Od r. 2014 bolesti v nadbříšku

Dobrý den, muž 37 let, občasný kuřák (o víkendu nekouřím, v týdnu do 5 cigaret),...

Od rána mě píchá na holeni levé nohy

Dobrý den,chtěla bych se zeptat dnes od rána mě boda píchá na holeni na levé...

Od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku"

Dobry den,od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku" na dotek...

Od února únava, vyčerpání, slabost

Dobrý den, jak jsem vypsala v předmětu dotazu, od února bojuji s těmito příznaky....

Od úterý mám jen bílej hustej vytok

Dobrý den...v sobotu jsem vysadila hormonální antikoncepci a od úterý mám jen...

Od Vánoc jsem začal cítit pocit řezání okolo pupíku a tlak v podbřišku.

Dobrý den, od Vánoc jsem začal cítit pocit řezání okolo pupíku a tlak v podbřišku....

Od včera mě začla bolest záda

Dobrý den od včera me začla boles záda.. přesněji v oblasti kříže.. nemůžu se...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava.

Dobrý den, prosím Vás o radu. Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit...

Od září mám Bellovu obrnu

Od září mám Bellovu obrnu,výsledek krve je v pořádku.Bylo to velmi bolestivé...

Od září mě trápí opakované záněty nosohltanu, bolesti dutin a následně se dostaví bolest v krku.

Dobrý den, od září mě trápí opakované záněty nosohltanu, bolesti dutin a následně...

Od září minulého roky mám bolesti v podbřišku v pravé části.

Dobrý den, je mi 16 let. Od září minulého roky mám bolesti v podbřišku v pravé...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti hrtanu zepředu?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již 2 měsíce mě trápí nepříjemný pocit na krku...

Hyperplazie nadledviny

Dobrý den,jsem po hospitalizaci v nemocnici po zápalu plic oboustranně,CRP-stále...

Nádor mozku

Dobrý večer, mohu se zeptat co to znamená. Doktor mi řekl pouze, že je to nádor...

Kulatá záda, odstávající lopatky, co s tím?

Dobrý den mám problém s tím že mám strašně kulatá záda a vypadá to hrozně pořád...

Vysazení léku duomox 1000 a alkohol

Dobrý den,dnes jsem dostala léky duomox 1000 na anginu.Užívám ráno a večer.V...

Plastika bubínku

Dobrý den , chtěla bych se zeptat je složitá operace plastika bubínku nastupuji...

Testosteron...ane či ne ??

Pro nedostatek testostorenu v 72 letech beru Testim.Je dlouhodobě brání tohoto...

Tuková boule na zádech

Mám na zádech tukovou bouli. Nad levou lopatkou. O velikosti plošné asi 7 x...

Cheilitida - zánět rtů

Dobry den, cca dva mesice me trapily velmi suche rty, kdy jsem bez jelenniho...

Délka penisu

Dobrý den, můj otec i můj bratr mají velké přirození (okolo 20cm) mě je 16 a...

Bolest pravé ruky od lokte směrem k rameni

Dobrý den,mám dotaz.Již několik měsíců mě bolí pravá ruka od lokte k rameni.Při...

Bolest nohou při a po běhání

Dobrý den, věnuji se už nějakou dobu atletice a nikdy jsem neměla při běhu problémy....

Jizvy na předkožce

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat... Nedávno se mi udělala malinko krvavá jizva...

Po operaci hlasivek

Vážení odborníci, jsem po operaci hlasivek a prosím o radu. Jedna paní doktorka...

Trhání zubů

Dobrý večer, příteli před 2 dny vytrhli osmičku a včera další...nahoře a dole....

Prožívání sexu

Dobrý den, Máme s partnerem problém. Přítel neprožívá sex. Nemá na něj chuť...

Feminella hyalosoft

Dobrý den, našla jsme na internetu přípravek Feminella Hyalosoft, který obsahuje...

Jsem nachlazená a 11+6tt, v příštím týdnu mám jít na odběr choriových klků

Dobrý den, jsem v 11+6tt v příštím týdnu mám jít na odber choriovych klku. Už...

Střevní chřipka - rizika na konci těhotenství a v případě porodu


Mravenčení
