Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Odsun očkování

Rehabilitace Miriam 7.4.2021

Dobrý deň, prosím o radu, doporučenie k očkovaniu. Mám dvojčátká narodené v 38+2tt, v termínu, porod bol bez komplikací, Apgar skóre u kluka 9-10-10 a holčičky 10-10-10. Od 3. mesiaca navštevujeme neurológiu, dvojčatám bola diagnostikovaná CKP, hypotonie na hrudníku a PMV nerovnomerný. Dochádzame na rehabilitacie a s obomi cvičíme Vojtovu metodu, za posledný mesiac vidíme u oboch velký pokrok. Momentálne majú 4,5 mesiaca, korigovaný vek je 3,5 mesiaca. Moj dotaz sa týka očkovania, dle názoru neurologičky máme počkať s očkovaním min. do 5,5. mesiaca - dovod nestabilita na bříšku a predilekce u oboch (ktorá už výrazne ustupuje). Ako rodičia už s očkovaním čakať nechceme a chceme dvojčátka zaočkovať aspoň Hexacima vakcínou. Máme dle vášho názoru ešte počkať a je nestabilita a predilekce dovod k posunu očkovania? Dakujem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Janečková

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: MUDr. Janečková, Praktický lékař pro děti a dorost Kladno

Dobrý den!
Rozhodnutí pro očkování je velmi těžké. Já jako pediatr bych jej rozhodně doporučila, neurologové bývají velmi opatrní. Dříve jsme vždy čekali na neurologické rozhodnutí a řídili se jím. Dnes ale převažuje názor, že hexavakcína je velmi šetrná a pokud není neurologický nález zásadně negativní , je lépe očkovat včas.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Epidemiologie Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava

Dobrý den,
neurologická onemocnění jsou často spojována s obavami z výskytu vedlejších účinků vakcín, nicméně děti s neurologickými onemocněními mohou být spíše v riziku zhoršení jejich onemocnění, pokud by onemocněly některým infekčním onemocněním, kterému lze očkováním zabránit.
Doporučení mezinárodních odborných společností i České vakcinologické společnosti u většiny neurologických onemocnění neshledávají důvod pravidelné očkování u těchto dětí odkládat a měnit. Většina neurologických onemocnění dětí není kontraindikací očkování. Výjimkou jsou ale zejména progresivní neobjasněné encefalopatie, závažné epilepsie a stav po závažném akutním neurologickém inzultu. Většina dětí se stabilizovaným neurologickým onemocněním může být očkována v řádných termínech.
V rámci poradny není možné dát jednoznačné vyjádření pouze na základě faktů, které uvádíte, ale doporučuji, pokud je to možné, společnou konzultaci pediatra a neurologa s cílem potvrdit nebo vyloučit navrhovaný odklad očkování. Přeji hodně zdraví, MUDr. Hana Ševčíková

Související dotazy

Očkování
Dobrý den, mohu se informovat k očkování. V letech...
Očkování
před dvěma dny jsem byla na první vakcíně očkování...
Očkování
Dobrý den, vloni jsem se nechal naočkovat vakcínou...
Očkování
Dobrý den, mám dvouletou dceru a bylo mi navrhnuto...
Očkování
Dobrý den, zítra nás čeká očkování syna (4,5 měsíce)...
Očkování
Protilátky po očkování Priorixem: Dobrý den, můj syn,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Odstupy mezi KET

Dobrý den, chceme podstoupit další KET, minulý skončil kyretáží v 9. týdnu....

Odsun menstruace

Dobry den chtěla jsem se zeptat jak dlouho pred pri hodem menstruce se berou...

Odsun menstruace

Dobrý den, z důvodu plánované operace mám předepsán Norethisteron 3krát denně....

Odsun menstruace

Dobry den Dcera 14,5 let si pred nastupem menstruace vzala Norethisteron pro...

Odsun menstruace

Prášky na oddaleni menstruace Dobrý den, jedeme na dovolenou k moři a mam dostat...

Odsun menstruace

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně užívání prášku "norethisteron"....

Odsun menstruace

Dobrý den... Chci se zeptat, zda-li mi gynekolog napíše HA na oddaleni menstruace(...

Odsun menstruace

Dobrý den. Antikoncepci jsem neuzivala od 18let. Nyni ale potrebuji oddalit...

Odsun menstruace

Dobry den, Beru antikoncepci Tanielle (21 tablet +7 placebo) a potřebovala...

Odsun menzes

Dobrý den, v srpnu jsem přestala brát hormonální antikoncepci Foxinette. Nyní...

Odsunutí menstruace

Dobry den, jelikož 25.7. odjizdim na dovolenou a presne tento den mam dostat...

Odsunutí menstruace

Dobrý den, užívám horm.antikoncepci TRIREGOL, za týden odlétám na dovolenou...

Odsunutí menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžu k odsunutí mensturace před plánovanou...

Odsunutí menstruace pomocí antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak přesně mám brát antikoncepci TRI-REGOL...

Odškodnění

Jsem po operaci hydrokely Což je banální operace - jen se nařízne, vypustí....

Odškodnění po úrazu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat před par týdny jsem měl úraz. Spadnul jsem na...

Odštěpení části nehtu

Dobrý den, pár měsíců zpátky se mi stal nepěkný úraz, když se mi odštěpila...

Odštípnutí vnějšího kotníku

Dobry den, Dcera si v listopadu vyvrkla kotnik a na rtg se zjistil odstepek...

Odštípnutý kus zubu

Dobrý večer, před nedávnem jsem si nějakým způsobem zarazila vidličku do dásně...

Odtok plodové vody

Dobrý den mám hrozný strach,jsem ve 24 týdnu těhotenství,před třemi týdny jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Afty

Jsem pomalu týden po operaci žlučníku který mi byl odstraněn.Občas mívám i slabé...

Fimóza?

MUDr. Aleš Ducháček: Dobrý den, pane Pavle, volná část předkožky by měla i...

Zubní váček a postup řešení

Dobrý den, pod zubem s korunkou, kterou mám zhruba šest let se mi udělal...

Brnění prstů na noze

Dobrý den. Asi 14 dní mně jakoby bolí nebo brní prsty na levé noze, ale vždy...

Fleky na kůži u dítěte

Hezký den, před pár dny se u dcery objevily ze dne na den následující hnědé...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Motání hlavy, rozostřené vidění, únava, pískání v uších...

Vážená paní doktorku, chtěl bych se touto cestou dotázat na můj problém, který...

Masturbace

Dobrý den, Vaše poradna mi velmi dobře vysvětlila, co je to masturbace … ale...

Fimoza

Dobrý den, je mi 34 let. Mám relativní fimózu (tedy předkožka mi jde stáhnout...

Paralen-Paramax

Dobrý den, který přípravek má méně nežádoucích účinků: PARALEN 500 - PARAMAX...

Pěna v moči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda to něco znamená. Již asi 2 měsíce si...

Genitální opar


Kašel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dlouhotrvající kašel a zahleneni. Kasel...

Fimóza

Dobrý den, je mi 19 let a celý život trpím nedostatkem zvaný fimóza - konkrétně...

Tepová frekvence v noci


Zelená stolice u kojence

Dobrý den, můj syn (4 měsíce) má od narození stále zelenou stolici. Žluté...

Návštěva Gynekologie

Dobrý den, mám dotaz. Je mi patnáct ještě jsem nebyla u gynekologa, a chci se...

Kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na radu pro moji příbuznou. Chodila po doktorech...

Genitální opar

Dobry den. Pred týdnem jsem se vyléčil z genitálního oparu. Po antibiotikach...

Únava, nízká tělesná teplota

Dobrý den, již rok se cítím velmi špatně. Únava, bolesti hlavy (téměř denně),...

Reklama