Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

OGTT v těhotenství

Iveta 6.8.2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může výsledky testů na těhotenskou cukrovku (OGTT) ovlivnit to, že mě lehce škrábe v krku? Nebo to raději odložit? Teplotu, rýmu, kašel nemám.. děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
probíhající infekce má většinou vliv na hladinu krevního cukru v tom smyslu že jí zvyšuje. Pokud se tedy zrovna léčíte s infekčním onemocněním, bude lepší test odložit.
V případě, že by škrábání v krku bylo projevem alergie, není potřeba odklad.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

OGTT v těhotenství
Dobry den, podstoupila jsem ogtt v tehotenstvi a hodnota...
Test na OGTT
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je povinný...
OGTT
Prosim vas chcem sa opytat, ked sa robi glukozovy tes...
OGTT
Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření OGTT v těhu.V...
Byl OGTT v těhotenství proveden správně?
Dobrý den, pane doktore, velice Vás prosím o posouzení...
Hodnoty glykémie- OGTT
Dobrý den. V 28tt mi u ogtt testu byly na lačno naměřené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oftagel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho si můžu do oka kapat Oftagel (5x...

Oftagel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho si můžu do oka kapat Oftagel (5x...

Oftalmická migréna

Dobrý den, mám dotaz, asi od 18 let se mi občas stává (4x do roka), a to velice...

Oftalmická migréna

Dobrý den, již asi od 18 let (7 let) trpím záchvaty oftalmické migrény, při...

Oggt v těhotenství

Dobrý den, dnes mi přišly výsledky na oggt v těhotenství. Doktorka mi řekla,...

OGGT v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu ohledně výsledků OGGT z 25 tt - na lačno žilní krev...

OGTT

Dobry den, dnes jsem byla na vysetreni-glukozovy test. Roztok mel prusvitnou...

OGTT

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření OGTT v těhu.V pátek mám jít na toto...

OGTT

Prosim vas chcem sa opytat, ked sa robi glukozovy tes oGTT, je presnejsie, ked...

OGTT v graviditě

Dobrý den, tento týden jsem byla na vyšetření cukrovky v těhotenství, kdy...

OGTT v těhotenství

Dobry den, byla jsem na testu na cukrovku v tehotenstvi. Mam vysledky v norme...

OGTT v těhotenství

Dobry den, podstoupila jsem ogtt v tehotenstvi a hodnota nalacno 4,00 po hodine...

Ogtt-na glumetri

Dotaz od: Lenka, Publikováno: 12.6.2014, uLékaře.cz Ospravedlnujem...

Ogtt-na glumetri

Dobry den, ospravedlnujem sa, ze som polozila dotaz sem, ale diabetologiu som...

Ohebný palec

Dobrý den, už od mala mám velmi ohyblivý palec. U mám ho otočit až takřka úplně...

Oheň

Dobrý den, od narození mám na zádech jinou zbarvenou pigmentaci. Tuším že se...

Oheň

Dobrý den,narodila jsem se s ohňem a dospívání a následný život je pro mě dost...

Oheň na zádech

Dobrý den, moje dcera 7 měsíců má již od narození na zádech, jaicky se tomu...

Ohle jsem předevčírem obevil na penisu

Dobry den mam dotaz tohle jsem předevčírem obevil na penisu, mohl bych se zeptat...

Ohledne bolesti v pravem podbrisku

Dobry den, stala se mi takova vec, uz takovy mesic mne trapi prujem, ktery mam...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na varlatech

Dobrý den, zhruba před týdnem jsem na levém varleti nalezl malou cca 2mm bulku....

Problém s krční páteří

Dobry den.Chtela bych se zeptat mam problemy s krcni pateri,bolave svaly,ochable,zavraze,tinitus...

Erysipel

Dobrý den paní či pane doktore.Již asi tři roky se léčím na stále se opakující...

Bolest vchodu do vagíny

Dobrý den, Už delší dobu mám bolest po pravé (pouze po pravé) straně vchodu...

Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, mám dotaz, proč se nemá při užívání antidepresiv (lék Zoloft) požívat...

Nevím si rady

Dobrý den.Chci se na něo zeptat a je to pro mě velicedůležité!! Beru antik....

Přerušený pohlavní styk

Dobrý den, je možné, abych otěhotněla, když přítel do mě nejprve na chvilku...

Antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.Před měsícem mi zjistili sníženou funkci štítné...

Potíže se zuby, zánět pod plombou


Rozestup stydké spony v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná 37tt+5 a mám bolesti stydké kosti a kyčlí, dle UZ mám...

Průjem


Tetanie


Sex po TURP

Dobrý den, je mi 53 let a jsem týden po operaci prostaty (TURP). Před operací...

Zkrácené šlachy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Když stojím a předkloním se, nedotknu se rukama...

Svědění a krvácení řiti

Dobrý den, už tak 1 měsíc mě svědí okolí řiti, většinou jenom spodní okraj....

Užívání Wobenzymu při cystě na játrech


Kvasinky po atb. léčbě

Dobrý den, dostala jsem na kvasinky globule Macmiror Complex 500 1x po dobu...

Diskopatie

Dobrý den, prosím vysvětlete mi výsledky z CT L5/S1 - páteřní kanál primárně...

Bolest břicha vázaná na pohyb


Svědivá vyrážka

Zdravím mám už asi 2 měsíce svědivou vyrážkou. Nejvíce se mi tyto velké dělají...

Zavřít reklamu