Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Odběr plodové vody

Gynekologie Petra 5.8.2020

Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství a v tomto případě z vašeho pohledu, zda je užitečné, či nutné jít na odběr plodové vody,ci není třeba si dělat starosti. Další odborný názor názor by nebyl špatný. Screening v prvnim trimestru byl vyhodnocen jako negativní. Závěr ze zprávy :kombinovane riziko T21 z výsledků v 1.trimestru :1/780(v termínu). Kombinované riziko T 13+18 z výsledků v 1.tr:1/40 000.Nosni kost přítomna, dle ultrazvuku vše ok. Biochemicke vyšetření v pořádku, až na jednu hodnotu a to fb hcg, hodnota vysla 166,50 ng/ml=2.99 Mom. Riziko t21 a priori dle věku 1/300. Díky té jedné hodnotě, která je zvýšená - hcg odeslání na genetiku, kde se doktor vyjádřil, přesto píši sem o zhodnocení tohoto konkrétniho případu. Děkuji

Doplňující dotaz:
Dobrý den, za odpověď děkuji. Nicméně pokud tomu dobře rozumím to riziko jak jsem uvedla ve svém dotazu (a priorii) 1:300 dle věku, tak to je vypčítané riziko obecně dle toho věku, jestli chápu dobře (dle věku člověk spadne do určité kategorie). Ale dle odběru krve a provedenému ultrazvuku prvotrimestralniho screening se riziko snížilo na 1:780. Tudíž brát v potaz to riziko dle věku už asi není třeba a riziko se daleko dle vyšetření snížilo. Nebo se pletu? Daná odpověď mě velmi zmátla. Domnívala bych se, že se bude brát nyní riziko 1:780 z vyšetření za hlavní. Děkuji.

MUDr. Eliška Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Novotná

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař MUDr. Novotná

Dobrý den,
Váš dotaz předávám našemu gynekologovi, který má v tomto ohledu větší zkušenosti.

S pozdravem
MUDr. Eliška Novotná

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
Vzhkedem k věku a riziku jak píšete 1:300 bych považoval odběr plodové vody za plně indikovany ale rozhodnutí je na vás
Příjemný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
V tom máte pravdu nicméně stále je tu 1:780 a to není zanedbatelné. Osobně pokud by vše nebylo zcela v normě dal bych na doporučení genetika je to v tomto případě největší autorita
Příjemný den

Související dotazy

Odběr plodové vody
Dobrý den, mám dotaz ohledně NT + biochemického screeningu,...
Odběr plodové vody
Dobrý den, je mi 35 let a mám 12letou dceru a 9letého...
Odběr plodové vody
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, do kolikátého týdne...
Odběr plodové vody
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné si...
Odběr plodové vody ano-či né?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem ve 3 měsíci...
Odběr plodové vody
Dobrý den, letos mi bylo 35 let a v listopadu čekáme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Odběr na covid u strýce

Dobrý den, Antonín (nar. 1931), vedený u MUDr. D. Macharáčka, bude využívat...

Odběr na COVID-19

Dobrý den,maminka má cca 30 let RS,je jí 52 let a tak jak se to v médiích doporučuje,chtěla...

Odběr na koronavirus na vlastní žádost

Dobrý den. Můj dotaz se týká koronaviru. Mám doma ženu a dva syny 2,5 roku...

Odběr na trombofilní mutace

Dobrý den, před 16 lety jsme prodělala hluboký zánět žil, příčina nebyla objasněná,...

Odběr plasmy

Dobrý den, chtela bych se zeptat kdy můžu darovat plasmu po dobrani antibiotik...

Odběr plazmy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak často je bezpečné chodit darovat plazmu...

Odběr plazmy

Dobrý den, už 2x jsme byla darovat plazmu. Poprvé jsem se asi 2 hodiny po odběru...

Odběr plazmy a užívání léku

Dobrý den.Dostala jsem předepsaný lék Pentomer retard 400.Chodím každých 14...

Odber plazmy dosledky

Dobry den Pisem Vam ohladom ,toho ze som zaradení ,ako darca krvnej plazmy...

Odběr plodové vody

Dobrý den, letos mi bylo 35 let a v listopadu čekáme druhé miminko. Vzhledem...

Odběr plodové vody

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné si zažádat o odběr plodové...

Odběr plodové vody

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, do kolikátého týdne těhotenství, se dělá odběr...

Odběr plodové vody

Dobrý den, mám dotaz ohledně NT + biochemického screeningu, které jsem podstoupila...

Odběr plodové vody

Dobrý den, je mi 35 let a mám 12letou dceru a 9letého syna. Nyní jsem v osmém...

Odběr plodové vody ano-či né?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem ve 3 měsíci a byla jsem na genetice kde...

Odběr po ATB léčbě chlamydií

Dobrý den, spolu s přítelem se léčíme z chlamydií. Užíváme ATB Doxybene 200...

Odběr protilátek proti viru varicella zoster

Dobrý den, rasa bych vás požádala o konzultaci výsledků.

Odběr serologie HIV

Dobrý den, prosím kde Brně se dá podstoupit kvalitní test na nakažení viru HIV....

Odběr spermií pro umělé oplodneni

Dobrý den, rád bych se zeptal jak probíhá odběr spermií pro umělé oplodnění....

Odběr vajíček

Dobry den v patek du darovat vajicka a chtela sem se zeptat jestli predoperacni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výrůstek na žaludu

Dobrý den , Na žaludu se mi objevil výrustek viz.foto. Ničemu to nebrání,...

Citalec


Zahleněný krk

Dobrý den, již necelý rok mě trápí zahlenění krku, které mi znepříjemňuje...

Trávicí potíže po požití sýru

Dobrý den, v pátek jsme snědla sýr camembert, po kterém mi bylo chvíli trošku...

Zánět jícnu

Dobrý den ráda bych se zeptala na zánět jícnu u své maminky 56 let... Mamince...

Bolest kolene z vnitřní strany


Bolest pod hrudníkem

Dobrý den paní Doktorko, mám na vás dotaz, trápí mě bolest pod hrudníkem...

Vyrážka v tříslech

dobrý den, pár týdnu mám podrážděnou/zčervenalou pokožku na tříslech, přes den...

Citalec nezabírá


Bolest podbříšku a pálení při močení


Duodentida a bulbitida, Controloc 40mg a dieta?

Dobry den, mam zjistenou lehkou duodentidu a bulbitidu, Helico bakt. negativni,...

Slabý výstřik spermatu

Vážený pane doktore, je mi 58 a již řadu let, možná víc než 20 se potýkám...

Pálení jazyka a jeho rýhování

Dobrý den, zhruba před 3 týdny mě začal pálit jazyk, vždy ráno to bylo dobré...

Fibrom či genitální bradavice?


Lupání v zubu

Dobrý den,prosím o radu.V horní 4 mě začalo divně lupat,když si na zub sahnu...

Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve...

Bolesti břicha


Bolest pod kolenem

Dobrý den, mám pětiletého syna, a ten posledních čtrnáct dní nepropíná pravé...

Červené fleky v podpaží

Dobrý den, moc prosím o konzultaci. Po dovolené na Madagascaru se mi začaly...

Zapáchající větry

dobrý večer p. doktorko potřebuji jenom poradit nikdo není mi totiž schopen...

Reklama